Omena-kanelipitko

Testasin kevyempää pullataikinaa pitkoon. Olipas
hyvää! Taikina oli todella pehmeää ja mehevää rasvan pienestä määrästä huolimatta.
Jatkossa teen luultavammin kevyellä pullataikinalla kaikki pitkot ja muut, missä kunnolla täytettä. Mieskin yllättäen tykkäsi, vaikkei omenahillosta yleensä välittäkään. Näihin voi toki käyttää myös normaalia pullataikinaa.
 

Määrästä tulee 3 kpl n. 25 sentin pituista pitkoa

Kevyempää pullataikinaa 1/2 annos

Täyte:

n.2 dl omenahilloa
(1 rkl vehnäjauhoja omenahillon sekaan jos itsetehtyä hilloa)

suht reilusti kanelia


Voiteluun:
muna

Päälle:
Raesokeria

Ohje:

Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Tee levyyn vinottain viiltoja kummallekin sivulle, niin että
keskelle jää 1/3 ehjä, viiltämätön alue. Levitä omenahilloa levyn keskelle suht
reilusti ja ripottele päälle kanelia. Käännä sivussa olevat suikaleet n.30 asteen kulmassa täytteen päälle vuorotellen oikealta ja vasemmalta. Anna kohota. Voitele munalla, ripottele päälle vaikka raesokeria ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. tai kunnes
pulla kypsää.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Omena-kanelipitko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X