Suklaapossu

Pikainen mansikkakakku kulhoon

Mansikkakakku kulhoon on äärettömän helppo ja nopeatekoinen. Ja se maistuu myös aivan ihanalle. Tämän kakun sokerikakkumaisten pohjaosien välissä on pehmeää vaniljaista moussea sekä reilusti mansikoita ja hieman punaherukoita. Täyttä herkkua koko kakku. Makeaa ja kirpeää samassa paketissa, sopivasti yhdistettynä. Meillä ainakin tykättiin ja paljon!

Niinkuin monet muutekin herkut, tämä kakku syntyi melko kiireellä. Havahduin nimittäin päivää ennen tyttömme nimipäivää siihen, että voisin tehdä jonkinlaisen kakun nimipäivän kunniaksi. Aikaa kakkupohjan teolle ei kuitenkaan ollut, eikä täytekään olisi ehtinyt hyytyä. Muistin kaapissa olevat savoiardikeksit ja siitä se ajatus sitten lähtikin. Olen käyttänyt noita keksejä aiemmin vain tiramisuun, mutta koska ne ovat turvotessaan kuin sokerikakkupohja, niistähän saa tehtyä tajuttoman helposti myös kakun. Kun kakun tekee kulhoon, ei tarvitse huolehtia liivatteista, vaan täyte saa jäädä pehmeäksi ja hieman myös valuvaksi.

Kakkuun tuli savoiardi-keksien väliin vaniljamoussen tapainen täyte. Hukkasin tuohon täytteeseen jääkaapissa pyörineen loppupurkin Mascarponea. Se toi täytteeseen täyteläisyyttä ja muutenkin sopi siihen hienosti.

Vaniljamoussen päälle ripottelin tuoreita mansikoita. Niiden lisäksi laitoin täytteeseen myös punaherukoita tuomaan raikkautta. Voi vitsit kun oli muuten hyvä yhdistelmä tuo mansikka-punaherukka, jälleen kerran! Mutta jos punaherukoita ei löydy, tai niistä ei pidä, voi kakun toki tehdä myös pelkistä mansikoistakin. Herkkua se on taatusti niinkin.

 

Kakku on kaikinpuolin tosi nopea ja helppo tehdä. Vain vetäytymiseen menee muutama tunti, mutta muuhun puuhaan ei montaa hetkeä kulu. Eikä myöskään kakun tuhoamiseen. Meitä oli 2 aikuista ja 2 lasta syömässä tätä, ja kakusta oli tuon hetken jälkeen jäljelle enää pienen pieni pala. Ja tuokin pala säästettiin tarkoituksella vielä yhdelle syöjälle, joka mussutti loppukakun hetkessä.

Pikainen mansikkakakku

Aineet:

100 g savoiardi-keksejä

n. 4 rkl vaniljamaitoa

2.5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta

125 g mascarponea

1 dl kreikkalainen jogurttia

1 rkl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

Lisäksi:

n. 300 g tuoreita mansikoita

punaherukoita

Ohje:

Lado savoiardikeksejä kulhon pohjalle. Kostuta kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Vatkaa vaniljakastike paksuksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mascarpone sekä kreikkalainen jogurtti. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lusikoita vaniljaista vaahto kulhoon keksien päälle. Ripottele pinnalle reilusti tuoreita mansikoita ja punaherukoita (vaikka enemmänkin mitä näkyy alla olevassa kuvassa).

Lado uusi kerros keksejä ja kostuta myös ne kevyesti.

Levitä päälle loput mousesta.

Laita kulho jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi, niin maut tasoittuvat ja keksit kostuvat lisää. Ripottele pinnalle vielä lisää mansikoita ja punaherukoita.  Ja eipä muuta kuin nauttimaan 🙂

Vinkki: * Kokeile kakkuun myös muita marjoja. Tosin kakku ei ole silloin mansikkakakku.. 🙂

Kuten kuvista huomaa, täyte jää melko löysäksi. Kakku kannattaakin yrittää pitää kokonaan kulhon reunojen sisäpuolella. Itse jääräpäänä halusin kaataa kaiken vaniljamoussen kakun päälle, vaikka huomasin, että reunat tulevat vastaan ja täyte luultavammin alkaa valua pois. Ja niinhän siitä kävikin. Yö jääkaapissa kiinteytti moussea aika hyvin, mutta kun kakun päälle ripotteli ennen tarjoilua vielä lisää marjoja, alkoi mousse pikku hiljaa valua ulos kulhon reunoilta. Eipä muuta kuin lusikka äkkiä kouraan ja syömään 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pikainen mansikkakakku kulhoon

Jack Bauer

Ihanan paljon näköisesti täytettä ja mansikoita, nam! Vähän niin kuin mansikka-tiramisu ilman kahvia 😀 Minullakin olisi kaapissa paketillinen noita keksejä, pitäisiköhän tehdä kanssa tällainen kesä-kakku kulhoon 🙂

Suklaapossu

Totta! Meinasinkin muuten alunperin otsikoida tämän mansikkatiramisuksi, mutta muutin sen viime hetkillä kakuksi. Mutta ihan kummin vain, niin ihanaa oli 🙂 Eipä muuta kuin leipomaan tällainen 🙂

Taru

Ihanan raikkaan näköistä! ? Pitäis joskus kokeilla trifleä isoon kulhoon. Oon tehnyt vain annoskokoisia niistä.

Suklaapossu

Kiitos Taru 🙂 Oli kyllä tosi ihanaa, maistui ihan tavalliselle vaniljaiselle mansikkakakulle, mutta paljon nopeampi tehdä. Ja hei, triflehän tämä on myös, ja tiramisu 🙂 Mansikkatrifletiramisu 😉 Mun taas pitäisi tehdä enemmän pieniä (yleensä harrastelen siis tällaisia isoja), olisivat ihania tarjottavia vaikkapa juhlissa 🙂

Anonyymi

Moikka, sopisiko kakkuun jos laittaisi myös marenkia? Vai meneekö se löysäksi.. 🙂 Ja jos on aikaa, ja tekisikin itse kakkupohjan niin mitä pohjaa tähän suosittelisit? 🙂

Suklaapossu

Mielettömän mehevä suklaakakkupohja on aina herkkua ja sopii miltei mihin vaan, tähänkin. Eikä se ole liian makeakaan, jos haluaa päälle vielä marenkeja. Jos itse tekisin nyt tällaisen, niin käyttäisin noista kahdesta vaihtoehdosta ehdottomasti sitä suklaapohjaa 😛 Herkullista viikonloppua! 🙂 Ja olisi kiva jos kertoisit kummonen kakusta tuli 🙂
Ps. Blogini on siirtymässä toiseen osoitteeseen huomisen aikana. Nähdään siellä! 🙂

Anonyymi

Oi kuulostaa ihanalta! 🙂 Teen tätä tulevana viikonloppuna! jee! Ajattelin tehdä ihan perus sokerikakkupohjan, vai sopisiko tuo sinun mehevä suklaakakkupohja? 🙂 Mitä suosittelet?

Suklaapossu

Marenkia voisi käyttää, jos kakun söisi aika nopsaan kokoamisen jälkeen, muutoin marengit pehmenevät. Tosin tuossa samantein syömisessä on se huono puoli, että savoiardikeksit eivät ehdi imeä nestettä tarpeeksi pehmentyäkseen, mutta perus sokerikakkupohjalla onnistuisi varmaan paremmin 🙂 Ja jos haluaa kakun antaa tekeytyä (mikä on aina hyvä!), voihan niitä marengeja ripotella tuohon päälle juuri ennen syömistä. Vai miltä kuullostaa? 🙂

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *