Paprika-pepperonipiirakka

Tässä toinen juhlissa tarjotuista ja kehutuista piirakoista. Eikä ihme! Piirakka oli omastakin mielestäni erittäin maukas. Mehevä, hieman tulinen ja mukavan suolainen.

Paprika pepperoni piirakka maistuu lempeän tuliselle

Täytteen muokkailin aiemmin tekemieni pienten pepperonipiirasten pohjalta. Aurinkokuivatut tomaatit-tuorejuusto vaihtui pippuriseen tuorejuustoon sekä hienonnettuihin aurinkokuivattujen tomaattien palasiin. Lisäksi purkkiin oli jäänyt hieman savujuustokermaa aurajuustopiirakasta, joten laitoin sen mukaan. Hyvää tuli! 🙂

Ja taas mennään yhdellä nopsaan räpsästyllä kuvalla.. 

Paprika-pepperonipiirakka

n.24 cm piirakkavuokaan

Pohja:

1/3 annosta rahkavoitaikinaa

Täyte:

100 g pippuriseos-tuorejuustoa

100 g pepperonia pieneksi pilkottuna

2 pientä punaista paprikaa pieneksi pilkottuna (yht. 3 dl)

n. 0.5 dl (4 kpl ) aurinkokuivattua tomaattia pieneksi pilkottuna

2 munaa

1 dl savujuustokermaa

1/2 pkt aurajuustoa

mustapippuria

Ohje:

Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoan pohja ja reunat.

Pehmennä pieneksi pilkottuja paprikan palasia mikrossa n. 2 minuutin ajan. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin ja kaada täyte piirakkapohjan päälle

Paista alatasolla n. 30-35 minuuttia, kunnes piirakka on hyytynyt ja päältä kauniin kullankeltainen.

Kommentit (4)

Omassakin blogissa puhuin kommenteissa, ettei näitä ohjeita ole ikinä liikaa! 🙂 Tuokin näyttää niin hyvältä ja täytteet on kohdillaan tuota tulisuutta lukuunottamatta 🙂 Itse en pidä ollenkaan tulisesta, ei saa edes suuta lämmittää, pippurin kanssa olen aika tarkka juuri tuon takia. Oon varmaan vähän outo hiipari sen takia… ;D

Totta, hyviä ohjeita saa olla enemmänkin. Mulla vaan on sellanen ongelma, että vaikka mulla olisi hyviä ohjeita kuinka paljon, en käytä niitä vaan teen miltei joka kerta jotain erilaista ja yritän joka kerta saada aikaiseksi parempaa ja parempaa. Tai jossei parempaa, niin ainakin sitten erilaista 🙂 Se on kumma kun on pakko sörkkiä jokaista leivontaohjetta ja kehitellä itsekseen uusia. Mutta mä nautin siitä, varsinkin jos lopputulos on onnistunut 🙂

Mä tykkään tulisesta, mutta on pakko rajoittaa lasten takia. Juhliin leipominen on siitä ihanaa, että saa tehdä laidasta laitaan erilaisia juttuja. Vähän niitä tulisiakin 🙂

Hei! Millä aurajuuston voisi korvata paprika-pepperonipiirakkassa?:)

Vastaus tulee hieman myöhään, oletkohan jo ehtinyt leipomaan piirakan? Vastaan silti. Elikkä Aurajuuston voi korvata vaikka jollain toisella, suht voimakkaalla juustolla esim. punaleima emmentalilla. Kävisikö sellainen? 🙂

Kommentoi juttua: Paprika-pepperonipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X