Neljän juuston lohipiirakka

Tätä Ulla Svenskin neljän juuston lohipiirakkaa on tullut tehtyä moneen moneen kertaan, eikä jämien syömisistä ole kertaakaan tarvinnut murehtia. Piirakka maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Itse tykkään tästä eniten haaleana, ehkä jo kertaalleen uudestaan lämmitettynä. Tällä kertaa vaihtelin taas hieman pohjan jauhoja, mutta muuten ohje sama kuin aiemmin.

Pohja:

200 g
voita

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl kauraleseitä

1.25 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g
maitorahkaa

vajaa 1 tl suolaa

Pohjan päälle:

200 g
valkosipuli-tuorejuustoa

200 g
emmental-juustoraastetta

1 pieni prk  (70g) tomaattipyrettä

Täyte:

300 g
lämminsavustettua lohta

½ pkt aurajuustoa

100 g
fetajuustoa

1 sipuli pieneksi silputtuna

1 tilliruukku saksittuna

Valmista pohja sekoittamalla hieman pehmeä voi keskenään
sekoitettuihin jauhoihin, lisää maitorahka ja vaivaa taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.

Sekoita tuorejuusto, juustoraaste ja tomaattipyre
tasaiseksi tahnaksi. Levitä tahna pohjan päälle.

Ripota piirakan päälle lämminsavulohta, murusteltu
aurajuusto, paloiteltu feta ja pilkottu sipuli. Saksi päälle vielä tilliä (tai
kuivattua tilliä). Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 25
minuuttia (varo paistamasta yli ettei kuivu, 25 min. maksimi nykyisessä
uunissa).

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Neljän juuston lohipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X