Suklaapossu

Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

 

Näitä muffineita voin kehua huippuhyviksi! Pehmeän mustikkaisen sisuksen yhdistäminen kaneliseen kauramurupäälliseen on täydellistä! Nämä herkut saivat paljon paljon kehuja jokaiselta joka näitä pääsi maistamaan.

Jo uuninluukkua avatessa keittiöön leijaili huumaava kanelin ja kauran tuoksut. Tuoksun lisäksi valmiin muffinin makukin on aivan ihana. Nämä ovat meheviä, ihanan pehmoisia ja herkullisen mustikkaisia. Taikinassa on vehnäjauhojen lisäksi perunajauhoja, jotka tekevät koostumuksesta pehmeämmän ja ehkä aavistuksen höttöisenkin. Päällä rapsahtaa kanelista kauramurua. Herkullinen kauramuru on tuttu juttu jo aiemmista taivaallisista omena-muffineista.

 

Ja mikä parasta, näiden tekeminen on äärettömän helppoa ja nopeaa. Näitä syödessä ei heti uskoisi, että taikina syntyy vain sekoittamalla aineet keskenään. Missään vaiheessa ei siis tarvita vatkainta. Lisäksi sekä taikinan että murupäällisen teko hoituu vain yhtä kulhoa käyttämällä eli suuremmalta tiskiltäkin vältytään.

Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

n. 10 kpl

Muffinit:

75 g leivinmargariinia tai voita 100 g piimää

1 muna

3 dl vehnäjauhoja 0.5 dl perunajauhoja

1.5 dl sokeria

0.25 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 dl (pakaste)mustikoita

Kauramurupäällinen: 0.75 dl tummaa ruokosokeria tai tavallista

1.25 dl kaurahiutaleita

40 g voita sulatettuna

n. 1 ½ tl kanelia (maun mukaan)

1 tl vaniljasokeria

 

Ohje:

Tee muffinitaikina. Sulata rasva. Anna jäähtyä hetki. Sekoita joukkoon piimä ja muna. Sekoita kuivat aineet (ei mustikoita) keskenään. Kääntele kuivat aineet rasvaseokseen nopeasti käännellen, mutta älä vaivaa taikinaa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat nopeasti käännellen. Sekoita vain sen verran, että aineet juuri ja juuri sekoittuvat.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Jaa taikina 10 muffinivuokaan ja painele lusikalla tasaiseksi.Sulata murupäällistä varten hieman lisää voita. Tiskin välttämiseksi voit käyttää samaa kulhoa missä teit taikinan. Sekoita kaikki kauramurupäällisen aineet keskenään ja ripottele muffinivuokiin taikinan päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsiä. Anna jäähtyä, jos maltat.

Vinkit:

* Jos käytät tuoreita mustikoita, saattaa paistoaika olla hieman lyhyempi. Kokeile muffinit kypsyys tökkäämällä tikku keskelle muffnia. Jos siihen ei tartu raakaa taikinaa, on muffini kypsä. Kypsän muffinin tunnistaa myös siitä, että se tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä, mutta pehmeältä. Varo paistamasta liikaa, jotta muffini ei suotta kuivu. * Kokeile maistella kuumaa muffinia kylmän vaniljajäätelön kanssa.

 

 

Sanotteko muuten tällaisia leivonnaisia muffineiksi vai muffinsseiksi vai jollain muulla nimellä?

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeät mustikkamuffinit rapealla kauramurupäällisellä

Anonyymi

Ihanan näköisiä! Luuletko että tuon piimän voisi korvata maidolla, maustamattomalla jogurtilla yms.? Piimää kun niin harvoin löytyy tästä taloudesta.

Suklaapossu

Piimän voi hyvin korvata maustamattomalla jogurtilla. Maitokin saattaisi toimia, mutta ennemmin laittaisin jogurttia, joka on piimän tapaan hapan ja koostumuskin on samantapainen kuin piimällä.

ssiiri

Kauramurupäällinen näyttää houkuttelevalta! 🙂

Suklaapossu

Se sopikin näihin todella hyvin, oli miltei paras osa ;D Vaikka olihan mehevä sisustakin ihanaa.

Päivi / Inkiväärihillo

Kyllä muffinssi on muffinssi! 😀

Suklaapossu

Kutsuin näitä itsekin myös muffinsseiksi vielä joku aika sitten, mutta luettuani muffinssin tarkoittavan muffinia monikossa, kokeilin kutsua näitä muffineiksi ja sille tielle näimmä jäin 🙂 Vaikka muffinssi kyllä kuullostaa korvaan edelleen paremmalta, ehkä pitää vaihtaa takaisin 😉

Anonyymi

Nämä olivat aivan mielettömän ihania! Itse korvasin piimän kermaviilillä ja hyvä tuli.

Anonyymi

Hei! Voisiko samalla ohjeella tehdä myös pienen piirakan vai pitäisikö ohjeeseen tehdä jotain muutoksia? Nämä ovat parhaita syömiäni/tekemäni muffineita, jätin vain kanelin pois muruseoksesta 🙂

Suklaapossu

Hei, viestisi oli mennyt roskapostikansiooni ja löysin sen sieltä vasta nyt. Pahoitteluni myöhäisestä vastauksesta! Tästä ei nyt enää ole apua heinäkuiseen leivontahetkeesi, mutta vastaan tulevaisuuden varalta. Mustikkapiirakkaa varten laittaisin joukkoon hieman enemmän nesteitä. Eli rasvaa yhteensä 100g ja piimääkin voisi laittaa 1.25 dl. Muuten pitäisin ohjeen samana. Ja 180 asteessa sen aikaa, kunnes piirakka kypsä eli puolisen tuntia. Ihana kuulla, että muffinssiversiot maistuivat! 😀

Marski

Hei, nämä voi varmaan pakastaa?

Suklaapossu

Hei Marski! Pahoittelen, että vastaamisessa kesti näin tuhottoman kauan, etkä ehkä enää tarvitse tätä tietoa. Vastaan silti vastaisuuden varalta. Muffinssit kestävät hyvin pakastamisen, mutta kauramurupäällinen saattaa pakkasessa hieman menettää rapeutta.

Vastaa käyttäjälle AnonyymiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *