Suklaapossu

Nopea ja herkullinen Oreo-juustokakku, liivatteeton

Meillä vietettiin isänpäivää tämän liivatteettoman sekä älyttömän helpon ja nopean Oreojuustokakun parissa. Olin jo miltei luovuttanut isänpäiväkakun suhteen sairastettuani sitkeää flunssaa vähän liiankin kauan. Lauantaina kaupassa laahustaessani muistin nähneeni helppoakin helpomman Oreojuustokakun ohjeen vilahtaneen parissakin blogissa lähiaikoina, mm. Annin Uunissa. Kotoa löytyikin kakkuun sopivaa, vanhaksi menevää mascarponea, joka piti saada hukattua jonnekin. Joten eipä muuta kuin muutama keksipaketti kouraan ja kassalle.

En ehtinyt katsoa netistä tarkempia ohjeita, joten sävelsin omanlaisen version. Muihin Oreo-juustokakkujen ohjeisiin verrattuna tämä on varmaan aika lähellä. Ainakin siltä osin, että pohjaan tulee Oreo-keksejä ja täytteeseen kermaa, tuorejuusto sekä keksejä. Täytteeseen hukkasin myös sen kaapissa lojuneen mascarponen. Pohjan tein taas ilman ylimääräistä rasvaa eli sekoittamalla keksimurun joukkoon maitoa. Toimii!

Kakku on ihanan helppo ja nopea tehdä. Liivatettakaan ei tarvita, sillä keksit imevät itseensä kosteutta ja tukevoittavat täytettä. Liivatteettomuudesta ja osin myös mascarponesta johtuen täyte onkin ihanan pehmoinen, mutta se pysyy siitä huolimatta oikein mainiosti kasassa. Kakun mousseosa maistuu hyvin miedosti Oreo-kekseiltä. Pohja tuo kakkuun reilusti Oreo-keksimäista makua. Kokonaisuudessaan aivan mahtava kakku, vaikka itse sanonkin! Ei ehkä niin juustokakkumainen kaikessa pehmeydessään kuin normijuustokakut, mutta eipä se haitannut lainkaan.

Meidän 7v. tyttö hoiti keksien paloittelun samalla kun vatkasin kermaa täytteeseen. Mä leikkelin keksejä vielä varmuudeksi vuoksi hieman pienemmiksi, mutta turhaan. Tajusin kakku maistellessani, että tytön leikkaamat palat olisivat olleet paremman kokoisia. Täytteen keksit on siis hyvä jättää suht isoiksi paloiksi, niin ne antavat makua paremmin kuin aivan hienoksi murskatut keksit.

Kakku oli siis kaikinpuolin herkkua ja tätähän voisi soveltaa vaikka muihinkin kekseihin tai vaikka pipareihin nyt Joulun lähestyessä. Ja kehtaisinko vielä kertoa, kuin nopeasti meidän 2 aikuista + 2 lasta tuhosi kakun..? Tai montako kertaa kävin kaivamassa jääkaapista lusikallisen kakkua..? En kyllä uskalla edes ajatella niitä kertoja ja sitä vauhtia. Sanotaan vaikka näin, ettei kakusta ollut jäljellä seuraavana päivänä enää murustakaan, ups!

Nopea ja herkullinen Oreo-juustokakku, liivatteeton n. 20 cm

Pohja: 200 g Oreokeksejä n. 2 rkl maitoa

Aineet: 4 dl vispikermaa 200 g maustamatonta tuorejuustoa 250 g mascarponea n.2 rkl vaniljasokeria n.2 rkl tomusokeria 150 g Oreokeksejä

Koristeluun: n. 100 g Oreokeksejä

Ohje:

Murskaa pohjaa varten 200 g Oreokeksejä vaikkapa tehosekoittimessa. Lisää maitoa vähitellen n. 2 rkl, kunnes keksimurska alkaa pysyä koossa, kun niitä puristaa kämmenessä. Laita n. 20 cm vuoan irtoreuna tarjoilulautaselle ja laita sisäpuolelle reunakalvot tms. Voitele kalvot. Tämä auttaa kakkua irtoamaan nätisti. Painele keksiseos tarjoilulautaselle vuoan reunojen sisäpuolelle. Laita tarjoilulautanen jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mascarpone sekä sokerit. Vatkaa kunnolla sekaisin. Pilko n. 150 g Oreokeksejä n. 1.5 cm x 1.5 cm kokoiseksi murskaksi. Lisää täytteen joukkoon.

Vatkaa vielä hetki, kunnes täyte paksenee. Kaada täyte pohjan päälle, painele kunnolla reunoille ja tasoita. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Koristele. Nauti!

Onko tässä kakku teidän Joulupöytään? 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea ja herkullinen Oreo-juustokakku, liivatteeton

Annis

Nam kiitos maininnasta 🙂 näinkin, että olit jättänyt minulle terveisiä postaukseeni. Vastailin sinulle:

http://www.anninuunissa.fi/2016/10/helppo-ja-nopea-oreo-juustokakku.html

Suklaapossu

Kiitos Annis itsellesi 🙂 Tää mein vauva-arki on vienyt mennessään, enkä aina väsyneenä ja kiireessä jaksa ajatella leivontaohjeita niin paljon kuin haluaisin. Onneksi vastaan tulee tällaisia helppoja ohjeita, jotka myös tekee nopsaan 🙂 Kävinkin jo lukemassa vastauksesi 🙂

Tita

Minunkin on pitänyt tehdä oreo-juustokakkua jo monta kertaa, mutta aina se on jäänyt. Mutta kun tämä on helppo ja nopea ja vielä hyvääkin niin ihan pakko toteuttaa tämä pikapuoliin!

Pienet Herkkusuut – Maiju

Voi, nam mitä herkkua! Ja ihanat kuvatkin jälleen kerran <3 Enpä ole aiemmin ajatellutkaan voin korvaamista maidolla, mainio idea, jos kerran toimii. 🙂

Suklaapossu

Kiitos Maiju 🙂 Herkkua oli, ainakin jos miettii kuinka nopeasti tämä hävisi meiltä 🙂 Mä käytän melkein aina nykyään maitoa voin sijaan tällaisissa pohjissa. Toimii tosi hyvin erityisesti täytekeksien kohdalla. Ja kunhan varmistaa, ettei lutraa maidon kanssa, vaan laittaa sitä vain sen verran, että murut alkavat tarttua toisiinsa. Testaile ihmeessä sinäkin 🙂

Anonyymi

Vaikuttaa helpolta tehdä ja aiotaan kokeilla kaverin kanssa
.

Suklaapossu

On kyllä tosi helppo ja nopea tehdä, suosittelen. Toivottavasti maistuu myös teille 🙂

Anonyymi

Oreo keksejä ei oo mun juttu, mutta tämä oli todella hyvää! Ja kyllä, helppo ja nopea!

Anonyymi

Teimme tyttären kanssa viisi kakkua tällä reseptillä hänen rippijuhliin! Hyvin onnistui ja maistui kaikille vieraille:)

Suklaapossu

Mahtavaa, voi kun ihana kuulla! 🙂 Onneksi olkoon tytölle ripille pääsyn johdosta! 🙂

Kirsi Kokko

Pystyyköhän tämän kakun pakastamisen? ?

Suklaapossu

Usein ainakin liivatetta sisältävät kakut pystyy pakastamaan, mutta tällaisen liivatteettoman kakun pakastamisesta minulla ei valitettavasti ole kokemusta, enkä uskalla myöskään luvata, että kestäisi pakastamisen (ainakaan jos on juhlissa tarkoitus tarjota).

Iippi

Tää on mun uusi lempi kakku/herkku💗

Suklaapossu

Ihana kuulla Iippi 🙂

Heidi

Olipas herkullinen kakku ja nopea tehdä. Ekan kerran teimme lasten kanssa isänpäiväksi. Kiitos ohjeesta. Ja htvä idea toi maito! Ihanaa syksyn jatkoa ja isänpäivää! <3

Suklaapossu

Ihana kuulla Heidi! Mä käytän nykyään tosi usein maitoa tämänlaisissa pohjissa, toimii aina 🙂 Ihanaa syksyn jatkoa ja herkullista Joulun odotusta! <3

kotileipuri

Todella hyvä kakku! Ja olen samaa mieltä, että sormenpään kokoiset keksipalat kakun sisällä on parempia kuin pienemmät, ne pehmenevät sopivasti yön hyydytyksen aikana. Voisiko vaniljasokerin ja tomusokerin korvata suoraan vaniljakreemijauheella?

Suklaapossu

Ihana kuulla kotileipuri! 🙂 Vaniljakreemijauhe tuo makeutta ja vaniljaisuutta, mutta samalla se myös hyydyttää täytettä, joten en laittaisi sitä aivan tuota 4 rkl:sta. Toinen vaihtoehto voisi olla korvata maustamaton tuorejuusto vaniljan makuisella tuorejuustolla. Toivottavati vastaukseni ehti ajoissa ja siitä on apuja 🙂

Jatta

Nyt löytyi helppo mutta silti juhlapöytään sopivan hieno kakku jonka minäkin osasin tehdä, vaikka onkin jauhopeukalo keskellä kämmentä 😀 Kiitos hyvästä ja selkeästä ohjeesta!

Suklaapossu

Voi kuinka ihana kuulla Jatta! 😀 Ole hyvä ja oikein herkullista talvenjatkoa 🙂

Lekku

Hei, olen tekemässä Oreo kakkua isompaan vuokaan (23cm). Tulisiko minun tuplata täytteet vai riittääkö pieni lisäys?

Suklaapossu

Hei Lekku 🙂 Jos aineet kertoo noin 1.3:lla, niin kakusta tulee samankorkuinen kuin tästä 🙂

Lekku

Kiitos paljon neuvosta! Kakku on ollut tosi tykätty kaikissa juhlissa ja helppo tehdä. Siitä tykkää niin lapset kuin aikuisetkin. 🙂

Suklaapossu

Ihana kuulla Lekku 🙂

Himppu 55

Jos ei maassa löydy Mascarbonea niin mitä tilalle?

Suklaapossu

Hei Himppu 55. Mascarponen sijasta voi käyttää jotain mascarponen kaltaista pehmeää ja täyteläistä tuorejuustoa. Jos sellaista ei löydy, niin tavallinen tuorejuusto sopii myös. Tällöin maku vain hieman muuttuu.

Maria

Ihanan helppo ja todella hyvä kakku. Olen tehnyt useasti ja kovasti on kehuja saanut. Muutenkin jo luotan resepteihisi, kun useampaa olen käyttänyt juhlissa tai kyläilymerkeissä. Eli ei tarvitse enää esitestata. Koskaan en ole epäonnistunut. Päinvastoin joka kerta on reseptejä pyydetty.

Suklaapossu

Voi kuinka ihana kommentti! Kiitos Maria! Meillä on siis ilmeisesti hyvinkin samanlainen maku 🙂

Iina

Hei! Laitettiinko me liikaa maitoa, vai kuuluiko pohjan olla ”tahmainen” tai semmoinen pehmeä mössö? Oli tässä vaiheessa ollut yön jääkaapissa. Yleensä juustokakuissa kun olen käyttänyt pohjassa voita, on pohja seuraavaksi päivänä kovettunut leikattavaksi. Tämä olisi sopinut rakenteeltaan paremmin kulhosta syötäväksi kuin leikattavaksi.

Suklaapossu

Hei Iina! Voilla pohjasta tulee kovempi, kun taas maidolla se pysyy pehmeämpänä. Jos pohja on kovin mössömäistä ja pehmeää, on maitoa mennyt jo liikaa. Maitoa kannattaa lisätä pikkuhiljaa (vaikka vain noin 1 tl kerrallaan) ja testata aina välillä onko sitä sopivasti. Maitoa on sopivasti silloin kun keksimurua puristaa nyrkin sisään ja se pysyy juuri ja juuri koossa eli ei enää rapise alas. Kaikkea ohjeessa mainittua maitoa ei siis välttämättä tarvita. Toivottavasti ensi kerralla onnistuu paremmin 🙂

Enni

Hyvä maku, mutta pohjasta tuli tahmeaa mössöä sillä aikaa kun kakku tekeytyi yön yli jääkaapissa. Eikö siihen pohjaan olisi pitänyt pistää sitä oreon valkoista täytettä mukaan, vaan ainoastaan tumma keksi?

Suklaapossu

Hei Enni! Pohjaan tulee keksit kokonaisuutena eli myös valkoinen täyte. Maidon lisäämisen kanssa kannattaa olla varovainen, sillä liiallinen määrä saattaa tehdä pohjasta pehmeää mössöä. Jos haluaa välttää mössääntymisen, kannattaa maidon sijasta kiinteää rasvaa.

SS

Hei, kiitos erinomaisesta ohjeesta! Aion tehdä tämän nyy toistamiseen viikonlopun illanistujaisiin, mutta tehdäkseni siitä entistä paremman kysyn sinulta vinkkiä. Pohjasta tuli viimeksi kovin murenevainen, vaikka laitoin maitoa yli ohjeessa olevan määrän. Pitäisikö edelleen lisätä vai mikähän meni vikaan?

Suklaapossu

Hei SS! Kiva kuulla, että kakku pääsee jo toistamiseen tarjolle 🙂

Pohjasta: Liiallinen määrä maito helposti vain mössöönnyttää pohjan, eikä tue sitä, joten jos (ja kun) kaipaa kovempaa ja paremmin koossa pysyvää pohjaa, tällöin kannattaa maidon sijasta käyttää voita. Sopiva määrä voita on noin neljäsosa keksien painosta eli tässä tapauksessa noin 50 g.

Vastaa käyttäjälle Himppu 55Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *