Suklaapossu

Mustaherukkalikööri

Itsetehty mustaherukkalikööri on todella hyvää

Tämä mustaherukkalikööri on tämän hetken suosikkini itsetehdyistä likööreistä punaherukkaliköörin rinnalla. Siinä on ihanan voimakas mustaherukan maku ja tuoksu. Aivan kuin pitelisi käsissään vahvaa mustaherukkamehua. Likööri ei tykännyt pahaa sitäkään, kun ”laimensin” sitä hieman mansikka- ja punaherukkaliköörillä. Se pysyi siitä huolimatta mukavan mustaherukkaisena.

 

Laitoin tämän liköörin alulle elokuun alkupuolella, samoihin aikaan mansikkaliköörin kanssa. Siivilöin mustaherukat pois lokakuun lopussa eli n. 3 kuukauden jälkeen. Likööri oli tuossa vaiheessa voimakkaan mustaherukkainen ja hieman liiankin viinainen. Puolentoista kuukauden päästä eli nyt joulunkuun puolivälissä maistelin uudestaan. Likööri oli edelleen todella mustaherukkainen, mutta maku oli selvästi pehmennyt ja pyöristynyt. Se kaipasi kuitenkin hieman lisää sokeria, joten laitoin sitä pulloon vajaan desin.

Mustaherukkalikööri

n. 1.5 litran vetoiseen tölkkiin/pulloon.

Aineet:

7 dl sokeria

7 dl mustaherukoita

7 dl kirkasta viinaa (n. 39%)

Ohje:

Kaada herukat ja sokeri lasitölkkiin. Kaada päälle viina ja sekoittele silloin tällöin kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Sulje tölkki/pullo tiiviisti. Laita se pimeään, huoneenlämpöiseen paikkaan ja ravistele tölkkiä aina silloin tällöin, kun muistat. Anna seistä mielellään 2-3 kk.

Kun likööri on maustunut tarpeeksi pitkään, siivilöi herukat pois ensin siivilän läpi. Siivilöi liemi vielä esim. erittäin tiheän siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Liköörin on hyvä antaa seistä yhteensä (marjojen kanssa+ ilman) vähintään 3kk. Maista, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen nauttimista.

Vinkki:

* Likööri on sokerisuutensa vuoksi tahmeaa. Pyyhi pullon pohja huolella pullottamisen jälkeen ja tarkista, ettei likööriä ole siellä yhtään. Nimittäin, jos pöytäliinan päällä olevan pullon pohjassa on likööriä ja pullon koittaa nostaa ilmaan, niin pöytäliina tarttuu helposti mukaan ja kaataa kaikki pöydällä oleva juomat mennessään. Kuten alla olevasta kuvasta voi todeta käyneen allekirjoittaneelle kuvaussession aikana..

 

Siivouksen jälkeen vielä uusi kuvausyritys. Tässä näkyy takaosassa nuo pikkupullot, jotka myöhemmin saivat vielä etiketin.

Tässä näkyy nuo etiketit. En osannut päättää vain yhtä tapaa niiden kiinnittämiseen, joten osassa ne ovat kiinni suoraan pullossa ja lopuissa tuossa lapussa.

Se osa likööristä, mikä ei päätynyt pöytäliinalle sekä säästyi maistelulta, pääsi pulloihin. Likööriä tuli sen verran, että siitä riitti viiteen 7 cl vetoiseen pikkupulloon, tuolla kuvassa näkyvään pallomaiseen n. 3-4 dl vetoiseen pulloon sekä vielä yhteen puolen litran pulloon puoleen väliin asti. Eli aivan liian vähän! Tätä likööriä tulen tekemään ehdottomasti vielä uudestaankin, ja silloin isomman satsin!

Tuohon puolen litran pulloon lisälin myös punaherukka- ja mansikkalikööriä. En laita tuota sekoitusohjetta erikseen mihinkään, niin kerron nyt tässä, että siinä mustaherukkaliköörin osuus oli n. puolet ja punaherukkalikööriä sekä mansikkaa tuli 1/4 koko määrästä. Maistelin seosta aina välillä ja tuo suhde tuntui sopivimmalta. Nuo muut liköörit hieman laimensivat voimakasta mustaherukkaisuutta, mutta likööri jäi silti selvästi mustaherukkaiseksi. Räpsäsin tuosta pullosta puolhuolimattomasti kuitenkin yhden kuvan.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mustaherukkalikööri

Kaija

Likörien tekeminen,lähinnä vielä kokeileminen,avasi uusia maailmoja:) Kiitos

Suklaapossu

Loistavaa Kaija 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *