Mureat suklaakeksit ilman kaakaojauhetta

Olipas vaikea keksiä kuvaavaa otsikkoa näille suklaakekseille. Nämä kun ovat rapeita, mureita ja kirjaimellisesti suussasulavia (siis sanasta sanaan sillä nämä suorastaan sulavat suuhun). Kun
uunituoreesta keksistä haukkasi palasen, se rapsahti, mutta loput sulivat suoraan
suuhun. Taikinaan ei tule lainkaan kaakaojauhetta, vaan maku ja väri saadaan sulatetusta suklaasta.

Sain ajatuksen näihin, kun kaivoin esille päiväysvanhan maitojauhepussukan, jota käytin jo aiemmin munattomaan suklaakakkuun.
Tällä kertaa oli keksien vuoro. Usein suklaakekseihin suklaan maku
saadaan kaakaojauheesta, mutta näihin tuli kaakaojauheen sijasta aitoa
suklaata. Käytin 50%:sta suklaata, joka antoi miedon suklaisen maun.
Tummempi, n.70% suklaa olisi sopinut näihin myös tosi kivasti tuoden
lisäsuklaisuutta. Sitä sitten ensi kerralla 🙂

Keksien rakenne oli yllätys. Yleensä pidän kekseistä, joissa on rapea reuna ja sitkeä sisus (kuten ihanissa Subway-tyyppisissä suklaahippukekseissä).
Nämä keksit sen sijaan eivät olleet lähelläkään sellaisia, vaan sen
sijaan tosi mureita/höttöisiäkin eli sellaisia, jotka melkein hajosivat niitä koskettaessa. Siitä huolimatta rakenne oli loistava heti tuoreeltaan syötynä. Ne suorastaan sulivat suuhun. Tosin eräs toinen maistelija ei ollut aivan samaa mieltä, joten ehkäpä suun kosteudella on vaikutusta keksien sulavuuteen.. Seuraavana päivänä rakenne oli kovettunut ja ehkä jopa hieman jauhoinen, joten suosittelen ehdottomasti nauttimaan nämä heti niiden jäähdyttyä.

Usein keksitaikina maistuu paremmalle kuin valmiit keksit, mutta
näissä olikin päinvastoin. Eli ei kannata heittää miedon makuista
taikinaa roskiin, vaan paistaa ja sitten vasta maistaa 🙂 Paistoaika kannattaa pitää lyhyehkönä, sillä liian pitkään paistetut maistuvat helpommin jauhoisilta, kuin vielä pehmeänä uunista pois otetut.

Rapeat ja mureat suklaakeksit suklaasta

25-30 kpl

Aineet:

125 g tummaa suklaata (laitoin 50%:sta)

175 g voita

1.25 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1.75 tl leivinjauhetta

1.75 dl maitojauhetta

Ohje:

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen. 

Sulata suklaa varovasti mikrossa n. 15-20 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Vaahdota voi ja sokeri keskenään vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon myös sulatettu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut jauhot sekaan ja sekoita sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Jaa taikina n. 25-30 yhtä suureen osaa ja muotoile palloiksi. Alla kuva palloiksi muotoilluista raaoista (vasen kuva) ja kypsistä (oikean puoleinen kuva) kekseistä.

Jos haluat, voi myös litistää pallot valmiiksi keksien muotoon. Alla kuva tällaisistä sekä raakana (vasen kuva) ja kypsänä (oikeanpuoleinen kuva).

Paista n. 12-13 minuuttia, kunnes keksien pinta tuntuu sormilla koittaen pehmeältä ja reunat kiinteiltä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.

 Anna jäähtyä kokonaan. Keksit säilyy ilmatiiviissä rasiassa.

Vinkit:

* Taikinaan ei tule kaakaojauhetta ja suklaan maku tulee pelkästään suklaasta. Tämän takia maku on melko mieto 50%:lla suklaalla. Jos haluaa suklaisemman lopputuloksen, kannattaa käyttää väh. 70% suklaata.

* Huomaa, että litistettyjen pallojen paistoaika on lyhyempi kuin palloiksi jätettyjen taikinakasojen. Mikäli haluat kovempia keksejä, paista pari minuuttia pitempään.

* Keksit ovat parhaimmillaan tuoreena, heti jäähtymisen jälkeen nautittuna.

Kommentit (2)

Naaam, nämä eivät voi olla mitään muuta kuin HYVIÄ!! Kun on ihan oikeaa suklaatakin!

Hyvin maistuivat, erityisesti vielä lämpiminä kun suklaa oikein suli suuhun 😛 En malttanut pitää näppejäni erossa tästä ohjeesta, vaan muokkasin sitä vielä hieman ja kekseistä tuli vieläkin parempia 🙂 Ohje tulossa lähiaikoina 🙂

Kommentoi juttua: Mureat suklaakeksit ilman kaakaojauhetta

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X