Minttuinen raparperihillo

Ostin keväällä nipun tavallista minttua sekä piparminttua silloista minttutäytteistä kakkua
varten. Istutin jäljelle jääneet osat ruukkuihin ja ne ovat kasvaa
hurahtaneet valtavasti, vaikka olen antanut niistä pariin otteeseen
pois. Minttu onkin kova leviämään ja sen pitäisi myös olla monivuotinen.
Toivonkin sen olevan pitkäikäinen ja saavani leipoa siitä vielä
paljon erilaisia juttuja. Muutama päivä sitten nappasin muutaman mintun oksan
mukaani samalla kun suojasin sitä lähestyvältä myrskyltä.

Jääkaapissa
oli vielä jokunen isältäni saatu raparperin varsi. Ne suorastaan pyysivät päästä yhteen mintun kanssa, joten aloin keittämään minttuista raparperihilloa. Yhdistelmä oli todella toimiva. Hillosta tuli aivan ihanaa!

Hillo ei ole lainkaan liian makea, vaan enemmänkin raikas. Raparperin kirpeys taittui mukavasti mintun raikkaudella. Vai voiko sitä noinkaan sanoa. Makua on vaikea selittää, sitä pitää itse päästä maistamaan. Hilloa maistellessa tuli mieleen, että joukkoon olisi voinut laittaa myös limeä; lopputuloksena olisi tullut mojiton makuinen raparperihillo. Ei varmaan hassumpi yhdistelmä sekään.

Minttuinen raparperihillo

n. 5.5 dl

Aineet:

500 g (1 litra) raparperin paloja eli n. 7 vartta

0.5 dl vettä

n. 3 mintun vartta (yhteensä 30 isoa lehteä)

1 dl fariinisokeria

2 dl hillosokeria

Ohje:

Kuori ja pilko raparperin varret ja laita kattilaan. Lisää vesi. Lämmitä ja sekoita joukkoon sokerit sekä mintun varret. Lämmitä hitaasti kiehuvaksi. Keitä n. 10-15 minuuttia, kunnes raparperit ovat reilusti pehmentyneet. Poista mintun varret. Kaada hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet hyvin. Halutessasi voi umpioida purkit, niin hillojen säilyvyys paranee. Anna jäähtyä, säilytä viileässä.

Vinkki:
* Miettiessäni hillolle sopivaa käyttötarkoitusta tuli ensimmäisenä
mieleen, että se sopisi varmaan hyvin makeahkon pannacotan kaveriksi.
Tai sitä voisi laittaa suoraan juustokakun täytteeseen tai täytekakun
väliin. Uskaliaimmat voisivat kokeilla hilloa vaikkapa suklaakakun
väliin.

Kommentit

Kommentoi juttua: Minttuinen raparperihillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X