Suklaapossu

Palttoonapit lohitäytteellä

Lohitäyte palttoonapeilla

Nämä lohitäytteiset napit saivat kehuja juhlissa. Ja olivat kyllä ihan mahdottoman hyviä! Olen tehnyt samantapaista täytettä joskus vuosia sitten ja silloinkin nämä herkkupalat katosivat pöydästä nopeaan. Nämä tuli tehtyä vähän kuin vahingossa, sillä sain äidiltäni pienen ruohosipulituorejuustopaketin ja edellisistä leipomuksista oli jäljellä ranskankermaa ja kermaviiliä. Eipä tullut mieleen tehdä muuta kuin jotain lohista. Ja hyvä niin. Nämä olivat ihania!

Pientä suolaista juhliin ja uuden vuoden tarjottaviksi

”Alustana” näihin voi toki käyttää vaikka ruissipsejä, mutta silloin ne kannattaa syödä välittömästi, sillä ruissipsit kostuvat ja pehmenevät todella nopeasti. Jos tahnan laittaa edes tuntia aiemmin, kannattaa ehdottomasti käyttää palttoonappeja. Joka tapauksessa täyte kannattaa laittaa mahdollisimman lähellä tarjoilua. Täytteen voi toki tehdä jo vaikka edellispäivänä valmiiksi ja laittaa esim pursotuspussiin.

Edit. 28.12.2018 Täytettä kannattaa aina maistella, jotta siitä saa omaan makuun sopivan. Savulohen suolaisuudesta johtuen täyte saattaa joskus kaivata suolaa, joten lisäsin sen ohjeeseen.

Lohitäyte palttoonapeille

n. 40-45 palttoonapille

Aineet:

350 g lämminsavulohta

1 dl ranskankermaa

1 dl kermaviiliä

100 g ruohosipulituorejuustoa

1 pieni punasipuli

2 rkl kuivattua ruohosipulia/n. 0.5 dl tuoretta ruohosipulisilppua

(ripaus suolaa)

Lisäksi:

Palttoonappeja

Koristeluun:

Ruohosipulia

Ohje:

Hienonna punasipuli hyvin pieneksi. Sekoita täytteen aineet keskenään. Maista ja maista tarvittaessa suolalla. Levitä tahnaa palttoonappien päälle. Koristele vaikka silputulla ruohosipulilla tai pienellä ruohosipulin varren pätkällä.

Vinkki (lisätty 28.12.2018):

* Voit jättää kermaviilin kokonaan pois ja korvata sen samalla määrällä ruohosipulituorejuustoa. Tuorejuustoa tulee siis tällöin yhteensä 200 g. Täytteestä tulee tällä muutoksella hieman kiinteämpi, mutta siinä on enemmän makua.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Palttoonapit lohitäytteellä

Taru

Ihana suolainen tarjottava! Käytän myös paljon savulohitahnaa juhlissa (ja muutenkin ;)), teen sen yleensä Kinuskikissan ohjeella. Nämä on kyllä helppoja tehdä, kauniita ja suussa sulavia 😀

Suklaapossu

Nämä olivat tosi hyviä 🙂 Punasipuli antoi todella mukavan säväyksen ja sopi lohen kanssa ihan mahdottoman hyvin yhteen. Vaikken raa'asta sipulista yleensä välitäkään.. 🙂 Savulohi on mullakin ahkerassa käytössä, niin arjessa kuin juhlassakin. Näitä löytyä taitaa taas viikonloppuna meiltä, kun palttoonappejakin on vielä jäljellä 🙂 Helppoa ja hyvää 😛

Pipari

Nämä ovat jo pitkään olleet to do-listalla. Ehkäpä viimeistään ensi kesän rippijuhliin..? 🙂

Suklaapossu

Suosittelen ehdottomasti tekemään näitä rippijuhliin 🙂 Ovat todella hyviä juhlatarjottavia helppoutensa vuoksi ja myös todella näppärän kokoisia suupaloja, jos vaikka tarjottavaa on hiemankin enemmän. Lisäksi nämä maistuivat ainakin meidän juhlissa myös niille, jotka eivät normaalisti kalasta edes kovin paljoa välitä 🙂

Jonkat

Voiko palttoonapit täyttää jo edellisenä päivänä, vai kostuvatko liikaa?

Suklaapossu

Palttoonapit kestävät kyllä, vaikka ne täyttää edellispäivänä, mutta niiden rapsakkuus kärsii. Itse tykkään kun napit ovat rapsakoita, joten täytän samana päivänä. Tämä on ehkä vähän makuasioitakin, millaisesta koostumuksesta tykkää 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *