Suklaapossu

Mustaherukka-omenahillo ja mansikka-omenahillo

Laitoin hillotehtaan pystyyn parisen viikkoa sitten ja hukkasin tämän syksyn viimeiset omenat hilloihin. Olen niin ihastunut sitruunaisen omppuhilloon, että päätin kokeilla myös miten mansikat ja mustaherukat taipuvat hilloihin omenan kanssa. Ja voi että kun tuli hyviä! On siinä ja siinä, tuliko tuosta mustaherukka-omenahillosta uusi lempparihilloni, niin ihanaa oli! Vaikka kyllähän mansikkainen versiokin oli todella hyvää, kuten itsetehdyt mansikkahillot yleensäkin.

Hilloissa ja hilloissa on tosiaan eroja. En ole oikein koskaan ollut kaupan valmiiden, ylimakeiden hillojen ystävä. Mutta itsetehtyihin olen ihastunut. Silloin sokerin määrää on helppo muokata oman makunsa mukaiseksi ja hilloista saa muutenkin sen makuisia mitä haluaa. Näistäkin hilloissa tiputin sokerin määrää jokusen sataa grammaa hillosokeripaketin ohjetta pienemmäksi, ja makeutta löytyi silti aivan riittävästi.

Omena on siitä hyvä, että sen kanssa sopii yhteen monet muut marjat. Laitoin omenaa enemmän kuin herukoita tai mansikoita, mutta omenan maku oli niin hento, että se katosi miltei kokonaan marjojen alle. Omenan ansiosta mustaherukan voimakasta maku taittui, mutta se oli silti ihanan vahva.

Mansikkaista omppuhilloa olen nautiskellut rahkan ja lettujen kanssa, nams! Myös mustaherukkainen on löytänyt tiensä molempiin. Nyt suunnittelen pienessä mielessäni laittavani näitä kakun väliin. Erityisesti tuo mustaherukka-omppuhillo sopisi sinne varmaan aivan mahtavasti!

 

Mustaherukka-omenahillo tai mansikka-omenahillo

Aineet:

800 g mustaherukoita TAI mansikoita

1200 g omenasosetta happamista omenoista

800 g hillosokeria

Ohje:

Mikäli et käytä valmista omenasosetta, tee se ensin keittämällä kuorimattomia omenan paloja pienessä vesimäärässä kattilassa kannen alla välillä sekoitellen, kunnes omena pehmenevät. Hurauta sen jälkeen tasaiseksi vaikkapa sauvasekoittimella.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä n. 10 minuuttia, kunnes mustaherukat/mansikat ovat muhjaantuneet. Lusikoi tarvittaessa pinnalle kertyvä vaahto pois. Purkita valmiit hillot kuumina hyvin pestyihin purkkeihin ja umpioi halutessasi.

Vinkki:

* Jos haluat sileää sosetta, hurauta se sauvasekoittimella sileäksi.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukka-omenahillo ja mansikka-omenahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *