Suklaapossu

Superhelppo ja nopea minttuinen Dominojuustokakku ilman liivatetta

Liivatteeton juustokakku

Liivatteeton, keksimuruilla hyytyvä juustokakku on todella helppo ja nopeatekoinen tarjottava erilaisiin tilanteisiin. Keksejä vaihtamalla kakkujen makumaailmaa pystyy säätämään helposti oman maun mukaiseksi. Aiemmin olen tehnyt tällaisen keksi-pohjaisen juustokakun Oreo-kekseistä sekä piparkakuista. Tällä kertaa kakussa makua tuo mintun makuinen Domino-keksi. Keksejä löytyy reilusti sekä pohjasta että itse täytteestä. Kuten edeltäjänsäkin, herkkua tämäkin! Minttu tuo kakkuun ihanaa raikkautta ja kakkua tekee mieli napata ekan palan jälkeen toinen, ja ehkä kolmaskin…

Juustokakku ilman liivatetta

Liivatteettomissa kakuissa hyytyminen voi tapahtua joko näin keksien avulla tai esim. suklaan tai sitruunan voimin. Kun liivate ei ole tukemassa juustokakkumassaa, myös rakenne saattaa olla erilainen. Blogini yhden suosituimman kakun eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun koostumus sukeltaa melko lähelle liivatteellista kakku, vaikka hyytyminen tapahtuukin sitruunan happamuuden ansiosta. Myös ihanan nopea ja pehmeä Kahden suklaan juustokakku on rakenteeltaan aivan käsittämättömän ihana. Se on pehmeä, moussemainen, mutta leikaantuu myös nätisti. Ja maistuu taivaalliselle.

Domino juustokakku

Tämä keksimuruja sisältävän juustokakku on hieman höttöisempi ja leikatessa ”mössömäisempi”, kuin suklaa- ja sitruunajuustokakun tai tavallisten liivatteellisten juustokakkujen koostumus.  Tämä domino-juustokakku pysyy kyllä mahtavasti koossa kun se nököttää kokonaisena lautasella, mutta eron rakenteessa huomaa leikatessa. Ja myös syödessä. Juustokakusta oli äärimmäisen hankala saada leikattua kunnollista, siistireunaista palaa. Juustokakkumassa tahmaantui kakkulapioon sen verran kiinni, että leikatun palan reuna oli epäsiisti. Toisaalta, syötäväksi nämä kakku on tarkoitettu, ja makuhan se on pääasia. Ja maku oli ihana! Eritysesti tuo minttusuklainen pohja, mmmm.

Nopea ja helppo

Vein kakun töihin synttärikakukseni aiemmin kesällä. Mieleeni juolahti yhtäkkiä illalla päivää ennen synttäreitä, että voisin tehdä kakun töihin. Kakun piti olla tosi nopea ja helppoa, ja sitähän tämä olikin. Koristelin kakun pikapuoliin tuoreilla mansikoilla, dominokeksin paloilla, marengeilla, mintun lehdillä ja Confetista testattavaksi saamallani pronssisella Rolkem -efektisävyllä värjätyillä marengeilla. Koristelun voi tehdä oman maun ja vuodenajan  mukaan muullakin tavalla, mutta kannattaa käyttää ainakin keksejä tuomaan lisätekstuuria.

Töissä sain kuulla kehuja kakusta. Mm. ”Nam, olipas ihanan makuista mössöä”. Tyhjentävästi sanottu 😉

 

Kakku on muuten myös munaton, tosin sillä varauksella, että keksit saattavat sisältää munaa.

Tämä domino-juustokakku sekä aiemmin mainitsemani sitruuna– ja suklaajuustokakku ovat kaikki ihanan helppoja ja nopeita tehdä. Suosittelen testaamaan!

 

Helppo ja nopea Domino-juustokakku, liivatteeton 

n. 23 cm vuokaan

Pohja:

n. 270 g (n. 1.5 pötköä) MinttuDominoita

n. 2 rkl maitoa

Aineet:

6 dl vispikermaa

375 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g mascarponea

n. 2.5 rkl vaniljasokeria

n. 2.5 rkl tomusokeria

n. 245 g (n. 1.5 pötköä) MinttuDominoita

Koristeluun mm.:

Minttu Dominoita

Marengeja

Mintun lehtiä

jne.

Ohje:

Murskaa pohjaa varten 260 g eli n. 1.5 pötköä Dominoita hienoksi vaikkapa tehosekoittimessa. Lisää maitoa vähitellen n. 2 rkl, kunnes keksimurska alkaa pysyä koossa, kun niitä puristaa kämmenessä. Laita n. 23 cm vuoan irtoreuna tarjoilulautaselle ja laita sisäpuolelle reunakalvot tms. Voitele kalvot kevyesti esim. öljyllä. Voit tehdä kakun myös ilman reunakalvoja. Voitele tällöin irtoreunavuoan reunaosan sisäpuoli. Voitelu auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Painele keksiseos tarjoilulautaselle vuoan reunojen sisäpuolelle. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mascarpone sekä sokereita makusi mukaan. Vatkaa kunnolla sekaisin, kunnes täyte hieman paksenee. Pilko n. puolitoista pötköä Dominoita n. 1.5 cm x 1.5 cm kokoiseksi murskaksi. Lisää täytteen joukkoon.Vatkaa vielä kunnolla sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle, painele kunnolla reunoille ja tasoita. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kun täyte on hyytynyt, poista vuoan reunaosa. Koristele. Ja eikun nautiskelemaan!

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Superhelppo ja nopea minttuinen Dominojuustokakku ilman liivatetta

Taru / Taikakakut

Kaunis kakku ”mössöksi” ;D Uskon kyllä että on ollut ihanan makuista ja pehmoista herkkua! Keksimurut pehmenee täytteeseen ihanasti. Olen myös kokeillut kekseillä hyydyttämistä Liisan ohjeella joskus. Ihana kakku oli sekin.

Suklaapossu

Taru: Kiitos 😀 Juuri tuollaista se oli, pehmoista herkkua 🙂 Ja kekseillä saa tehtyä ihan minkä makuiseksi itse haluaa. Ihania tällaiset helpot ja nopeat ohjeet 🙂

Kakkukokeilija

Ideahan liivattomuudesta katoaa, mutta jos kakun haluaa pysyvän varmasti kasassa ja vähän ”jämäkämpänä”, niin montako liivatelehteä laittaisit taikinaan?

Suklaapossu

Moikka Kakkukokeilija! Laittaisin täytteeseen n. 3 liivatelehteä. Tuo liivatemäärä tekee kakusta entistä tukevamman, muttei syö liikaa kakun miedohkoa makua.

Ann-Mari

Heippa!

Osaatko sanoa voiko tämän pakastaa? 🙂

Suklaapossu

Heippa Ann-Mari! 🙂 Meillä tällaiset(kään) juustokakut eivät ole päätyneet pakkaseen asti, joten varmuudella en osaa sanoa. Kakun rakenne on melko todella pehmeä ja hieman tahmaava jo tällaisenaan, joten luulisin, että pakkasessa rakenne kärsisi ja koostumus menisi jo liiankin mössöiseksi. En siis ainakaan itse uskaltaisi pakastaa tätä, ainakaan jos tarkoitus olisi tarjota kakkua juhlissa. Ehkä voisin heittää pakkaseen ne mahdolliset jämäpalat, jotka tulisi itse syötyä 🙂

Vastaa käyttäjälle Taru / TaikakakutPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *