Suklaapossu

Niin pal makia omenapiirakka

 

Kuten otsikkokin kertoo, tässä on makean, mutta aivan ihanan makuisen omenapiirakan ohje. Piirakka on kunnon hävikkiherkku, jonka tein hieman ex tempore, kun löysin kaapista jämäpussin wiener nougat crushia ja jonkinlaisen jauhemaisen Dallasmix-pussin ja kun jääkaapissa oli vielä muutama omenakin jäljellä…

Piirakka maistui ensipuraisulla tosi hyvälle; sopivasti kanelille, miedosti omenalle ja reilusti pehmeälle vaniljaiselle täytteelle. Wiener nougat toi kivaa purutuntumaa. Toisella haukulla piirakka alkoi olla jo vähän makeampaa ja osa syöjistä oli sitä mieltä, että oli jo liiankin makeaa. Parilla pienellä muutoksella piirakasta kuitenkin saisi niin hyvän, että uskallan laittaa sen blogiinkin. Tässä ohje ja alempaa vinkki-osiossa muutosehdotukset.

Makia omenapiirakka

n. 24 cm vuokaan

Pohja:

125 g voita

1 dl sokeria

0.5 dl perunajauhoja

2.5 dl vehnäjauhoja

0.5 dl maitoa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Täyte:

Dallasmix-pussi (á 250 g)

150 g maitorahkaa

1 dl vettä

n. 3 omenaa siivutettuna

kanelia

0.5 dl Wiener nougat crushia

Ohje:

Aloita täytteen teolla. Sekoita rahka ja vesi keskenään. Sekoita joukkoon Dallasmix-pussin sisältö. Anna hetki levätä sen aikaa, kun valmistelet lopun piirakan.. Kuori omenat ja pilko siivuiksi.

 
Tee pohja. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada rasva-seoksen joukkoon. Kääntele kuivat aineet sekaan vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä Dallastäyte pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Levitä päällä omenat. Eli tee jotakuinkin tähän tyyliin:

Ripottele omenoiden päälle vielä kanelia, sokeria ja Wiener nougat crushia. Paista 200 n. 35-40 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Laita piirakan päälle folion pala paiston loppupuolella, jos piirakan pinta uhkaa tummua liikaa. Anna piirakan jäähtyä. Nauti.

Vinkki:
* Piirakasta tulee näillä määrillä tosi makea, mutta jos olet kunnon sokerihiiri, niin maistuu varmaan sellaisenaankin 😉 Itse kuitenkin muokkaisin ohjetta sen verran, että laittaisin Dallastäytettä vain puolet, ja omenoita hieman reilummin. Myös Wiener nougat crush tuo makeutta, mutta sitä en jättäisi pois, sillä siitä tuli mukavaa tekstuuria ja kinuskista vivahdetta.

* Voit käyttää täytteeseen Dallasmix:n sijasta vaniljakreemijauhetta. Jätä tällöin maitorahka kokonaan pois ja lisää veden määrää. Tee täyte sekoittamalla n. 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 2.5 dl kylmää vettä sekaisin. Jatka kuten ohjeessa. Täytettä tulee tällä määrällä vähemmän kuin yllä olevassa ohjeessa, mutta kuitenkin luullakseni riittävästi.

Hyvää oli, vaikkakin makiaa 🙂

Ja tällainen piirakka oli sisältä. Paksun, pehmeän ja kostean vaniljaisen täytteen päällä omenoita ja rapeaa kinuskista pähkinärouhetta..


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Niin pal makia omenapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *