Suklaapossu

Pehmeät suklaakeksit

Ohje löydetty Kinuskikissan sivuilta ja jo monesti testattu ihaniksi! Pieniä muutoksia olen tehnyt itse. Mm. suolaa vähemmän, kaakaojauhoja ja vaniljasokeria enemmän. Makua pystyy helposti muuttamaan vaihtamalla suklaalaatuja ja kookoshiutaleita voi korvata esim. kaurahiutaleilla, mantelirouheella tms.

Ja tärkeimpänä vinkkinä: Keksejä kannattaa pitää uunissa vain niin kauan, että taikina on juuri ja juuri kypsynyt, ei siis missään nimessä kovettunut! Aineet:

5 ½ dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta 3 tl leivinjauhetta 0.75 tl suolaa 250 g sulatettua margariinia 1 ½ dl sokeria 1 ½ dl fariinisokeria 1 rkl vaniljasokeria 2 munaa 100 g tummaa suklaata 100 g maitosuklaata 1 dl kookoshiutaleita

Ohje:

Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita hieman jäähtyneeseen margariinisulaan sokerit ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Siivilöi joukkoon jauhoseos. Lisää rouhittu suklaa ja kookoshiutaleet. Sekoita taikina tasaiseksi. Nostele lusikalla tai sormilla pyöritellen lihapullan kokoisia nokareita pellille. Jätä leviämisvaraa. Paista 175 asteessa n. 8-10 min.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pehmeät suklaakeksit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *