Mustaherukkainen juustokakku

Tämä herkullinen ja mukavan raikas kakku syntyi hieman extempore, kun sain päähäni tehdä mustaherukkamoussea ja lisäksi paahtaa maapähkinöitä moussen seuraksi. Mousse muotoutui lopulta kakuksi, sillä löysin pakkasen kätköistä suklaisen kakkupohjan, ja näin heti silmissäni nämä kaikki osakomponentit yhdessä.

Raikkaan mustaherukkatäytteen päälle tein kirpeähkön
mustaherukkakiilteen. Kokonaisuus oli ihanan mustaherukkainen ja
taatusti niiden mieleen, ketkä pitävät mustaherukasta. Ja nuo paahdetut maapähkinätkin sopivat kokonaisuuteen aivan yllättävän hyvin. Toivat maun lisäksi myös hieman mukavaa pureskeltavaa 🙂

Valitettavasti en löytänyt arkistoistani tuon suklaakakkupohjan ohjetta, mutta esim. tämä pohja olisi tähän varmaan todella passeli. Tein tämän saman täytteen myös valkosuklaapohjan päälle ja sopi siihenkin kuin nakutettu! Suosittelen koittamaan, vaikka kummallakin pohjalla 🙂

Mustaherukkainen juustokakku tummalla suklaapohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Aineet: 

Mehevä suklaakakkupohja vaikka tällä
ohjeelle
 

(yhdestä puolikkaasta taikina-annoksesta
tulee kaksi pohjaa)

Herukkasose: 

250 g pakastettuja mustaherukoita

1.5 dl vettä

Täyte:

1.25 dl Floran vispikermaa

125 g maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1.5 dl mustaherukkasosetta

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl liivatejauhetta

1 rkl vettä

Päällinen:
2 dl mustaherukkasosetta
0.5 tl liivatejauhetta
0.5 rkl vettä

Pinnalle: 
Paahdettuja maapähkinöitä

Ohje:

Aloita tekemällä haluamasi pohja ja jäähdyttämällä se hyvin.

Koristelua
varten paahda maapähkinöitä 170 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
Jäähdytä. Kuori pähkinät leivinliinaa avuksi käyttäen. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmäksi.


 Tee
täyte. Sulata mustaherukat ja lisää joukkoon vesi. Hurauta
sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota
muutama minuutti. Vatkaa tällä välin Flora Vispi vaahdoksi. Lisää
maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja n. 1.5 dl mustaherukkasosetta.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lämmitä turvonnutta
liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on sulanut.
Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Pese
tarvittaessa vuoan reunarengas. Voitele vuoan reunat kevyesti.
Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle ja reunarengas sen reunoille. Jos
haluat, voit ripotella tässä vaiheessa paahdettuja pähkinöitä pohjan
päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi
tunniksi.

Tee kiille liuottamalla liivatejauhe veteen
ja lämmittämällä turvonnut liivate mikrossa varovasti muutaman sekunnin
ajan. Sekoita sula liivate mustaherukkasoseen joukkoon. Kaada hyytyneen
kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele kakku
paahdetuilla maapähkinöillä. 

Avainsanat

Kommentit (4)

Slurps, herkullisen kuulone!! Mustaherukka o mun suosikki, mää vaan niiiiiii tykkään sen mausta. Mun lemppari täytekakkutäyte o mustaherukka-valakosuklaa, siitä o tykänneet semmosekki jokka sitä ensi o empineet ja seukkikerralla ovat tilanneet justiinsa sitä… ja ku oon kakun/kakut täyttäny, ni mää saan rapata kuluhot puhtaaksi 😀 😀 😀

Mustaherukat on kyllä mahottoman hyviä, mutta näin juustokakussa ja kakun täytteissä vieläkin parempia. Viime vuonna naposteltiin tytön kaa herukoita pensaista sitä tahtia, ettei meinannut pakkaseenkaan riittää.. Onneks sinneki sai, niin pysty tän tekemään. Hyvvää oli ja kehui tuli. Tuo sun täyttees kuullostaa ihanalta! Valkosuklaa sopis aivan mainiost tämmöseen! Ja tuo kulhojen puhtaaks nuoleminen on leipomises miltei just se paras osa ;D

Kuulostaa kovin mielenkiintoiselta kakulta! Mustaherukka-aikaan aion kyllä testata, ovat hyviä marjoja.

Kannattaa ihmeessä kokeilla! Hyvvää oli 😀 Meillä on pakkasessa enää pari rasiaa mustaherukkaa jälel (oli alunperinkin aika hintsusti), eikä millään raaskis käyttää niitä ennen kun uutta tulossa, vaik tekis mieli leipasta lisää tällaisia raikkaita kakkuja.

Kommentoi juttua: Mustaherukkainen juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Oikein Ihanaa ja Herkullista Ystävänpäivää! ❤️ Pst. Nämä donitsin makuiset muffinssit ehtii vielä hyvin leipomaan. Kurkkaa ohje blogista
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mielettoman-ihanat-donitsin-makuiset-muffinit/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #donitsit #muffinssit #ystävänpäivä #ystävänpäivä2019 #valentinesday
  • Supersuklaiset browniespalat sammuttavat pahimman suklaanälän jo yhdellä pienellä palalla. Vaikka kyllähän se toinenkin vielä menee hienosti, nams... Katso helppo ohje tahmean kosteisiin browniespaloihin blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supersuklainen-brownies/ #suklaapossu #kotiliesiblogit #suklaa #chocolate #brownies #makeatleivonnaiset
  • Herkullista Runebergin päivän iltaa! Meillä maisteltiin tänä vuonna viimevuotista epäonnen Runebergin kakkua hieman muokattuna ja nyt onnistui, jipii! Ohje löytyy blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/runebergin-kakku-munaton/ #Runeberginkakku #Runeberginpäivä #Suklaapossu #Kotiliesiblogit
  • Kaipasin alkuvuoden juhlapöytään jotain kevyempää ja testailin smoothiekakkua. Tästä versiosta tuli trooppisen makuinen ja koostumus oli kivan pehmoinen. Kakkua tehdessä pohdin myös liivatteiden eroja. Kurkkaa ohje ja liivatehölpötykset blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/trooppinen-smoothiekakku-ja-juttua-liivatteista/ #trooppinen #smoothiekakku #banaani #mango #lime #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Churrot ❤️ Ihastuin näihin rapeisiin pötköihin viime vuonna ulkomaanreissullamme ja nyt kokeilin niiden tekoa itsekin, ilman kananmunaa. Nam, ihania olivat itsekin tehtyinä! Kurkkaa ohje blogista ja nauti vaikka kuuman kaakaon kera talvisen ulkoilun jälkeen
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/churrot-eli-munkkitangot/ #ilmankananmunaa #munaton #churro #churros #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Tämä muumikakku päätyi ihanan kummipoikamme 2-vuotissynttäreille. Sisällä ihana mielettömän mehevä suklaakakkupohja munattomana sekä raikas appelsiinimousse. Herkkua! Kurkkaa tarkempi ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-2-vuotissynttarien-muumikakku/ #suklaapossu #muumi #kakku #kotiliesiblogit #suklaakakku #appelsiinimousse #kaulintamassa #pojansynttärit
  • Vihdoin uskaltauduin läträämään kuuman öljyn kanssa. Ensimmäiset öljyssä paistamani jutut olivat nämä herkulliset pikamunkit eli rahkamunkit. Kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pikamunkit-eli-helpot-rahkamunkit/ #rahkamunkki #suklaapossu #kotiliesiblogit #helpotjanopeat

suklaapossu

X