Pätkiksen makuiset keksitikkarit

 

Sain pyynnön tehdä myös jotain pikkumakeaa 1-vuotiaan tytön
syntymäpäiväpöytään kakkujen lisäksi. Lyhyen mietinnän jälkeen päädyimme
Pätkiksen makuisiin keksitikkareihin. Tein parisen vuotta tein
ensimmäistä kertaa minttuisen raikkaita Pätkiksen makuisia keksitikkareita ja tällä kertaa mentiin liki samalla ohjeella. Ohje tosin muokkaantui
matkan varrella pakostakin hieman. Lopputulos oli joka tapauksessa
herrrkullista.

 

Ja aina asiat eivät mene niin kuin suunnittelee.. Kun aloin tekemään popseja, tein samantein kaksinkertaisen annoksen keksitaikinaa, sillä ajatus
oli tehdä myös Pätkispopseja kaksinkertainen määrä. Tavanomainen tuurini
kuitenkin iski jälleen. Laitoin ensimmäisen Pätkiserän mikroon
sulamaan. En sillä hetkellä muistanut, että Pätkis sulaa ja myös palaa
todella paljon nopeammin, kuin vaikkapa tumma suklaa. Epähuomiossani
sulattelin Pätkistä aivan liian pitkään eli n. 15-20 sekuntia, mutta sekin oli liikaa ja osa siitä kärvähti.

Voi argh, kun harmitti aivan vietävästi. No mutta onneksi kaapeista
löytyy aina hieman tarvikkeita tällaisiin tilanteisiin. Muistin
jääkaapissa olevan piparminttuöljyn ja kaivoin sen esille. Sulattelin
loput Pätkikset ja samalla myös lisää suklaata, tummaa tällä kertaa.
Sekoittelin joukkoon hieman piparminttöljyä ja näin omatekoinen
Pätkiksen korvike oli valmis. Lisäilin tuota samaa piparminttuöljyä
itseasiassa myös siihen annokseen, jossa Pätkistä oli tarpeeksi. Näin
sain molemmista hieman vieläkin raikkaampia ja maukkaampia. Ja pitihän
itsekin maistella mitä on tekemässä, joten nappasin yhdet kummastakin
annoksesta, enkä kyllä suoraan osaisi sanoa, kumpi on kummalla tehty.
Molemmat yhtä maukkaita, Pätkiksen makuisia pikkuherkkuja. Itse siis
pidin näistä kovin ja sain kuulla kehut myös tilauksen tekijältä 🙂

Tein viime kesänä tytön synttäreille jäätelötötterön ja muffinin muotoisia kakkutikkareita. Napsin silloin muutaman vaihekuvan. Tällä kertaa en pitänyt kameraa keittiössä mukana, mutta noista edellisistä vaihekuvista on varmaan apua tämän ohjeen kanssa, joten kannattaa ihmeessä vilkaista, jos vain suinkin kiinnostaa 🙂

 

Pätkiksen makuiset keksittikkarit
Koosta riippuen koko ohjeesta tulee n. 50-60 kpl
Murotaikina (tästä määrästä saa kaksi annosta):
150 g voita tai margariinia
1.75 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria Tikkaritaikinaan lisäksi (1. annos):
n. 200 g murotaikinaa
140 g Pätkis-karkkeja
n. 80 g suklaa-tuorejuustoa
2 tippaa piparminttuöljyä Sekä hieman muokattuna, kun ei ollut tarpeeksi Pätkistä jäljellä (2. annos):
n. 160 g murotaikinaa
110 g Pätkis-karkkeja
40 g tummaa suklaata
3 tippaa piparminttuöljyä
n. 80 g suklaa-tuorejuustoa Lisäksi mm. kuorruttamiseen ja koristeluun:
n. 50-60 tikkaritikkua
n. 200 g + 200 g maitosuklaan ja/tai tumman suklaan makuisia Candy Melts-nappeja
Nonparelleja 
Ohje:
Sekoita
voi ja sokeri. Vatkaa muna sekaan, kunnes
vaahtoaa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Lusikoi
isoja, reilun ruokalusikallisen kokoisia taikinanokareita pellille
leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 10-12
minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Taikinakokkareet
leviävät melkoisesti, joten paistamisen loppupuolella pelti on täynnä keksipohjaa. Jäähdytä pohja hyvin.
Murskaa jäähtynyt keksitaikina tehosekoittimella (tai kaulimella pussissa murskaten) ja ota niistä kulhoon ohjeessa oleva määrä.
Sulata
Pätkikset (sekä tumma suklaa jos käytät sitä) mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen n. 10 sekuntia
kerrallaan. Sekoita sulaneet Pätkikset ja
tuorejuustoa keksimurskan
joukkoon. Tuorejuustoa tarvitaan sen verran, että massa on hyvin muovailtavissa eikä siinä ole enää irtonaisia keksimuruja. Jos haluat, voit lisätä tässä vaiheessa muutaman tipan piparminttuöljyä tuomaan lisämakua.
Nosta pops-massa jääkaappiin jähmettymään, kunnes massa on tarpeeksi
jähmettynyt käsissä muotoiltavaksi (tämä vie noin 10-20 minuuttia). Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja. Laita pallot jääkaappiin
jähmettymään hetkeksi. Kun pallot ovat jähmettyneet, voit alkaa laittamaan niitä tikun nokkaan. Sulata pieni määrä Candy melts-nappeja (tai suklaata) mikrossa välillä sekoittaen. Kasta tikun toinen pää suklaaseen ja tökkää se pallon sisään. Tee näin kaikille palloille. Laita pallot tikkuineen vaikkapa lautaselle ja laita lautanen jääkaappiin vähintään tunniksi, niin suklaa kovettuu ja tikku pysyy siinä paremmin kiinni.
Kuorruta popsit vielä Candy Melts-napeilla (tai suklaalla). Sulata Candy meltsit mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Dippaa tikkarin päässä olevat pallot sulatettuun kuorrutteeseen. Kopauta tikkua muutama kerta kipon reunaa vasten, niin ylimääräinen kuorrutus valuu pallosta pois. Nosta kovettumaan vaikkapa sokerilla täytettyyn kippoon. Ripottele pinnalle samantein nonparelleja, sillä Candy Melts kovettuu todella nopeasti, eikä koristeet tartu pintaan enää hetken päästä.Vinkit:
* Murotaikinasta tulee
n. 450 g valmista ”keksimassaa”. Paino riippuu siitä, kuinka kuivaksi tai kosteaksi muropohja on paistettaessa jätetty. Pops-massaan lisättävän tuorejuuston määrä riippuu murotaikinan kosteudesta.

* Pätkikset palavat helposti, joten niiden sulattaminen on
hyvä tehdä lyhyissä jaksoissa.

* Valmiiden tikkareiden määrä riippuu pallojen koosta. Itse sain yhteensä reilu 50 palloa 1. ja 2. annoksesta.

* Kuorruttamiseen voi käyttää myös suklaata. Itse
käytin Candy Melts-nappeja, sillä niitä ei tarvitse temperoida ja ne
kovettuvat nopeasti keksipallojen päällä kosketusta kestäviksi. Maku
niissä ei ole läheskään sama kuin oikeassa suklaassa, mutta tuo
Pätkistaikina massa pallojen sisällä on sen verran voimakasta, ettei
hennon makuinen kuori haittaa näissä mielestäni lainkaan.

* Keksitikkarit voi myös pakastaa sekä kuorrutettuna että ilman. Kuorrutettujen tikkareiden pintaan saattaa sulamisen aikana kerääntyä hieman kosteuspisaroita, mutta ne haihtuvat, kun tikkarit saavat olla huoneenlämmössä ilman suojaa jonkin aikaa. Tikkarit voi myös pakastaa ilman kuorruttamista ja kuorruttaa vasta sulattamisen jälkeen.

* Popsit voi hyvin tehdä ilman piparminttuöljyäkin.

Instagram

  • Mainos Electrolux. Kokeilin kauan haaveilemaani kesäistä lettukakkua päästessäni miettimään induktiotason ihanuuksia yhteistyössä Electroluxin kanssa. Letuista tuli niin nameja, että taidan paistaa niitä heti tänään lisää. Klikkaa blogiin, josta löydät kakun ohjeen sekä mielipiteeni induktiotasosta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kesainen-lettukakku/ #lettukakku #kesä #kaupallinenyhteistyö #suklaapossu #kotiliesi #kotiliesiblogit
  • Porkkanakakku onnistuu mahtavasti myös munattomana. Lopputuloksena mehevä, kostea, miedon mausteinen, pehmeä ja herkullinen porkkanakakku. Ihastuin tähän niin, että olen tehnyt tätä lyhyellä välillä jo kahteen kertaan. Tosin kuorrute vaihtui matkalla hieman, mutta tuo taikinaosa. Oih, sitä olisin voinut syödä raakanakin vaikka kuinka :P Ohje blogin puolella https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aivan-ihana-porkkanakakku-munaton/
#munaton #porkkanakakku #helppojanopea #yummy #eggless #carrotcake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Veljen pojalle päätyi tällainen pikapikaa koristeltu kakku, jonka oli tarkoitus muistuttaa Starwarssin tähtitaivasta. Musta suklaaspray ja kimaltavat nonparellit kätkivät alleen herkullisen vadelma-mansikkamoussetäytteiden kakun ja mehevän vaalean kakkupohjan. Tarkemman ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pojan-10-vuotiskakku-starwars-tyyliin/
#suklaapossu #täytekakku #synttärikakku #mansikka #vadelma #maidoton #munaton #strawberry #rasberry #eggless #birthdaycake #kotiliesi
  • Herkullista Juhannusta! Kuvassa helppo, nopea ja herkullinen mansikkakääretorttukakku (oon niin ihastunut niihin). Ne valmistuvat miltei yhtä nopeasti kuin tavallinen kääretorttukin ja sisällä odottaa pystyraitainen yllätys. Mein 9v tyttö sai tällaisen synttärikakukseen ja herkkua oli! Ohje kakkuun löytyy blogin puolelta
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-ja-herkullinen-mansikka-kaaretorttukakku/
#kääretorttukakku #kääretorttu #kakku #mansikkakakku #mansikka #raparperi #cake #strawberry #rhubarb #curd #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Olin nimennyt tämän raparperipiirakan aiemmin blogissani maailman parhaaksi raparperipiirakaksi jokunen vuosi sitten ja pitihän sen niminen piirakka leipasta uudestaankin. Pitikö tämän helpon ja nopean piirakan nimi paikkansa? Se selviää blogin puolelta, josta löytyy myös piirakan ohje https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helppo-raparperipiirakka-maailman-parasko/
#raparperi #raparperipiirakka #helppojanopea #suklaapossu #rhubarb #pie #yummy
  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit

suklaapossu

Keskustelu

Aivan ihanan ja suloisen näköisiä! Varmasti myös maistuivat ihanilta 😛

Kiitos Maiju 🙂 Tosi ihania ovat omasta ja muidenkin maistaneiden mielestä. Pätkiksen ystävän herkkupopseja 🙂

On kyllä ihanan näköisiä! 🙂 Mun piti kans viimeksi käyttää tota suklaatuorejuustoa, mutta en löytänyt sitä enää meidän pikkukaupoista. Ei tainnut kannattaa sen myynti… Käytitkö öljyä tms ohentamaan candy melts massaa, kun popsien pinta on niin siisti? Mulla on sekin kikka testaamatta.

Kiitos Taru 🙂 No höh. Harmi jos ovat lopettamassa sen myyntiä, sillä se on näihin ollut tosi hyvää. Toisaalta senhän voisi korvata jollain tasolla ehkä maustamattomalla tuorejuustolla + sulatetulla suklaallakin 🙂

En käyttänyt öljyä Candy Meltsiin, en ole edes kuullutkaan tuollaisesta kikasta. Mutta pitää kyllä kokeilla joskus, sillä Candy Melts-massa on joskus sulana melkoista tököttiä 😉 Mä vaan dippasin pallot sulaan melts-massaan ja koputtelin sen jälkeen tikkua mukin reunaa vasten, jolloin ylimääräinen massa tippui pois. Lopuksi kiepsautin tikkua vielä niin, että sain sen tipahtamaisillaan olevan viimeisen roikkuavan osan suht siististi palloon kiinni. Sen takia joissakin palloissa näkyy tuollainen ihme pikkunäppylä tai pieni paksumpi viiva pallon sivussa. Äh, saikohan tuosta sepustuksesta enää selvääkään 🙂 Jos ehdit testailemaan öljykikkaa ennen mua, niin kerrohan ihmeessä miten toimi 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.