Suklaapossu

Piparkakun makuinen porkkanakakku

Suklaapossun syksy meni pitkälti suklaisissa merkeissä, mutta nyt on jo päästy Joulun makumaailmoihin, ja myös tunnelmiin. Tämä ihastuttava jouluinen porkkanakakku syntyi, kun näin kaupan hyllyt täynnä joulumakeisia. Siirryin samantein Joulufiiliksiin ja maistoin jo mielessäni piparkakun. Mieliteko ei antanut periksi vaan sain päähäni kokeilla porkkanakakkua jouluisin maustein. Ja kyllä kannatti. Tästä tuli nimittäin mielettömän hyvää, aivan kuin pehmeää piparkakkua! Kyllä tämä kanssa vain kelpaa fiilistellä tulevaa Joulua.

Taikinakin on aivan ihanan helppo ”aineet vain nopeasti sekaisin” -tyyppinen , mutta lopputulos on kuitenkin ihanan höttöinen, pehmoinen ja mehevä. Paistoin taikinan kahdessa erässä ja tein samalla kaksi hieman eri tavalla maustettua taikinaa. Kuvistakin varmaan erottaa, että kakun keskimmäinen pohja on hitusen tummempi kuin kaksi muuta. Laitoin tuohon osaan testimielessä enemmän mausteita. Molemmat maistuivat ihanasti pipareilta, enkä oikeastaan osaa päättää, oliko toinen toista parempi vai ei. Laitoinkin ohjeeseen nuo molemmat määrät, niin kakusta voi tehdä oman makunsa mukaisesti joko miedomman tai voimakkaamman piparin makuisen. Slurps!

Tarjoilin kakun vain hetki täyttämisen jälkeen. Olihan se siinäkin kohtaa tosi tosi maukasta, mutta seuraavana päivänä, kun maut olivat ehtineet tasoittua, se oli vieläkin parempaa. Myös täyte oli yön jälkeen hieman kiinteämpi ja kakku näin siistimmin leikattavissa. Jos vain mahdollista, kannattaa kakku tehdä valmiiksi muutamaa tuntia aiemmin.

Tykkäsin siis, ja kovin! Joulukin saapui samalla kertarytinällä, ihanaa 🙂

Piparkakun makuinen porkkanakakku n. 20 cm vuokaan

Aineet: 3 munaa 3 dl sokeria 1.5 dl rypsiöljyä 150 g (= 3 dl) erittäin hienoksi raastettua porkkanaraastetta 3 dl vehnäjauhoja 3 tl vaniljasokeria 1.5 tl leivinjauhetta 0.5 tl soodaa 0.75-1 tl suolaa 2.5-3 tl kanelia 1.25-1.5 tl kardemummaa 0.5-0.75 tl inkivääriä 0.5-0.75 tl neilikkaa

Täyte ja kuorrutus: 250 g tuorejuustoa 40 g voita n. 5 dl tomusokeria

Ohje: Riko munat kulhoon. Lisää sokerit, öljy sekä hienoksi raastettu porkkanaraaste ja vatkaa kunnolla sekaisin. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita, kunnes aineet ovat juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina kolmeen voideltuun n. 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes kypsiä. Anna jäähtyä parisen minuuttia, ja poista vuokien reunat. Jäähdytä kokonaan hyvin suojattuna.Tee täyte ja kuorrutus vatkaamalla huoneenlämpöinen pehmeä voi ja tuorejuusto vatkaimella sekaisin. Lisää tomusokeria pienissä erin, kunnes koostumus on sen verran paksua, että pysyy kakun sisällä ja päällä. Täytä kakku laittamalla täytettä ensimmäisen pohjan päälle ohuehko, n. 0.5 cm paksuinen kerros. Toista toisen pohjan kanssa. Laita aivan päällimmäiseksi hieman paksumpi (tai makusi mukainen) kerros. Laita kakku jääkaappiin odottamaan korkkaamista. Ja eikun nauttimaan!

Vink vink! Olethan jo huomannut, että Kotiliesi-blogien facebookin joulukalenterissa aukeaa joka päivä yksi luukku, joka sisältää ihania vinkkejä joulun koristeluun tai herkutteluun eri bloggaajien toimesta! Seuraa kalenteria ja poimi vinkit vuoden 2018 Jouluun 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparkakun makuinen porkkanakakku

Tita

Mun pitää vaan jatkaa porkkanakakulla, koska kyllähän tätäki pitää testata! Viime viikonloppuna tein Kakkutaikurin reseptillä porkkana-juustokakun ja kylläpä oli hyvää. Nyt alkoi kiinnostaa tämä piparkakun makuinen porkkanakakku. 🙂

Suklaapossu

Ehdottomasti pitää jatkaa kakkuilua! 😉 Porkkanakakku pelkästään on tosi hyvää, mutta vielä piparkakkuisena, voi nam!

Leena

Todella herkullisen näköinen kakku ja upea jouluinen asetelma! Kun kaksi lempi asiaa, porkkanakakku ja piparit yhdistää niin ei siitä voi tulla muutakuin hyvää. Täytyy ehdottomasti kokeilla!

Suklaapossu

Kiitos Leena 🙂 Sanos muuta, kaksi herkkua yhdessä = enemmän kuin tuplahyvää ;P Suosittelen testailemaan 🙂

Annis

Nam, aivan ihanan näköinen ja kuuloinen herkku 🙂 Tällaiselle porkkanakakun ystävälle maistuisi pala!

Suklaapossu

Kiitos Annis 🙂 Ihana oli. Ja tämän kanssa pääsi samantein Joulutunnelmiin. Ainut vika kakussa oli se, että se loppui liian nopeasti 😉

Laura/NauravaNappi

Hain ainekset heti kaupasta 😀 Tätä syödään meillä isäinpäivänä sanoi mies mitä tahansa!

Suklaapossu

Ihanaa, että innostuit! 🙂 Ehdin vastailemaan vasta nyt kun olet jo testaillut, joten vastaanpa samantein paremmin tuonne alemmas, missä kerrot kokemuksesi 🙂

Kirsi / Tekila’s Bakery

Ihanat kuvat ja resepti, kehuin tätä jo Instagramissa! Taidan tuunailla tästä oman version ensiviikon kuntosalin pikkujouluihin 🙂

Suklaapossu

Kiitos Kirsi 🙂 Mukavaa, että ohje innosti sinuakin 🙂 Oli kyllä niin hyvää, että tekisi mieli leipoa jo uudestaan. Laitatko ohjeesi myös blogiisi, niin tulen vilkaisemaan sinun versiotasi 🙂

– Heidi

Mielettömän maistuva kakku!? Muoksein tästä gluteenittoman ja laktoosittoman vaihtamalla vehnikset 1,5dl kaurajauhoja + 2dl Sunnuntain glut.jauhoja sekä tuorejuuston ja voin laktoosittomiin – tuli niin suussa sulava! Kiitos ohjeiden ja ideoiden jakamisesta, on ollut inspiksen pohjana itelle usein. Oot erityisen taitava makujen ja koostumusten kanssa, ihailen. 🙂

Suklaapossu

Mahtavaa tietää, että kakku onnistuu myös gluteenittomana! Kiitos, tästä tiedosta on taatusti hyötyä myös muille gluteenittomien kakkujen leipojille! 🙂 Ja voi kiitos kehuistasi! Intohimonani leipomisessa onkin juuri makujen ja koostumusten kanssa taiteilu, joten tuo on todella ihana kuulla 🙂

Laura/NauravaNappi

Tämä oli tosi hyvää! Tein kahteen 24cm vuokaan ja siitä tuli passeli myös kun ei ollut kolmea pientä. Vinkkinä muillekin, jos ei ole niin monta samankokoista. Todella mehevä, vaikka tosiaan sekoitettiin vain kaikki yhteen. Mies ja lapset tykkäsi myös todella paljon!

Suklaapossu

Hienoa! Mietinkin miten kakku onnistuisi kahdella vuoalla (tai peräti yhdellä), joten tämä oli hyvä tieto, kiitos Laura 🙂 Ja mahtavaa kuulla, että myös teillä pidettiin tästä. Meillä lapset olisivat varmaan kaapineet kakun kokonaan omille lautasilleen, jos olisi antanut luvan 🙂

Sanni Aleksandra

Herkullisen näköinen kakku!!
Meillä tykätään porkkanapiirakasta, joten voisin tehdä jouluksi tällaisen kakun.
Olen usein tehnyt jouluksi maustetun banaanikakun ja sen tuoksu hurmaa aina joulun aikaan yhdessä paistettujen piparien kanssa : )

Suklaapossu

Kiitos Sanni 🙂 Tämä oli ihanaa, vähän kuin pehmeää, mehevää piparkakkua. Suosittelen ehdottomasti koittamaan 🙂 Joulun maut ja tuoksut vain ovat niin hyviä. Tuo maustettu banaanikakkukin kuullostaa herkulta, ja sellaiselta ihanan kostealta. Herkullista Joulunodotusta 🙂

Eeva

Moi. Eikö tätä voisi tehdä yhteen vuokaan ja vaikka veitsellä leikata kahtia? Miksi tämä on tehty kolmeen eri vuokaan? Kuulostaa jotenkin vaivalloiselta ja tulee paljon tiskiä 🙂 Lisäksi pohdin määriä, jos tekisinkin tämän pellille…? Entä kuinka moni tästä syö? Meillä on tulossa paljon porukkaa pöydän ympärille.

Suklaapossu

Moikka Eeva! Taikinan toki voi tehdä yhteenkin vuokaan. Silloin siitä tulee vain suhteessa hieman matalampi ja aavistuksen tiiviimpi, kuin useammassa vuoassa paistettaessa, mutta hyvää varmaan silti 🙂 Paistaminen onnistuu myös toki pellillä. Tämän kokoisesta kakusta syö arviolta n. 10-12 henkilöä, riippuen toki muista tarjottavista sekä kakunhimoisten henkilöiden määrästä.

Anni

Voiko kakun tehdä yhteen vuokaan ja jakaa kolmeen osaan kuten täytekakun?

Suklaapossu

Hei Anni! 🙂 Kakun voi tehdä myös yhteen vuokaan, tällöin kakusta tulee vain hieman littanampi. Mitä ohuempana kerroksena taikinan paistaa, sitä paremmin se nousee ja kuohkeutuu. Toisaalta littanampana kakkupohja on luultavasti vieläkin mehevämpi 🙂

Kristiina

Hei! Voisiko kakun tehdä yhteen 18 cm irtopohjavuokaan vai onko 20 cm parempi, jos tarkoituksena on leikata kakku kolmeen osaan? Tarviiko paistoaikaa tai -lämpötilaa muuttaa?

Suklaapossu

Hei Kristiina! Jos pohjan paistaa yhdessä vuoassa, kannattaa käyttää korkeintaan 18 cm vuokaa, jotta sen saa leikattua kolmeen osaan. Paistolämpötila voisi olla hieman matalampi eli noin 175 astetta. Paistoaika kasvaa jonkin verran. Arvioisin, että pohjaa kannattaa paistaa arviolta noin 40-50 minuuttia. Tämä on kuitenkin arvio ja paistamiseen voi mennä kauemminkin. Kannattaa siis tarkkailla tilannetta ja kokeilla kypsyy heti kun kakku tuntuu kevyesti sormella koitettuna kiinteältä.

Vastaa käyttäjälle Laura/NauravaNappiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *