Pehmeät suklaakeksit

Ohje löydetty Kinuskikissan sivuilta ja jo monesti testattu ihaniksi! Pieniä muutoksia olen tehnyt itse. Mm. suolaa vähemmän, kaakaojauhoja ja vaniljasokeria enemmän. Makua pystyy helposti muuttamaan vaihtamalla suklaalaatuja ja kookoshiutaleita voi korvata esim. kaurahiutaleilla, mantelirouheella tms.

Ja tärkeimpänä vinkkinä: Keksejä
kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri
kypsynyt, ei siis missään nimessä kovettunut! Aineet:

5 ½ dl
vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
0.75 tl suolaa
250 g sulatettua margariinia
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1 dl kookoshiutaleita

Ohje:

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen
hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Lisää rouhittu suklaa ja
kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla
pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista
175 asteessa n. 8-10 min.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Pehmeät suklaakeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X