Suklaapossu

Mokkapalakakku nougatkermalla pojan synttäreille

Tein heinäkuun lopulla veljenpojan synttäreille nopeassa aikataulussa pikaisen mokkapalakakun samaan tyyliin kuin tyttömme 7-vuotispäivillekin. Mulla on jonkinlainen pakkomielle muutella hyviäkin ohjeita, joten tällä kertaa laitoin väliin vaniljalla maustetun kermavaahdon sijasta nougatin makuisen kermavaahdon. Niin ja itse kakkupohjataikinaan laitoin kermaviilin sijasta piimää, ja lorautin sitä samantein hieman enemmän. Ja kuorrukseenkin humpsahti hieman enemmän tomusokeria kuin piti, ja siitä tuli sen takia myös jäykempää kuin oli tarkoitus, hupsist! Mutta muuten menin samalla ohjeella.

Ulkonäöllisesti mua harmittaa myös se, että kakun nougatmousse pursui hieman yli, sillä en malttanut pitää kakkua täyttämisen jälkeen jääkaapissa tarpeeksi pitkään. Täyte jähmettyy jääkaapissa ja kestää päällimmäisen kakkupohjan painon näin paremmin. Itse pidin vain parisen minuuttia, ja sehän oli aivan liian vähän, höh. Kannattaa siis pitää kakku kylmässä tarpeeksi pitkään. Itsekin teen näin, sitten seuraavalla kerralla 🙂

Omasta mielestäni tämä kakku kuuluu ulkonäöllisesti ”hitusen epäonnistuneiden kakkujen” joukkoon. Ulkonäköviat johtuvat vain sättäilystäni ja hätäilystäni, sillä odotin samaan aikaan vauvaa heräämistä. No mutta kakku ainakin toteutti toiveen, sillä minua pyydettiin tuomaan ”jokin epäonnistunut kakku” 😉 Ja maulliset viat löytyivät tuosta mokkapaloihin kuuluvasta kuorrutteesta, jota laitoin ajatuksissani myös pohjien väliin. Yhdessä nougatmoussen kanssa maku oli liiankin makia. Maistelin kakkua myös ilman tuota keskellä ollutta raitaa, ja nams, olipas hyvää! Kirjoitankin ohjeen siten, miten sen nyt tekisin, eli laittaisin vain päälle mokkapalakuorrutteen ja väliin ainoastaan nougarmoussen.

Tuo kakkupohja oli taas ihanan mehevä, ja kivan höttöinen. Ja mielettömän helppo, sillä aineet vain sekoitetaan keskenään.

Tällä ohjeella tulee herkullinen, nougattiin vivahtava, kostean mehevä kakku 🙂

Helppo mokkapalakakku Halkaisijaltaan n. 20 cm

Aineet: 1.75 dl juoksevaa rasvaa 3.5 dl piimää 3 munaa 3 dl sokeria 5 dl vehnäjauhoja 1 dl hyvää, tummaa kaakaojauhetta 1 rkl leivinjauhetta 0.75 tl soodaa 0.75 tl suolaa 1 rkl vaniljasokeria

Väliin: 2 dl Flora Kuohua n. 100 g (2 kpl) Dubbel nougat patukoita

Päälle: 35 g margariinia sulatettuna 1 rkl vettä + reilu 1 tl pikaespressokahvijauhetta (TAI 1 rkl todella vahvaa kahvi) 1.5 rkl hyvää tummaa kaakaojauhetta hieman vajaa 2 dl tomusokeria

Koristeluun: nonparelleja

Ohje: Tee pohjat mielellään jo päivää ennen täyttämistä valmiiksi. Sekoita rasva, piimä, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina kahteen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes tuntuu sormella paineltuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki ja irroita sitten irtopohjavuokien reunat. Peitä pohjat hyvin ja jäähdytä kokonaan.

Tee nougatmousse vatkaamalla kerma vaahdoksi. Sulata patukat ja vatkaa kerman joukkoon. Levitä samantein toisen kakkupohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Nosta toinen kakkupohja päälle. Tee kuorrutus sekoittamalla kaikki kuorrutteen aineet keskenään hyvin yhteen. Levitä kuorrutus kakun päälle, ja anna hieman laskeutua myös reunoilta alas. Koristele vaikkapa nonparelleilla. Anna kuorrutteen vielä hetki kovettua ja eikun syömään.

Vinkit: * Koska uuneissa on eroja, kannattaa kypsyys koittaa kevyesti sormella painaen jo ennen paistoajan umpeutumista. Jotkut uunit saattavat tarvita ohjetta pidemmän paistoajan, joissakin uuneissa on valmista jo ennen ajan päättymistä.

* Jos kuorrute ei ole tarpeeksi löysän tuntuista levitettäväksi, lämmitä sitä hetki mikrossa, niin siitä tulee juoksevaa.

* Kakkupohjat voi myös pakastaa etukäteen hyvin suojattuna, ja koota kakun vasta tarjoilupäivänä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mokkapalakakku nougatkermalla pojan synttäreille

Essi Argillander

Voi nam mikä kakku!?
Perus mokkapalatkin on niin hyviä, ettei tämäkään voi olla muuta kuin herkkua!?

Suklaapossu

Mokkapalat on oikein kestosuosikki, ja taipuu hienosti näin kakuksikin 🙂 Kiitos Essi 🙂

Raisa P

Mullekin kyllä kelpaisi jokin sinulla epäonnistunut kakku.. 🙂 Tälläiset on parhaita joissa aineet vain sekoitetaan!

Suklaapossu

Hihih! 😀 Pitääpi leipasta sellainen joskus sullekin 😉 Vaikka tykkäänkin leipomisesta, niin nykyään aika on niin kortilla, etten tulisi toimeen ilman tällaisia aineet-vain-sekaisin -tyylisiä taikinoita. Ja mikäs sen hienompaa, kun nopeudesta ja helppoudesta huolimatta koostumus ja makukin kohdillaan! 🙂

Jack Bauer

Jos epäonnistuneet kakut on tätä tasoa, niin sanotaanko, että huippu alkaa olla saavutettu 😉 Minä rakastan tuota Dubbel-nougatia yli kaiken, joten tämä olis kyllä niin mun juttu 🙂

Suklaapossu

Hehee! Kyllä sinne huipulle on vielä matkaa.. 😉 Mutta nyt kun näin jälkikäteen katselen tuota kakkua, niin eipä se niiiin pahannäköinen olekaan. Mutta se tunne kun on pienessä mielessään kuvitellut jotain, ja lopputulos on muuta… 🙂 Dubbel nougat on semmoista herkkua että! Sitä olisi voinut olla tuossa vaikka enemmänkin. Hmm. Siitä tulikin idea.. 😉

Anonyymi

Mahtaisikohan taikina mahtua yhteen 20cm vuokaan ja leikkaisi sen sitten paiston jälkeen kahti….? Puuttuu 1 vuoka.

Suklaapossu

En näimmä ehtinytkään vastaamaan ennen sinua, kun olit niin nopia 🙂 Hyvä tietää, että taikina mahtuu yhteenkin vuokaan! Onnistuiko muuten leikkaaminen myös hyvin? Oliko kakussa hyvä koostumus? 🙂

Anonyymi

Vastaan itse ☺ Taitaa nippa nappa pysyä taikina vuoassa ☺

Helenan Hella

Tämä tekis mieli laittaa kokeiluun. Kuinka paljon suurentaisit ohjetta että saisi 20 hlö kakun… vuoka varmaan jotain 26cm…?

Suklaapossu

Tekisin kakun n. 25-26 vuokaan ja suurentaisin ohjetta sitä varten 1.5-kertaiseksi. Kakusta riittäisi tällöin arviolta n. 20-25 hengelle. Ja toki riittävyys riippuu aina myös muista tarjottavista ja syöjien kakkuhimosta 🙂

Anni

Kiitos ihanasta reseptistä, onneksi löysin tämän! Tein 22cm vuokaan 1,3 kertaisen pohjataikinan ja leikkasin kaksi täyteväliä. Täytettä ja kuorrutetta tein kaksinkertaisen määrän ja suhteet olivat täydelliset. Pitkästä aikaa kakku, joka tuli syötyä kokonaan ja sai paljon kehuja. 🙂

Suklaapossu

Voi kuinka ihana kuulla, Anni! Kiitos sinulle piristävästä viestistäsi ja kun tulit kertomaan täydelliset suhteet. Pitää itsekin kokeilla noilla määrillä 🙂

Vastaa käyttäjälle Raisa PPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *