Suklaapossu

Mokka-kaakaovanukas hyytelösokerista, liivatteeton

Kaivoin alkuvuodesta kaapeista esiin kaikki lähiaikoina vanhaksi menevät aineet ajatuksena tuhota ne ennen vanhentumistaan. Yksi niistä paketeista oli maidon hyydyttämiseen sopiva hyytelösokeri Multi, jota olen käyttänyt vain kertaalleen aiemmin pannacotassa. Huomasin paketin takana suklaavanukkaan ohjeen, ja lähdin kokeilemaan sen tapaista jälkkäriä hieman muokattuna.

Muutin ohjeen kerma-maitosuhdetta, vähensin hieman kaakaojauheen määrää ja laitoin joukkoon kahvijauhetta saadakseni vanukkaasta miedon mokkaisen. Siis hyvin miedon. Mokan makua ei juurikaan huomannut, ellei tarkkaan osannut maistella. Maku muistutti lähinnä hyvää kaakaovanukasta.

Koostumus sen sijaan erosi normaalista vanukkaasta. Tavallisesti vanukkaat ovat pehmeitä ja pehmeästi ”leikattavissa”. Tämä vanukas sen sijana oli lohkeavaa mallia.

Vanukas oli ihan älyttömän nopea tehdä, hyytymiseen sitten meni hieman kauemmin. Vaikka itse pidän pehmeämmästä koostumuksesta, niin lapset olivat omista maisteluannoksistaan niin innoissaan, että voisin tehdä vielä toistamiseen tilanteessa, jossa aikaa on vain vähän, mutta jotain makeaa tekee mieli. Tosin lasten versiosta kantsii ehkä tiputtaa tuo kahvijauhe pois ja laittaa kaakaojauhetta neljännesdesi enemmän.. Tässäpä tämänkertainen ohje 🙂

 

Liivatteeton mokka-kaakaovanukas

n. 4 annosta

Aineet:

1 dl kermaa

4 dl maitoa

n. 1 dl hyytelösokeri Multia

n. 2 tl espressopikakahvijauhetta

0.75 dl tummaa kaakaojauhetta

Ohje:

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin puolisen minuuttia. Kaada kiehunut seos annoskippoihin ja jäähdytä ensin jonkin aikaa huoneenlämmössä. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Raasta halutessasi pinnalle tummaa suklaata vielä ennen syömistä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokka-kaakaovanukas hyytelösokerista, liivatteeton

Huli/Meanwhile in Longfield..

Vaikuttaa tosi herkulliselta. Suklaisia jälkiruokia ei voita mikään. 😛

Suklaapossu

Suklaa on ihanaa missä tahansa 😛 Tämäkin oli hyvänmakuista, vain koostumus oli hieman erilainen kuin odotti. Mutta eipä nämä kauaa jääkaapissa vanhenneet 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *