Nopea marmoroitu rommisuklaafudge

Yksi blogini suosituimmista ohjeista Joulun alla oli marmoroidut minttusuklaafudget. Töissä työkaverini kertoi tehneensä piparminttuisia versioita ja mietti
ääneen
valkosuklaisen osan paksuhkoa koostumusta. Muistin samassa kaapista
löytyvän rommiaromipullon ja sain samantein päähäni testailla
suklaafudgesta rommin makuisia. Muutin samalla ohjetta sen verran, että
valkosuklainen osa tuli hieman helpommin levitettäväksi. Näistä tuli
hyviä! Juuri sopivasti (=reippaasti) rommin makuisia. Vain rommiin
sopivat
rusinat puuttuivat 😉

Ohje on ihanan helppo ja nopea tehdä. Ja lopputulos maistuukin aivan
ihanalta 🙂 Ohjetta on helppo varioida haluamansa makuisiksi. Näitä rommiversiota meillä tarjottiin
viime Jouluna ja maistuivat erityisesti rommisuklaan ystäville.

Osa fudgepaloista päätyi myös Joululahjaksi. Jos pitää rommista ja suklaasta, niin todennäköisesti pitää hurjasti myös näistä.

Nopeat marmoroidut rommisuklaafudget

Koosta riippuen n. 60 palaa
Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa (ei keitettyä)

250 g tummaa suklaata (n.50%)

2 tl rommiaromia

150 g valkosuklaata
1 tl rommiaromia

Ohje:
Vuoraa n. 20 x 20 vuoka leivinpaperilla. Rouhi suklaat pieniksi.

Ota esille kaksi kattilaa. Laita toiseen n.2 1/4 dl kondensoitua
maitoa sekä pienemmäksi pilkottu tumma suklaa. Laita toiseen
kattilaan
loput maidosta sekä rouhittu valkosuklaa. Laita molemmat kattilat
levylle ja lämmittele seoksia välillä sekoitellen kunnes suklaat sulaa.

Kun suklaat on sulaneet, sekoita valkosuklaaseoksen joukkoon 1 tl rommiaromia. Lisää
tummaan suklaaseokseen 2 tl rommiaromia.

Toimi nopeasti. Kaada melkein kaikki (säästä n.1 rkl) tummasta suklaasta vuokaan ja levitä nopeasti leivinpaperoidun vuoan pohjalle. Levitä päälle
valkosuklaaseos ja tiputtele sen päälle sivuun ottamasi tumma
suklaaseos nokareittain. Vetele heti veitsellä pintaan kuvioita. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään
n. 2 tunnin ajaksi tai kunnes levy on tarpeeksi jähmettynyt leikkaamista
varten. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi.

Vinkit:
* Toimi nopeasti sen jälkeen kun olet saanut suklaat sulatettua.
Seokset jämähtävät äkkiä, ja pinnasta tulee helposti röpelöinen.

* Jos
pinta ei tasoitu itsekseen, napauta vuokaa voimakkaasti pöytää vasten, niin
pinta tasoittuu. Jos pinta jää tästä huolimatta röpelöiseksi, voit
painella massaa kevyesti kädellä tasaisemmaksi. Laita tällöin esim.
leivinpaperin pala massan päälle ja painele massaa sen avulla.

* Voit käyttää suklaamassan levittämiseen myös muun kokoista vuokaa. Isompaan vuokaan tehdystä tulee matalampia paloja ja pienempään vuokaan tehdystä paksumpia.
* Säilytä fudget
jääkaapissa. Fudget kestävät myös pakastamisen.
 
 

Instagram

  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti

suklaapossu

Keskustelu

Lurps! Tarvitseeko sanoa muuta… Nyt on pakko jo alkaa testaileen….

Slurps tosiaan! 😉 Näitä ei pystynyt montaa syömään kerrallaan, olivat sen verran tuhtia ja täynnä makua. Paitsi taisi niitä ylijääneitä, ei-niin-nättejä reunapaloja mennä muutama pala.. 😉 Testailepas ihmeessä sinäkin 🙂

Tein isälle joululahjaksi marmoroituja minttusuklaafudgeja. Hyviä oli! 😉
Mulla oli molempia suklaita vähän liian vähän ja valkosuklaa ei jähmettynyt kunnolla. Muuten onnistui hyvin ja aion tehdä toistekkin. ♥

Kiva, että maistuivat! 🙂 Ne minttuiset on kyllä tosi hyviä, melkein kuin pätkiksiä, nams! Suklaan määrä tosiaan vaikuttaa jähmettymiseen, mutta jatkoa ajatellen vinkkaan, että jos suklaita on hintsusti, voi fudgeja voi tehdä vaikka puolikkaan annoksen kerrallaan. Sen lopun kondensoidun maidon voi vaikkapa pakastaa seuraavaa kertaa varten 🙂

Blogistani löytyy muuten kaksi erilaista piparminttuohjetta (http://suklaapossu.blogspot.com/2014/11/marmoroidut-minttusuklaafudget.html ja http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/marbled-mint-chocolate-fudge.html) Toisessa on käytetty piparminttuaromia ja toisessa piparminttuöljyä. Itse pidän tuosta piparminttuöljy-versiosta enemmän, siinä mintun maku on hieman aromi-versiota raikkaampi. Mutta herkullisia toki molemmat 🙂 Kumpaakohan sinä käytit?

Nämä jo melkein maistuvat suussa – niin herkullisen näkösiä 🙂

Ja niin herkullisen makuisiakin. Oikein rommisuklaan ystävän unelmia! 🙂 Kiitos 😀

käytin piparminttuaromia. 😉

Kannattaa kokeilla öljylläkin joskus 🙂 Silla sää jo muutamalla tipalla reilusti raikkautta. Suklaata kannattaa tällöin pistää hieman vähemmän kuin aromin kanssa, kun öljystä ei tule tule nestettä juurikaan. Ihania ovat 🙂

Voikohan mahdollisesti rommin korvata vaikka jollain jouluisella mausteella?

Rommin sijasta suklaisen joukkoon voi heittää miltei mitä tahansa. Esim. (tumman suklaan) joukkoon voi sekoittaa kuivattuja karpaloita tai pähkinöillä tai vaikka maustaa sen kanelilla tai inkiväärillä. Löytyisikö noista jokin maustamisvaihtoehto? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.