
Omena-kanelipitko

Testasin kevyempää pullataikinaa pitkoon. Olipas
hyvää! Taikina oli todella pehmeää ja mehevää rasvan pienestä määrästä huolimatta.
Jatkossa teen luultavammin kevyellä pullataikinalla kaikki pitkot ja muut, missä kunnolla täytettä. Mieskin yllättäen tykkäsi, vaikkei omenahillosta yleensä välittäkään. Näihin voi toki käyttää myös normaalia pullataikinaa.
Määrästä tulee 3 kpl n. 25 sentin pituista pitkoa
Kevyempää pullataikinaa 1/2 annos
Täyte:
n.2 dl omenahilloa
(1 rkl vehnäjauhoja omenahillon sekaan jos itsetehtyä hilloa)
suht reilusti kanelia
Voiteluun:
muna
Päälle:
Raesokeria
Ohje:
Kauli kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Tee levyyn vinottain viiltoja kummallekin sivulle, niin että keskelle jää 1/3 ehjä, viiltämätön alue. Levitä omenahilloa levyn keskelle suht reilusti ja ripottele päälle kanelia. Käännä sivussa olevat suikaleet n.30 asteen kulmassa täytteen päälle vuorotellen oikealta ja vasemmalta. Anna kohota. Voitele munalla, ripottele päälle vaikka raesokeria ja paista 200 asteessa n. 15-20 min. tai kunnes pulla kypsää.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omena-kanelipitko