Mustaherukkainen juustokakku

Tämä herkullinen ja mukavan raikas kakku syntyi hieman extempore, kun sain päähäni tehdä mustaherukkamoussea ja lisäksi paahtaa maapähkinöitä moussen seuraksi. Mousse muotoutui lopulta kakuksi, sillä löysin pakkasen kätköistä suklaisen kakkupohjan, ja näin heti silmissäni nämä kaikki osakomponentit yhdessä.

Raikkaan mustaherukkatäytteen päälle tein kirpeähkön
mustaherukkakiilteen. Kokonaisuus oli ihanan mustaherukkainen ja
taatusti niiden mieleen, ketkä pitävät mustaherukasta. Ja nuo paahdetut maapähkinätkin sopivat kokonaisuuteen aivan yllättävän hyvin. Toivat maun lisäksi myös hieman mukavaa pureskeltavaa 🙂

Valitettavasti en löytänyt arkistoistani tuon suklaakakkupohjan ohjetta, mutta esim. tämä pohja olisi tähän varmaan todella passeli. Tein tämän saman täytteen myös valkosuklaapohjan päälle ja sopi siihenkin kuin nakutettu! Suosittelen koittamaan, vaikka kummallakin pohjalla 🙂

Mustaherukkainen juustokakku tummalla suklaapohjalla

n. 16 cm irtopohjavuokaan

Aineet: 

Mehevä suklaakakkupohja vaikka tällä
ohjeelle
 

(yhdestä puolikkaasta taikina-annoksesta
tulee kaksi pohjaa)

Herukkasose: 

250 g pakastettuja mustaherukoita

1.5 dl vettä

Täyte:

1.25 dl Floran vispikermaa

125 g maitorahkaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1.5 dl mustaherukkasosetta

3 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 tl liivatejauhetta

1 rkl vettä

Päällinen:
2 dl mustaherukkasosetta
0.5 tl liivatejauhetta
0.5 rkl vettä

Pinnalle: 
Paahdettuja maapähkinöitä

Ohje:

Aloita tekemällä haluamasi pohja ja jäähdyttämällä se hyvin.

Koristelua
varten paahda maapähkinöitä 170 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia.
Jäähdytä. Kuori pähkinät leivinliinaa avuksi käyttäen. Rouhi pähkinöitä veitsellä pienemmäksi.


 Tee
täyte. Sulata mustaherukat ja lisää joukkoon vesi. Hurauta
sauvasekoittimella soseeksi. Sekoita liivatejauhe veteen ja anna turvota
muutama minuutti. Vatkaa tällä välin Flora Vispi vaahdoksi. Lisää
maitorahka, tuorejuusto, sokerit ja n. 1.5 dl mustaherukkasosetta.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lämmitä turvonnutta
liivateseosta mikrossa n. 10-15 sekuntia, kunnes liivate on sulanut.
Kaada liivate ohuena nauhana vaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.

Pese
tarvittaessa vuoan reunarengas. Voitele vuoan reunat kevyesti.
Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle ja reunarengas sen reunoille. Jos
haluat, voit ripotella tässä vaiheessa paahdettuja pähkinöitä pohjan
päälle. Kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään pariksi
tunniksi.

Tee kiille liuottamalla liivatejauhe veteen
ja lämmittämällä turvonnut liivate mikrossa varovasti muutaman sekunnin
ajan. Sekoita sula liivate mustaherukkasoseen joukkoon. Kaada hyytyneen
kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Koristele kakku
paahdetuilla maapähkinöillä. 

Avainsanat

Kommentit (4)

Slurps, herkullisen kuulone!! Mustaherukka o mun suosikki, mää vaan niiiiiii tykkään sen mausta. Mun lemppari täytekakkutäyte o mustaherukka-valakosuklaa, siitä o tykänneet semmosekki jokka sitä ensi o empineet ja seukkikerralla ovat tilanneet justiinsa sitä… ja ku oon kakun/kakut täyttäny, ni mää saan rapata kuluhot puhtaaksi 😀 😀 😀

Mustaherukat on kyllä mahottoman hyviä, mutta näin juustokakussa ja kakun täytteissä vieläkin parempia. Viime vuonna naposteltiin tytön kaa herukoita pensaista sitä tahtia, ettei meinannut pakkaseenkaan riittää.. Onneks sinneki sai, niin pysty tän tekemään. Hyvvää oli ja kehui tuli. Tuo sun täyttees kuullostaa ihanalta! Valkosuklaa sopis aivan mainiost tämmöseen! Ja tuo kulhojen puhtaaks nuoleminen on leipomises miltei just se paras osa ;D

Kuulostaa kovin mielenkiintoiselta kakulta! Mustaherukka-aikaan aion kyllä testata, ovat hyviä marjoja.

Kannattaa ihmeessä kokeilla! Hyvvää oli 😀 Meillä on pakkasessa enää pari rasiaa mustaherukkaa jälel (oli alunperinkin aika hintsusti), eikä millään raaskis käyttää niitä ennen kun uutta tulossa, vaik tekis mieli leipasta lisää tällaisia raikkaita kakkuja.

Kommentoi juttua: Mustaherukkainen juustokakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tämän kesän viimeisin, muttei vähäisin raparperileivonnainen taisi olla tässä. Tämä superhelppo, muhkea ja mehevä vadelma-raparperipiirakka valmistuu yhdessä kulhossa ja saa päälle ihanan makuparin, vadelma+raparperi. Vein yhden pellillisen töihin ja toisen valmistin kotiin valmiiksi työaamuna ennen töihin lähtöä. Ja ei, en ole aamuvirkku jokabaina heiluu aamuisin pystyssä. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, ettei aamutoimista lähtenyt kuin muutama minuutti pois. Varsinkin, kun ne jauhot ja sokerit olivat valmiina pöydällä odottamassa. Superhelppo ja herkullista. Toimii myös muista marjoista! Kurkkaa ohje blogista

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-meheva-vadelma-raparperipiirakka/

#helppojanopea
#kesä
#raparperi
#vadelma
#piirakka
#leivontablogi
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#rasberry
#pie
#easyandyummy
#yummy
  • Tytöt 6v ja 9v leipoivat kahdestaan äitienpäivälahjaksi ihanan mutakakun kaakaokermalla ja tuoreilla mansikoilla. Kakku tehtiin sydämen malliseen vuokaan ja mansikoiden päällä oli vielä suklaa, jossa ♥️ Aivan ihanat lapset ja todella ihana kakku 💕 Katso helppo ohje blogista ja leivo vaikka Juhannukseksi.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mutakakku-kaakaokermalla-ja-mansikoilla/

#mutakakku
#kaakaokerma
#mansikat
#kesä
#äitienpäivä
#lastenleipoma
#suklaapossu
#kotiliesi
#kotiliesiblogit
#chocolate
#mudcake
#strawberry
  • Laitoin vähän aikaa sitten tekemääni raparperihilloketta lasiin vuorotellen vaniljamoussen kanssa ja kylläpä tuli hyvää! Samalla myös helppotekoista ja nopeaa. Koska hilloke löytyi jo valmiina ei juustokakkumaisen vaniljamoussen tekemiseen hujahtanut kuin pieni hetki. Tästä muuten tykkäsi myös syöjä, joka ei normaalisti raparperista välitä, jeei! Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperi-vaniljajuustokakku-lasissa/⠀
⠀
#raparperi⠀
#vaniljamousse⠀
#helppojanopea⠀
#kesä⠀
#jälkiruoka⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesiblogit⠀
#kotiliesi
  • Näistä uunissa valmistuvista Tex mex-lihapiirakoista tuli tosi hyviä! Miedosti tuliset (tai lisächilillä kunnolla tuliset) lihikset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Meillä näitä tarjotaan tulevissa juhlissa ja oikein jo odotan, montako piirakkaa juhlista jää töihin lounaaksi 😋 Kurkkaa ohje blogista⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tex-mex-lihapiirakat-uunissa/⠀
⠀
#lihikset⠀
#lihapiirakat⠀
#lihapiirakatuunissa⠀
#texmex⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit⠀
#suolainenleivonnainen⠀
#arkiruoka
  • Ihana kesä on saapunut ja helteetkin hemmottelevat. Pätkisjäätelö on ihana, helppo herkku näihin helteisiin ja se valmistuu näppärästi ilman jäätelökonetta. Aineet vain sekaisin, massa pakkaseen muutamaksi tunniksi ja eikun herkuttelemaan! Katso ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/patkis-jaatelo-ilman-jaatelokonetta/

#pätkis
#jäätelö
#jäätelöilmankonetta
#jäätelökesä
#helpotjanopeat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
#kesä2019
#chocolate
#icecream
  • Kakkupuuhissa 😋 Ihania nämä marmorikoristellut kakut 😍

Kurkkaa ohje tähän herkulliseen ja näyttävään kakkuun vanhasta blogijutusta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suklaakakku-appelsiinitaytteella-ja-marmoroidulla-mirror-glazella/

#suklaa
#suklaakakku 
#mirrorglaze 
#marmorointi
#appelsiinimousse 
#mielettömänmeheväsuklaakakkupohja 
#yojuhlat
#suklaapossu
#kotiliesiblogit 
#kotiliesi
  • Kesän ensimmäinen raparperiherkku, raparperihilloke, tuli tehtyä muutama päivä sitten. Tämä sopii ihanasti niin moneen herkkuun, niin kakkuihin, piirakoihin kuin muihinkin jälkiruokiin. Itselläni pyörii jo muutamakin erilainen ajatus mielessä tämän suhteen. Mihin kaikkeen sinä laittaisit raparperihilloketta? ⠀
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-nopea-raparperihilloke/⠀
⠀
#raparperi⠀
#hilloke⠀
#kesä⠀
#suklaapossu⠀
#kotiliesi⠀
#kotiliesiblogit
#rhubarb
#summer
#foodphotography

suklaapossu

X