Monster High – mokkapalakakku

Veljen tyttö täytti vuosia ja sai tapansa mukaan kakun
synttärijuhliinsa. Tai tällä kertaa kakkuja olikin kaksi, toinen omille
kavereilleen ja toinen sukulaisille. Tytön lemppareita on mokkapalat,
joten ensimmäinen kakku oli tällainen mokkapalakakku. Kakkupohjan tein muokkaamalla hieman Parhaat pehmeät mokkapalat -ohjettani suklaisemmaksi ja kiinteämmäksi. Tytön lempilelu/-hahmo on Monster
High, joten sillä ajatuksella mentiin.

Kakun päälle tuli mustalla pastavärillä kevyesti värjätty mokkapalakuorrute. Se meinasi aiheuttaa pienoista hankaluutta koristelun suhteen, sillä kakun reunoille ei voinut ”liimata”  mitään koristeita, sillä muutoin tuo kuorrute olisi sulanut. Koska en halunnut jättää reunoja aivan paljaaksikaan, asettelin pinkit nauhat kulkemaan reunalta kakun yli toiselle reunalle. Salmiakkikuviot saivat jäädä pelkästään pinnalle. 

Monster High logon tein piirtämällä vapaalla kädellä ohueksi kaulitusta kaulintamassasta sopivan mallisen palan. Logon olisi saanut helposti tehtyä myös kopioimalla esim. netistä löytyvän mallin ääriviivat leivinpaperille ja painelemalla ääriviivat kaulintamassaan leivinpaperin läpi ääriviivoja pitkin. Silmät ja nenän muotoilin mustasta marsipaanista ja tein marsipaanipuristimella vielä ohuen nauhan kiertämään hahmon reunoja. Rusetti on valkosuklaamassaa.

Tasoittelin kakkupohjia hieman ennen kuorruttamista. Maistelin ylijääneitä palasia ja oli kyllä hyvää. Valmista kakkua en päässyt maistamaan. mutta se oli kuulemma ollut hyvänmakuinen ja tyttö kavereineen oli ihastellut kakun koristelua. Onnea vielä kerran E.L.! 🙂

Monster High – mokkapalakakku
n. 20 cm
Aineet: 
4 munaa 
2.5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta 
2 dl
maitoa

200 g sulatettua margariinia 

Väliin ja kuorrutukseen:

100 g voita sulatettuna
3 rkl vettä + 3 tl pikaespressokahvijauhetta (TAI 3 rkl tosi vahvaa kahvia)
4.5 rkl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5.5 dl tomusokeria
Lisäksi pinnalle (levitetään kakun päälle ja reunoille, osa valuu pois):
50 g voita
2 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
3 dl tomusokeria
n. 1 tl mustaa pastaväriä

Koriste:
Monster High -logo valkoista kaulintamassaa
Silmät, nenä ja musta reunanauha mustaa marsipaania
Vaaleanpunaiset raidat ja siniset salmiakkikuviot valkosuklaamassaa

Ohje:
Vaahdota
kananmunat
ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa hellalla, anna jäähtyä. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
vuorotellen maidon ja sulatetun rasvan kanssa. Aloita ja lopeta jauhoilla. Älä vatkaa taikinaa enää tässä vaiheessa, vaan
sekoittele aineet muna-sokerivaahtoon vaikka nuolijalla käännellen. Kaada taikina kahteen n. 20 cm voideltuun irtopohjavuokaan (tai pellille, josta saa leikattua kaksi n. 20 cm pyöreää pohjapalaa). 
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 25 minuuttia,
kunnes pinta tuntuu
sormella paineltuna kiinteältä eikä keskelle tökättyyn tikkuun ei tartu
raakaa taikinaa.
Anna pohjien jäähtyä hetki. 
Kun pohjat ovat jäähtyneet, tee kuorrute. Sulata
kuorrutuksen rasva mikrossa. Sekoita joukkoon vesi-espressojauheseos (tai vahva kahvi). Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi
massaksi.

Tasoita pohjia tarvittaessa. Levitä lämmintä, vielä pehmeää kuorrutusta toisen pohjan päälle. Jos mokkatäyte on liian paksua, eikä levity kunnolla, lämmitä sitä mikrossa, niin se löystyy hieman. Nosta toinen pohjapala päälle ja levitä loput kuorrutteesta kakun pinnalle reunoja myöten. Anna jäähtyä kunnolla, niin kuorrute kovettuu.

Tee vielä kiiltävä pintakuorrutus. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon vesi, kaakaojauhe, tomusokeri sekä halutessasi mustaa pastaväriä. Laita kakku ritilän päälle, jonka alla on leivinpaperi. Kaada lämmin, vielä juokseva kuorrutus kakun päälle. Levitä kuorrutus kakun pintaan palettiveitsellä ja anna valua reunoja pitkin alas. Tasoita pinta ja reunat. 

Anna kakun kuorrutteen jähmettyä huoneenlämmössä muutama tunti tai yön yli. Koristele valkosuklaamassasta tehdyillä nauhoilla ja salmiakkikuvioilla sekä Monster High naamalla. Kun kuorrute on kokonaan kovettunut, nosta kakku ritilän päältä varovasti nostaen tarjoilulautaselle.

 

Vinkki:
* Laita kakun alle kakkupahvi, niin kakku on helpompi siirtää ritilän päältä pois. Tee kakkupahvista hieman kakkua pienempi, niin se jää kakun alle piiloon.

Ja vielä pari kuvaa valmiista kakusta 🙂

Instagram

  • Tämä sitruunainen, liivatteeton juustokakku, jonka alla ja päällä reilusti mansikoita, oli ihan älyttömän hyvää ja maistui myös niille, jotka eivät makeasta muuten niin välitä. Katso ohje blogista ja herkuttele vaikka heti viikonloppuna https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taydellinen-mansikka-sitruunajuustokakku/ #liivatteeton #mansikka #sitruuna #juustokakku #keksimuru #yummy #lemon #strawberry #cheesecake #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy

suklaapossu

Keskustelu

Ihanan näköinen! 🙂

Kiitos paljon Heli 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.