Mint-Mocca balls with Cookie Dough filling / Minttu-mokkapallot Cookie Dough -tyyppisellä täytteellä

Työkaverini söi Marianne Toffee-karkkeja ja joi samalla
kahvia. Samalla hän mietiskeli ääneen yhdistelmän olevan hyvä. Minä, joka en edes
juo kahvia, innostuin ajatuksesta heti! Muistin kaapissa lojuvat mintunmakuiset
Candy Melts-napit, jotka aivan selvästi halusivat päästä osalliseksi
leivontaan. Myös kondensoitu maito oli jo kauan kaivannut pääsyä leivontapuuhiin. Kehittelin
niistä tällaisen minttukuorisen namit Cookie Dough-tyyppisellä täytteellä,
jossa hieman myös kahvin makua. Nyt voin itsekin kehua kahvin ja mintun sopivan todella yhteen hyvin! 🙂

 

 

 

Tein täytteestä helpon käsin sekoitettavan version. Aiemmin vastaavanlaisessa taikinassa olen vatkannut sokerin ja voin vaahdoksi, mutta näihin palleroihin en nähnyt sen olevan tarpeellista. Hyvin onnistui! Pallojen ainoa huono puoli oli se, että lisäilin sokeria hieman jälkikäteen, jolloin se ei ehtinyt liukenemaan ja jäi hieman rouskumaan hampaisiin. ”Tekstuuria” kuten työkaverini mainitsi. Varmuudeksi palloihin voisi käyttää Siro-sokeria, joka on normaalia hienojakoisempaa ja näin sulaisia täytteen joukkoon helpommin. Vein pallot työpaikalle ja ne hävisivät kumman nopeasti pöydältä..Ja nyt on pakko tunnustaa, etten merkinnyt käyttämääni jauhomäärää heti ylös, joten ohjeen määrä on muistikuvaani perustuva. Se saattaa heittää n. 0.25 dl suuntaan jos toiseen. Kannattaa aluksi laittaa hieman pienempi määrä ja laittaa seos jääkaappiin jähmettymään. Jos seos on parin tunnin päästä liian löysää käsiteltäväksi, voi jauhoja lisäillä hieman ja laittaa kulhon uudestaan hetkeksi jääkaappiin. Massa on joka tapauksessa pehmeää ja huoneenlämpöön otettu täyte kannattaakin pyöritellä nopeasti palloiksi. Tässä tulee ohje:

Mint-Mocca candies with Cookie Dough filling /
Minttu-mokkamakeinen Cookie Dough -tapaisella täytteellä

n. 36 kpl

Täyte:

1 tl espresso pikakahvijauhetta (purkista)

50 g voita sulatettuna

0.75-1 dl Siro-sokeria

1 tl vaniljasokeria

0.5 prk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (2.5 h)

2 dl vehnäjauhoja

0.5 mm suolaa

Päällinen:

n. 1/2 pss Mintunmakuisia Candy Melts-nappeja

Ohje:

Sekoita sokeri ja espressojauhe sulaan voihin hyvin sekoittaen.
Lisää loput täytteen aineet voimakkaasti vatkaten. Kun kaikki aineet on sekaisin, laita seos
jääkaappiin kiinteytymään. Muovaile kiinteytyneestä taikinasta pötkö ja leikkaa se n. 36 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat nopeasti palloiksi ja laita takaisin jääkaappiin kohmettumaan. Massa on aika tahmeaa ja suht pehmeää. Voit myös pakastaa pallot, niin niitä on helpompi kuorruttaa. Ripottele kuitenkin pallojen alle vaikka hieman tomusokeria, sillä muuten pallot voivat jäädä tiukasti kiinni alustaansa jäädyttyään.

Sulata Candy Melts-nappeja mikrossa välillä sekoittaen. Kasta pallot sulassa Candy Meltsissä esimerkiksi lusikan avulla ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Anna pallojen olla jääkaapissa mieluusti seuraavaan päivään, jos maltat. Säilytä pallot jääkaapissa.

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Mmm. Nää kuulostaa hyvältä! Ja näyttää!
Vastavierailulla, tuun takaskii! 😉

Kiitos 🙂 Nämä olivat todella hyviä 🙂 Kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaankin 🙂

Voi miten ihania palleroita! Nam! 😉
Mä teen tänään noin 35 kpl popseja… Siinä pääsee varmati pyörittelyn makuun… ;D

Kiitos 🙂 Yleensä mulla pallot loppuu siinä vaiheessa kun pääsee kunnolla pyörittelyvauhtiin 🙂

Voi ihanuus! Miten ihmeessä sä keksit tehdä kaikkia tällaisia herkkuja?

Kiitos 🙂 Pää on täynnä vaikka mitä leivontaideoita, mutta läheskään kaikkea en ehdi toteuttamaan varmaan ikinä. Olis kiva saada leipoa täyspäiväisesti, niin sais must do-listaa lyhennettyä ehkä sitten tämä innostus hieman tasaantuis 🙂

Kommentoi juttua: Mint-Mocca balls with Cookie Dough filling / Minttu-mokkapallot Cookie Dough -tyyppisellä täytteellä

Vastaa käyttäjälle Taru Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X