Suklaapossu

Pienen pojan ristiäiskakut

Sain kunnian tehdä pienen pojan ristiäisiin kaksi kakkua; isomman pääkakun ja pienen varakakun. Väritoiveena oli turkoosi. Päälliseksi toivottiin valkosuklaamassaa. Koska päällinen on makeaa, täytteeksi haluttiin jotain raikasta, joten laitoin väliin jo pariin kertaan hiomaani vadelma-sitruunatäytettä. Täytteen tein toiveiden mukaan laktoosittomaksi.

Kakkuihin tuli erilaiset koristeet. Isompaan kakkuun tein koristeeksi peiton alla makaavan vauvan, pari pupua ja kukkia. Huomasin vasta jälkeenpäin, että unohdin tehdä liljoihin heteet..

 

 

 

 

Pienempään kakkuun tein koristeeksi lenkkarit. Näitä oli ihana tehdä ja ne onnistuivat mielestäni oikein hyvin, vaikka olivatkin ensimmäiset tekemäni lenkkarit. Lenkkareissa on nahkanauhat. Yritin löytää ohutta satiininauhaa ja kolusinkin useammat kaupat läpi, mutta jokikisestä satiininauhat loppuneet.. Taisi jotkut muutkin tehdä tällaisiä kenkiä..? 🙂 Mutta kyllä nämä nahkanauhatkin kivoilta näyttävät ja sopivat pojan kakkuun hyvin 🙂

Lenkkareiden ohjeen löysin Pionilaakson blogista. Kiitos hyvistä ohjeista!

 

 

 

Onnea vielä kerran koko perheelle!

Pohjina 26 cm (8 munaa) ja 18 cm (4 munaa) vuokiin tehdyt sokerikakkupohjat

Vadelma-sitruunatäyte:

6 dl kuohukermaa, laktoositon

400 g laktoositonta ranskankermaa

200 g laktoositonta maitorahkaa

400 g Viola maustamaton tuorejuustoa, laktoositon 200 g Sitruuna-tuorejuustoa, laktoositon

n. 1200 g vadelmahilloketta

2.5 rkl vaniljasokeria

2 dl sokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

n.1.5 dl sitruunan mehua

9 tl liivatejauhetta

Vadelmahilloke: 950 g vadelmia 2 dl hillosokeria 0.5 dl vettä

Kostutus:

5.5 dl vadelmamehua (isompaan kakkuun n.4 dl ja pienempään kakkuun n.1.5 dl )

Valkosuklaamassa:

700 g valkosuklaata

3.5 dl vaaleaa siirappia

7 dl tomusokeria + kaulitessa hieman lisää

Wiltonin valkaisuainetta

sinistä pastaväriä

Koristeet: kukat, vauva ja puput sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta lenkkarit kaulintamassaa, lenkkarissa nahkanauhat värjäys turkoosilla pastavärillä pinnalla kimallevärejäOhje:

Tee sokerikakkupohjat ja anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.Tee vadelmahilloke. Laita hillokkeen aineet kattilaan ja anna kiehua n. 5 minuuttia välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä kunnolla.

Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Liuota liivatejauhe veteen ja sitruunamehuun. Kun jauhe turvonnut, lämmitä seosta mikrossa, kunnes liivate on kokonaan liuennut sekaan (n.15 sek). Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, maitorahka, vadelmahilloke ja sokerit kerman joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Leikkaa kakut kolmeen osaan, kostuta ja täytä kakut. Laita jääkaappiin hyytymään mielellään ainakin seuraavaan päivään asti.Tee valkosuklaamassa erillisen ohjeen mukaan päivää ennen koristelua.

Kuorruta kakku valkosuklaamassalla ja koristele. (Varasin siis kuorrutusta varten 18 cm kakkuun 200g ja 26 cm kakkuun 500g valkosuklaata. Määrät riittivät hyvin.)


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienen pojan ristiäiskakut

Taru

Onpa hieno kakku ja kaikki koristeet on niin kauniit! 🙂 Ja nuo tennarit on kyllä tosi suloiset <3

Suklaapossu

Kiitos Taru! 🙂 Mun piti jo viime syksynä tehdä kuopuksen kakkuun lenkkarit, mut päädyinkin tossuihin. Oli tosi kiva että nyt tuli tilaisuus tennareiden tekoon. Olisi kiva päästä hieman useamminkin tekemään (ristiäis)kakkuja ja koristeita 🙂

Kakkumonsteri

Hyvin onnistuneet tossut! =) Muutenkin kauniit kakut. Ajattelin itsekin värjätä turkooksiksi seuraavan ristiäiskakkuni. 😉 Minä otan usein vaatteista talteen noita satiininauhoja. Kun ostaa uuden mekon tai paidan, niin niissä on usein nauhat vaatteen sisäpuolella olkapäiden alla, jotta vaate olisi helpompi ripustaa hengariin. Mut minä leikkaan lenkit irti, ovat loistavia kengännauhoja. =D

Suklaapossu

Kiitos Kakkumonsteri! Tuohan oli tosi hyvä ajatus ottaa nauhat talteen vaatteista ja käyttää niitä mm. näihin!!! Itse olen usein nauhoja nyppiessä miettinyt niille uusintakäyttöä, mutta kun ei ole juuri siinä hetkessä tullut mieleen, olen päätynyt heittämään nauhat roskiin. Aina pitäisi säästää kaikki mahdollinen! Kiitti vinkistä! 🙂

Heli

Vaatiiko tuo valkosuklaakuorrute alleen jonkin kreemin? Edellisessä kakussasi taisi ainakin olla..

Suklaapossu

Ole hyvä vaan! 🙂 Massa on ilman valkaisua melko kellertävä siirapista johtuen. Tai no ei pelkkä valkosuklaakaan ihan valkoista ole, mutta siirappi kellastuttaa sitä selkeästi. Eli jos haluat suht valkoisen, niin silloin pitää valkaista.

Tässä kakussa en käyttänyt valkaisua paljoakaan, vaan jätin pohjamassan kellertäväksi ja laitoin pelkkää sinistä, niin lopputulos oli sopivasti turkoosi 🙂

Tuli mieleen, että voisin joskus testata massan tekoa glukoosisiirapilla. Se näyttäisi olevan vähemmän keltaista kuin normi vaalea siirappi, joten ehkä sitä ei tarvitsisi valkaista (niin paljon).. Mutta millaistakohan massaa muuten mahtaa tulla.. Hmm. Voi, että kun olisi aikaa testata kaikkea mitä mieleen tulee :-/

Heli

Mahtavaa! Kiitos. Vielä kysyisin tuosta massasta. Minkähän värinen tuo on ilman valkaisuainetta? Onko lähelläkään valkoista? Mietin, että pitääkö vielä laittaa väriaine tilaukseen.. 🙂

Suklaapossu

Hei! Ongelmani valkosuklaamassan kanssa on ollut kakun pinnalla ilmaantuneet hikikarpalot. Testasinkin edellisessä kakussa johtuuko pisarat kreemin puutteesta vai jostain muusta. En huomannus eroja kreemillisessä ja kreemittömässä osassa, joten mielestäni kreemiä ei tarvitse laittaa. Tuo testikakku säilyi kokonaisuudessaan hyvin yön yli jääkaapissa ilman merkkejä "hikoilusta". Myös siis siltä osin missä kreemiä ei ollut.

Pinnalle ilmaantuvien pisaroiden suurimmaksi syyksi selvisi lopulta massan päälle suihkimani kimallespray. Massa ei mielestäni päästä suoraan läpi kosteutta, vaan kerää kosteuden ympäriltään, joten mitä kosteampi kakku on, sitä todennäköisemmin pintaan ilmaantuu kosteuspilkkuja jossain vaiheessa. Kakun on tämän takia hyvä olla kuivassa paikassa ja jääkaapissa ilman kupua, jotta ylimääräkosteus pääsee haihtumaan, eikä tartu massan pintaan.

Olen päivittänyt valkosuklaamassaohjettani ja laitan päivitetyn version blogiin tässä jossain vaiheessa kunhan kerkiän.

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *