Suklaapossu

Omenamousse täytekakkuun

Tein kerran yhteen testikakkuuni tämän täytteen. Liivatetta silloisessa ohjeessa oli vähemmän ja täyte levisi lautaselle. Koko kakku kuitenkin tuhoutui kolmen aikuisen kesken lähes kokonaan eli hyvää oli! 🙂 Nyt siis liivatteen määrä korjattu paremmaksi.

Omenamoussen kanssa samaan kakkuun sopii esimerkiksi mansikka-raparperihillo. Kannattaa testata! Mausteeksi voi halutessaan lisätä vaikka ripauksen kanelia!

Aineet:

3 tl liivatejauhetta 

2 rkl sitruunan mehua

2.5 dl Flora Vispiä

2 dl ranskankermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa                        

1.5 dl sokeria (riippuu omenan happamuudesta)

3 dl (itsetehtyä) omenasosetta

2 tl vaniljasokeria

Ohje:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja omenasose keskenään. Lisää sekaan sitruunan mehuun liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita täyte kakun väleihin ja anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen tarjoilua.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenamousse täytekakkuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *