Samalla kun tein pienet pepperonipiiraset, syntyivät nämä omena-kanelihyrrät. Taikina molemmissa oli samanlainen. Rahkavoitaikina onkin siitä niin ihana, kun se sopii sekä suolaisiin että makeisiin. Lisäksi se on pehmeä ja maultaan neutraali. Joukkoon voi toki lisätä hieman sokeria, vaniljasokeri tai suolaa, riippuen toki mitä on tekemässä.

 

Tämä hyrrät eivät ole mun leipomusten onnistuneimmasta päästä, sillä käytin näihin jo kertaalleen kaulittua, liian jauhoista jämätaikinaa. Tämän takia lopputuloksesta tuli hieman liian tinttu (kuten kuvistakin näkee). Lisäksi vasta jälkeenpäin tuli mieleen, että pinnalle olisi voinut ripotella raesokeria. Lisäsinkin sen suoraan ohjeeseen. No, mutta heti tuoreeltaan nämä hyrrät olivat kuitenkin oikein maukkaita. Vasta jäähdyttyään enemmän pinta kovettui hieman liikaa. Eli näihin kannattaa käyttää ”tuoretta” taikinaa, ei kertaakaan kaulittua taikinaa. Taikinaan voi halutessaan lisätä myös 1 tl vaniljasokeria.

n. 22 kpl


Rahkavoitaikina:
1/2 annos rahkavoitaikinaa

Täyte:
2.5-3 dl omenamarmeladia
kanelia

Päälle:
muna
raesokeria

Ohje:
Tee rahkavoitaikina (Ota voi pehmenemään ajoissa pöydälle tai pehmennä
sitä varovasti mikrossa. Sekoita joukkoon maitorahka. Lisää jauhot ja sekoita,
kunnes ne juuri ja juuri sekoittuvat. Älä vaivaa taikinaa. Laita
jääkaappiin kovettumaan n.tunniksi.)

Kaulitse taikina ohuehkoksi levyksi. Levitä päälle omenamermeladi ja ripottele päälle kanelia. Kääri levy kuten kääretorttu ja leikkaa palasiksi. Käännä ”hännät” hyrrien alle. Voit vielä varmuudeksi paistaa hyrrät muffinipellin koloissa, niin ne pysyvät helpommin muodossaan. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kommentit (2)

Voi miten ihanan näköisiä pieniä herkkuja nämäkin! Näyttävät kyllä hyviltä! Tykkään tosi paljon itse käyttää rahkavoitaikinaa suolaisen piirakan pohjana, löytyy blogistakin. Kiva tämä kevennysversio! 😀

Kiitos 🙂 Rahkavoitaikinaa tulee käytettyä tosiaan enimmäkseen suolaisiin, mutta nyt tuli pitkästä aikaa tehtyä makeaakin. Taikina sopii mainiosti myös joulutorttuihin, ellei vartavasten kaipaa aidon, rasvaisen voitaikinan makua tai lehtitaikinan lehtevyyttä. Hyvä taikina tämä kyllä on 🙂

Kommentoi juttua: Omena-kanelihyrrät

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X