Pähkinäpiirakka

Halusin päästä maistamaan tätä netissä kehuttua piirakkaa. Tein sen töihin viemisiksi, jottei itse tarvitse syödä kaikkia testileivonnaisia; niitä kun tulee tehtyä nykyään jo vähän liikaakin. Alunperin Ullan Svenskin ohje.

Uunini on ilmeisesti ohjeen tekijän vastaavaa tehokkaampi, sillä pidin piirakkaa 175 asteessa 25 min., kun se alkoi ruskettua jo
vähän liikaa. Jatkoin 150 asteessa ohjeen mukaan. Piirakka tuntui silti kuivuneen vähän liikaakin. Piirakka ei yllättäen muutenkaan ollutkaan sen makuinen kuin olin ajatellut. 

Suklaa sopisi piirakkaan varmaan todella hyvin, ja ehkä pähkinöistä ainakin osa voisi olla suolapähkinöitä.. Ja pari muuta muutosta, niin piirakka alkaisi muistuttaa Snickersiä, nam!

Pohja:
125 g voita

½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl siirappia
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl sitruunamehua
1/3 tl (alk.per. 1/4 tl) suolaa
100 g voita sulatettuna
200 g pähkinäsekoitusta/pekaanipähkinöitä

Valmista pohja,
sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi hieman pehmeään voihin sekaisin, lisää
lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli (painelin) taikina
halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoilla. Esipaista pohjaa
uunin alatasolla +200 asteessa noin 8 minuuttia.


Valmista täyte
sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin, paitsi pähkinät. Rouhi pähkinät, säästä
muutamia kokonaisia pähkinöitä täytteen päälle. Ripota pähkinärouhe pohjan
päälle, kaada täyte päälle ja lopuksi ehjät pähkinät. Paista piirakka uunin
alatasolla +175 asteessa 30 minuuttia, laske lämpö +150 asteeseen ja paista
vielä 30 minuuttia.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Pähkinäpiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X