Suklaapossu

Pienet Snickersit / Homemade Mini Snickers

Karkkien tekeminen on mukavaa puuhaa ja nautin erityisesti kaupan herkkujen kopioimisesta tai yrittämisestä. Vaikka itsetehdyt karkit eivät olekaan täysin samanlaisia kuin kaupan versiot, niin herkullisia ne ovat silti. Tein viime keväänä pari kertaa Snickersejä ja niistä tuli ihania. Ainut ongelmakohta tuolloin oli nougatin teossa, josta ensimmäisellä kerralla tuli todella sitkeää ja toisella testikerralla murenevaista. Tällä kertaa mun piti testata glukoosisiirapin käyttöä nougatin teossa, mutta kun sain tarvikkeet esille ja kattilan hellalle, huomasin purkin olevan lopussa. Snickersien tekopuhti oli kuitenkin voimakkaasti päällä, enkä halunnut jättää herkkuja tekemättä, joten tyydyin siis vaaleaan siirappiin. Nougatista tuli jälleen murenevaista, mutta herkullisia nämä silti olivat 🙂

Tein ”Sniduista” pieniä minikokoisia suupaloja. Osan kuorrutin pelkällä maitosuklaalla ja osaan laitoin joukkoon myös tummaa suklaata. Molemmat suklaalaadut sopivat päälliseen oikein hyvin.

Tämän näköisiä nämä pikkuherkut olivat sisältä.

Nougatin harjoittelu jatkui tämän jälkeen vielä glukoosisiirapin kanssa ja onnistui huomattavasti paremmin. Ohje tulee myöhemmissä postauksissa. Tässä ensin näiden pikku Snidujen ohje 🙂

Pienet Snickersit / Homemade Mini Snickers

n. 32 pientä n. 3 x 2 cm ja 35 kpl miniä n. 2 x 2 cm

Nougat:

2.5 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

2 rkl vettä

1 valkuainen

1 mm suolaa
1 dl maapähkinävoita (ei levitettä)

Toffee:

2.5 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1.25 dl vaaleaa siirappi

25 g voita
4.5 dl X-tra suolapähkinöitä

2 mm suolaa

2 tl vaniljasokeria

Suklaakuorrute:

n. 700 g suklaata temperoituna (isompiin tarvitaan vähemmän eli n.400-500 g riittänee)

Ohje: 

Tee ensin nougat. Laita kattilaan sokeri, glukoosisiirappia ja vesi. Lämmitä kunnes sokeri sulaa. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes mittari näyttää 135. Vatkaa tällä välin valkuainen vaahdoksi, lisää siihen suola vatkauksen loppupuolella. Kun sokeriseos saavuttaa 135 asteen, lisää sitä vähitellen (n. 1 rkl kerrallaan) vatkatun valkuaisen joukkoon jatkuvasti voimakkaasti vatkaten, kunnes kaikki sokeri on lisätty. Tähän menee aikaa n. 3 minuuttia. Jatka vatkaamista sen jälkeen vielä n. 1 minuutti, kunnes seos alkaa tarttua vatkaimiin. Lisää joukkoon maapähkinävoi öljytyllä lusikalla sekoittaen. Levitä öljytylle leivinpaperille öljytyllä välineellä (n. 13 x 33 cm alalle). 

Tee toffee. Keitä sokeria, kermaa, siirappia ja voita kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos saavuttaa lämpötilan 120 astetta (n. 15-20 min.). Ota kattila pois levyltä ja lisää sekaan pähkinät, suola ja vaniljasokeri. Kaada nougatin päälle, levitä tasaiseksi ja anna jäähtyä ensin  huoneenlämmössä n. tunti ja sen jälkeen jääkaapissa 1-2 tuntia. Kun nougat-karamelli levy on jäähtynyt, ota se pois vuoasta. Irroita leivinpaperi ja leikkaa levy halutun kokoisiksi patukoiksi. Pitäisi tulla n. 15-20 normaalin Snickersin kokoista patukkaa.

Kuorruta patukat sulalla suklaalla. Temperoi suklaa rouhimalla se hienoksi. Sulata puolet suklaaraasteesta lämpimäksi (n.50 astetta). Sekoita osa suklaasulasta rouhittuun suklaaseen, ja lisää suklaata kunnes kaikki suklaarouhe on kokonaan sulanut. Lisää lopuksi vielä loppu ”kuumasta” suklaasta. Dippaa patukat välittömästi temperoituun suklaaseen ja aseta ne leivinpaperin päälle kunnes suklaa on jähmettynyt.

Vinkit:
* Älä käsittele kuumaa sokerilientä käsin, sillä se on todella polttavaa.
* Suklaan temperoinnin voi suorittaa myös lämpömittarilla, mutta itse koen yllä mainitsemani tavan olevan huomattavasti helpompi tällaiseen tilanteeseen, jossa temperoinnin ei tarvitse onnistua täydellisesti. Temperointi on riittävä, kun suklaa kovettuu karkin pintaan suht nopeasti eikä suklaa näin ollen sula sormiin, kun karkin ottaa käteen.
* Pieni vinkki yllä olevaan temperointitapaan. Mikäli suklaarouhe ei sula, vaikka olet sekoittanut kaiken sulan suklaan sen joukkoon, ota puoliksi sulaneesta suklaamassasta n. puolet erilleen ja aloita alusta. Eli aina n. puolet suklaasta sulatetaan täysin sulaksi, sekoitetaan vähissä erin sulamattoman joukkoon, kunnes kaikki suklaa on juuri ja juuri sulanut. Ja lopuksi vielä sekoitetaan loppu sula suklaa sekaan. Myös jos suklaa ehtii jähmettymään liikaa kuorrutuksen aikana, voit tehdä sulatukset ja temperoinnit kuten yllä. Tuliko tarpeeksi sekavasti selitettyä 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pienet Snickersit / Homemade Mini Snickers

Maria

ovatpä söpöjä ja varmasti maistuvia. Voittaa kyllä tämän mun nenän edessä olevan kaupasta ostetun suklaapatukan mennen tullen.

Suklaapossu

Kiitos 🙂 Olivat vähän turhankin hyviä. Vein loput näistä tarhaan ja töihin, ettei itse tullut syötyä kaikkia 🙂

Tita

oi nam, järkyttävän herkullisen näköisiä!!!

Suklaapossu

Kiitos Tita 🙂 Snickers on tosi ihanaa ja nämä olivat oikein hyvä korvike aidoille versioille. Ainoastaan tuo nougat oli aivan liian murenevainen, mutta maku kuitenkin kielen vievä 😉

Leena-muori

Ai ihanuus! Tuo sisus näyttää täydelliseltä! 🙂

Suklaapossu

Olivat kieltämättä melko täydellisen näköisiä, ja makukin enemmän kuin kohdallaan. Snickers on niin hyvää! 🙂 Ainoastaan tuo mureneva nougat jäi hieman häiritsemään, mutta senkin onneksi saa helposti korjattua eli ensi kerralla sitten 🙂

Anonyymi

Näistä kuvista jo kuola valuu ja alkaa tekee mieli 😀

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *