Mojitotäytteinen kakku

Testailin tulevaa kakkutilausta varten mojitotyyppisiä täytteitä. Mojito on drinkki, joka sisältää limeä, minttua ja rommia. Laitoin limen ja mintun täytteeseen ja rommin makua löytyi kostutusliemestä. Vaikken ole koskaan juonut Mojitoa, voin sanoa, että on aikas toimiva makuyhdistelmä 🙂

Koristelin kakun pika-pikaa niillä koristeilla joita kaapista löytyi.

Mintun maun saa lehdistä parhaiten irti joko lehtiä
hienontamalla tai sokerin avulla. Itse liuotin maun siirappiin. Tein täytteen
sekä mintun että piparmintun lehdistä ja hieman toisistaan poiketen. Lisäsin
vihreän mintun lehdet joukkoon pienemmäksi revittyinä ja jätin ne siirappiin.
Mintun maku tuli näin melko voimakkaaksi ja valmis täytekin oli aika vahvan
minttuinen (vihreäksi värjätty täyte). Sen sijaan piparmintun lehdet laitoin
siirappiin oksineen päivineen kokonaisina ja poistin oksat siirapin jäähtymisen
jälkeen. Piparmintun maku oli vaisu, eikä se erottunut valmiista täytteestä
(vaaleampi täyte) erillisenä makuna, vaan enemmänkin raikkautena, joka korosti
limen makua vielä entisestään. Lisäksi laitoin toiseen täytteeseen tuorejuustoa
ja toiseen maitorahkaa. Molemmat toimivat erittäin hyvin.

Kakku oli siis ihanan raikas ja
valkosuklainen päällinen sopi siihen aivan mahtavasti. Vihreän mintun maku
täytteessä oli sen verran voimakas ja vähensin määrää suoraan tähän ohjeeseen
paremmaksi.

Mojitotäytteinen kakku

n. 16 cm vuokaan

Minttuinen limetäyte:
0.75 dl tummaa ruokosokeria

0.5 dl vettä

1 mm vaniljajauhetta

n. 5 isoa, tuoretta, pienemmäksi
revittyä mintun lehteä  

50 g maustamatonta tuorejuustoa 

1.25 dl Floran vispikermaa

 1 limen raastettu kuori ja mehu
(yht. n. 2.5 rkl mehua)  

1 tl liivatejauhetta

halutessa vihreää pastaväriä

Piparminttuinen limetäyte:
 0.75 dl tummaa ruokosokeria

0.5 dl vettä

1 mm vaniljajauhetta

3 lyhyttä kokonaista oksaa (n. 25
lehteä) piparminttua

25 g tuorejuustoa ja 100g maitorahkaa

1.25 dl Floran vispikermaa

 1 limen raastettu kuori ja mehu
(yht. n. 2.5 rkl mehua)  

1 tl liivatejauhetta

Kostutus:

0.75 dl vettä

1.5 tl vaniljasokeria

n. 1 mm (Spicearom-merkkistä)
rommiaromia (maistele välillä)

Päällinen:

Valkosuklaamassaa

Reunapursotukset:

2 dl vispikermaa

100 g tuorejuustoa

n. 0.5 dl tomusokeria

n. 1 mm vaniljajauhetta


Ohje:
Aloita minttusiirapin teolla. Jos haluat korostaa mintun makua, laitan
lehdet kattilaan revittyinä ja jätä ne siirappiin. Jos haluat miedomman maun,
laita minttu kattilaan oksineen päivineen ja poista oksat siirapin jäähdyttyä.
Mittaa siis kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä
hiljalleen noin 5-10 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Kun siirappi on jäähtynyt, tee
lopputäyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto tai maitorahka ja vatkaa
sekaisin. Pese limet hyvin ja raasta limen kuori täytteen joukkoon. Purista
limeteistä mehut. Sekoita liivatejauhe sekä 2.5 rkl limen mehua keskenään. Anna
turvota. Kun liivate on turvonnut, lämmitä sitä mikrossa n. 15 sekuntia, kunnes
se sulaa. Lisää liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan
vatkaten. Tarkista maku ja lisää limen mehua vielä tuomaan lisää kirpsakkuutta.
Itse lisäsin vielä 2.5 rkl. Huomaa, että jos lisäät mehua huomattavasti enemmän
kuin 2.5 rkl, tarvitaan liivatettakin enemmän!

Kaada täyte kakun väliin. Anna hyytyä
jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

Kuorruta valkosuklaamassalla. Pursottele
reunoille kermavaahtoa, johon olet sekoittanut tuorejuustoa, tomusokeria sekä
vaniljaa.

Vinkki:

* Tuorejuustoa sisältävästä
kermavaahdosta tulee hieman pehmeämpi ja löysempi kuin ilman sitä olevasta,
joten pursotukset eivät välttämättä pysy reunoilla kovin pitkään. Pursottaminen
kannattaakin tehdä joko pelkällä kermavaahdolla tai sitten viime hetkillä ennen
tarjoilua, mikäli käyttää tuorejuustoversiota.

Avainsanat

Kommentit (5)

OIJOI kun näyttää hyvältä. Ihastuin siihen mojitojuustokakkuun, joten tätä mojito-täytekakkuakin aion kyllä kokeilla.

Mulla tuli tämä täyteajatus juuri siitä sun tekemästä mojitokakusta 🙂 En huomannutkaan katsoa tarkemmin miten sen teit, mahtaakohan olla lähellä tätä..? Väsäsin tämä testikakun perusteella yhden täytteen siihen tilauskakkuun. Se täyte sai paljon kehuja ja joku jopa tunnisti sen mojitoksi 🙂 On mukavasti hieman erilainen ja ihanan raikas kakuntäyte 🙂

Voiko valkosuklaamassan värjätä kaupan elintarvikeväreillä? -Lottis-

No niin. En malttanut odottaa kovin pitkään, vaan laitoin heti aamusta testin käyntiin 🙂 Tein valkosuklaamassan 100g:sta valkosuklaata (+0.5 dl vaaleaa siirappia + 1 dl tomusokeria) ja lisäsin aluksi 0.5 tl punaista elintarvikeväriä. Massa värjäytyi tuosta määrästä haaleaksi vaaleanpunaiseksi. Massa jäi sen verran tahmeaksi, että jouduin lisäämään valmiiseen massaan hieman lisää tomusokeria. Testasin myös laittamalla väriä yhteensä 1 tl. Punaisuus hieman voimistui, mutta väri oli edelleen vaaleanpunainen, itse asiassa aika nätin roosan värinen. Tosin pastaväreilläkään en ole saanut aikaiseksi täysin tumman punaista, vaan väri jää aina hieman haaleaksi. No mutta värin lisäyksen jälkeen siis massa oli jälleen liian löysää ja tahmaista. Tomusokerilla kuitenkin pystyi jälleen säätämään koostumusta. Laitoin tomusokeria yhteensä 2 dl eli kaksinkertaisen määrän, jotta koostumuksesta tuli tarpeeksi jämäkkä. Annoin massan tekeytyä 10 tuntia. Massaa pystyi sen jälkeen kaulitsemaan tomusokeri avuksi käyttäen suht helposti, vaikka se oli edelleen pehmeämpää kuin pastavärejä käytettäessä. Johtopäätös on siis, että valkosuklaamassaa pystyy kyllä värjäämään elintarvikeväreillä, mutta tällöin tomusokerin määrää pitää lisätä. Noin 1 tl värin lisäys vaati ainakin tällä testikerralla 1 dl enemmän tomusokeria.

En ole koskaan käyttänyt elintarvikevärejä valkosuklaamassaan, joten en osaa sanoa täysin varmaksi. Kaupan elintarvikevärit ovat aika liemimäisiä verrattuna pastaväreihin ja niitä yleensä tarvitaan määrällisesti pastavärejä enemmän, joten ne saattavat vaikuttaa massan rakenteeseen löystyttäen sitä liikaa. Tällöin tomusokerin lisääminen saattaisi auttaa. Mutta en siis ole kuitenkaan varma asiasta. Suosittelisin käyttämään pastavärejä. Mutta jos haluat, niin voit tehdä pienen testimassan (esim. 100 g valkosuklaasta) ja katsoa miten massa käyttäytyy, meneekö rakeiseksi, onko hyvin kaulittavissa… Laitan tämän itselleni testauslistalle, sillä alkoi kiinnostaa itseänikin. 🙂

Kommentoi juttua: Mojitotäytteinen kakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X