Omenamousse täytekakkuun

Tein kerran yhteen testikakkuuni tämän täytteen. Liivatetta silloisessa ohjeessa oli vähemmän ja täyte levisi lautaselle. Koko kakku kuitenkin tuhoutui kolmen aikuisen kesken lähes kokonaan eli hyvää oli! 🙂 Nyt siis liivatteen määrä korjattu paremmaksi.

Omenamoussen kanssa samaan kakkuun sopii esimerkiksi mansikka-raparperihillo. Kannattaa testata! Mausteeksi voi halutessaan lisätä vaikka ripauksen kanelia!


Aineet:

3 tl liivatejauhetta 

2 rkl sitruunan mehua

2.5 dl
Flora Vispiä

2 dl
ranskankermaa

200 g maustamatonta
tuorejuustoa                        

1.5 dl
sokeria (riippuu omenan happamuudesta)

3 dl
(itsetehtyä) omenasosetta

2 tl vaniljasokeria


Ohje:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto,
sokerit ja omenasose keskenään. Lisää sekaan sitruunan mehuun liuotettu liivate
ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa
vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

Kommentit

Kommentoi juttua: Omenamousse täytekakkuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X