Suklaapossu

Pähkinä-nougat juustokakku

Suklaakakkua tehdessäni jäi aineita yli, joten johonkin ne piti hukata. Ja mikäpäs sen mukavempi kohde kuin uusi kakku! 🙂 Olin saanut laivalta tuliaisiksi pullollisen pähkinä-nougat-likööriä, ja halusin testata sen käyttöä kakussa. Vein kakun töihin maistiaisiksi ja kehuja tuli. Ja olihan tämä omastakin mielestäni ihanaa! Pohjana voisi käyttää myös kaurakeksi-pohjaa.

 

 

16 cm vuokaan. Kaksinkertaisena 22-24cm vuokaan.

Pohja:

1 muna

0,3 dl sokeria

1/2 tl vaniljasokeria tai pari pisaraa vaniljauutetta

0,5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta

0.4 dl vaniljamaitoa

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varovasti sekoittaen taikinaan. Levitä taikina irtopohjavuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä. Kostuta kevyesti vaniljamaidolla

Täyte:

2.5 dl flora vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

1 dl pähkinänougat likööriä (NuB –nougat)

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta likööri,  jäähdytä hetki ja liuota joukkoon pehmenneet liivatelehdet. Sekoita vatkatun kerman joukkoon tuorejuusto, sokerit ja vaniljajauhe sekä kädenlämpöiseksi jäähtynyt likööriliivateseos. Kaada juustokakun pohjan päälle ja hyydytä muutama tunti jääkaapissa.Päälle: Tummaa kaakaojauhoa

Koristeet: sokerimassakukat

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinä-nougat juustokakku

Taru

Säkin oot harrastanut noita joulutähtiä, ne on kyl kivoja ja näyttäviä! 🙂 (mulla löytyy Joulu-osiosta)

Suklaapossu

Olen samaa mieltä, Joulutähdet on tosi kivannäköiset koristeet! Ne on niin helppo ja nopea tehdäkin.

Tässä kakussa käyttämäni Joulutähdet taisivat olla aikoinaan ensimmäiset sokerimassakoristeeni. Muistan ihailleeni kukkia Kinuskikissan sivuilla ja siitä innostuneena hankein ensimmäiset koristelutarvikkeeni eli nuo lehtimuotit. Niillä onkin sittemmin ollut paljon käyttöä 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *