Suklaapossu

Pähkinäinen riisimuro-suklaafudge

Ehdoton lempparini itsetehdyistä makeisista on Suklaafudget pähkinällä ja lakritsilla . Tällä kertaa fudget kätkivät sisäänsä lakritsin sijasta riisimuroja. Nämä riisimuro-versiot syntyivät vähän kuin vahingossa pengottuani kaappeja ja löydettyäni Vapusta ylijääneitä riisimuroja sekä pari jämäpussia pähkinärouhetta, mantelilastuja sekä Simply melts-nappeja, joiden päiväys suorastaan huusi käyttämään suklaat johonkin mahdollisimman pian. Koska pöydällä sattui notkumaan vielä purkillinen kaupasta eilen hankittua kondensoitua maitoa, en osannut enää ajatella muuta kuin fudgen tekoa. Eipä muuta kuin kattila hellalle ja pian fudgemassa olikin valmis vuokaan kaadettavaksi.

Fudget saivat lisämaustetta vaniljasokerista ja ripauksesta suolaa. Suolan lisääminen makeisiin leivonnaisiin saattaa kuullostaa omituiselta, mutta se korostaa erityisesti suklaan makua ja lisään sitä nykyään usein myös makeisiin piirakkapohjiin. Uskokaa tai älkää, niin se kannattaa!

Loppupäätelmä on se, että riisimuroja olisi mielestäni voinut olla vähemmän. Noin puolet määrästä olisi riittänyt. Mies ei kylläkään pitänyt nykyistäkään määrää huonona. Korjasin kuitenkin omasta mielestä sopivamman määrän suoraan ohjeeseen.  Kuten hieman aavistelinkin, murot menettivät rapsakkuutensa fudgemassassa, ja lopulta olivat jo hieman sitkeitä. Toisaalta aika kivalla tavalla. Muokkasin syoraan ohjeeseen myös suolapähkinöiden määrän, joita olisi saanut olla muutama enemmän. Mutta tällä kertaa mentiin näillä. Vaikka tekisin muutoksia, eivät nämä suinkaan pahoja olleet 🙂

Fudgeja maistellessani sain idean seuraavista fudgeista, joita päätin samantein testata pienemmässä mittakaavassa. Ja niistä tuli mielettömän hyviä! Niistä sitten lisää myöhemmin… 🙂

Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
25 g voita
200 g maitosuklaata (simply melts)
250 g tummaa suklaata
2 mm suolaa
1 tl vaniljasokeria
3-4 dl riisimuroja (laitoin 6 dl, mutta oli liikaa)
1 dl hasselpähkinärouhetta
0.5 dl mantelilastuja
2.5 dl X-tra suolapähkinöitä (laitoin 1.5 dl, mutta voisi olla enemmänkin)

Ohje:
Laita kondensoitu maito, voi ja paloitellut suklaat kattilaan. Lämmitä, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää vaniljasokeri ja suola ja sekoita hyvin. Kaada päälle riisimurot, pähkinärouhe, mantelilastut ja
suolapähkinät ja sekoita nopeasti käännellen. Levitä massa leivinpaperoituun vuokaan (vaikka n. 23 x 35 cm) ja laita jääkaappiin hyytymään reiluksi tunniksi. Leikkaa palasiksi.

Mikä yllä olevassa kuvassa ei kuulu joukkoon..? 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäinen riisimuro-suklaafudge

Unelmaa leipomassa

Ohje vaikuttaa todella herkulliselta!

Suklaapossu

Kiitos! Sitä se onkin! Näistä hävisi kolmannes jo paloiksi leikkaamisen yhteydessä. 🙂

Taru

Myönnetään nyt sitten kun asiasta kerran oli puhe, niin näihin ostin aineksetkin jo ainakin 2 viikkoa sitten ;D odottelen inspiraatiota, kun nyt on leivontainto hiukan hukassa…

Suklaapossu

Itselläkin oli leipomisinto hieman tauolla kuopuksen synttäreiden jälkeen, mutta nyt taas tekisi mieli leipoa enemmän kuin ehtii. Säkin oot tehnyt niin paljon kaikkia ihania herkkuja viime aikoina. Hetken lepo tekee usein ihan hyvää, tulee uusia kivoja ideoita 🙂 Kun saat testattu, tulethan kertomaan mitä pidit 🙂 Näissä tuo riisimuro tosiaan muuttui sellaiseksi hieman sitkeäksi pureskeltavaksi, mutta ei se näiden katoamiseen vaikuttanut. Vein loput näistä mökille. Mies ja appi vetelivät kilvan kipon tyhjäksi 🙂

Anonyymi

Mitä tarkoittaa "2mm suolaa"?

Suklaapossu

1 mm = 1 maustemitallinen eli suunnilleen 1 ml eli 1/5 tl. Elikkä tuo 2 mm = 2/5 tl suolaa. Suolan määrän voi maistella itselleen sopivaksi keittovaiheessa. Laittaa vaikka ensin hieman vähemmän, ja lisäilee, jos siltä tuntuu 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *