Suklaapossu

Piparminttu-suklaamakeiset

Joulun pyhät mennä hurahtivat ohi suit sait, todella nopsaan. Mun suuret suunnitelmani joululeivonnaisten ja leivottujen joululahjojen suhteen menivät tänä vuonna totaalisesti pieleen, kun sairastuimme mokomaan vatsatautiin juuri joulun alla. Höh. Onneksi koko perhe oli jouluna kuitenkin niin terve, että jaksoi odottaa pukkia ja nauttia joulusta myös ilman noita leivonnaisia. Pitää kuitenkin ehdottomasti jossain vaiheessa leipoa vielä nuo jouluksi mietityt jutut, viimeistään sitten vuoden päästä 😉 Mutta palataan vielä aikaan ennen taudin iskemistä näillä makeisilla, nimittäin minttu-sukaamakeisilla. Näistä tuli ihania, nams!

Makeisten sisällä on tosi helppotekoinen ja maultaan ihanan piparminttuinen täyte. Sellainen pehmoinen, hieman jauhomainen, joistakin minttumakeisista tuttu sisältö (en saa päähäni sen tarkempaa nimeä). Maku noin ylipäätään muistutti melkoisesti after eightejä, nams! Täyte tosin ei ole näissä niin pehmeä ja tahmea, mutta se maku, se maku.. Muistan nähneeni tällaisten vastaavanlaisen täytteen joskus kaupassa plaratessani jotain leivontakirjaa (mutta enhän mä nyt enää sitä kirjan nimeä muista). Mieleeni jäi vain se, että joukossa oli suklaata ja tomusokeria ja niistä saatiin helppo ja nopea täytemassa karkeille. On tosi toimiva idea, ja piparminttuöljyllä maustettuna myös herrrrrkkua!

Päälle sulattelin suklaanmakuisia Candy Melts-nappeja. Ne ovat niitä suklaakorvikkeita, jotka kovettuvat hyvin ja kestävän tällaisten karkkien pinnalla paremmin sulamatta kuin (temperoimaton) suklaa. Maku ei ole suklaanveroinen, mutta näissä oli sisällä niin paljon makua, ettei tuota päällistä maistanut niin hyvin, että se olisi kovin paljon haitannut. Toki jos tekisin näitä uudestaan, dippaisin makeiset luultavammin kunnon suklaaseen. Temperoituun sellaiseen. Siis jos temperointi vaan onnistuisi..

Maistattelin näitä muuten kotosalla, ja sain kommentin ”oho, ooks sä tehnyt nämä itse?”. Ja tuo jos mikä oli positiivista ihmettelyä kyseiseltä henkilöltä. Eli ilmeisesti maistuivat hänellekin 🙂 Ja tässä tulee näiden ihanan raikkaiden piparminttuisten makeisten ohje.

Piparminttu-suklaamakeiset

Koosta riippuen n. 70 kpl

Aineet:

75 g tummaa (n. 50%) suklaata

0.5 dl kermaa

300 g (n. 6 dl) tomusokeria

n. 8 tippaa (maun mukaan) piparminttuöljyä

Kuorruttamiseen:

n. 250 g suklaan makuisia Candy melts-nappeja (tai tummaa suklaata)

Ohje:

Tee täyte: Pilko 75 g suklaata mikron kestävään pieneen kulhoon. Mittaa joukkoon kerma. Kuumenna mikrossa muutama sekunti kerrallaan välillä sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita suklaaseokseen piparminttuöljyä ja tomusokeri. Vaivaa, kunnes aineista muotoutuu pallo.

Muotoile pallosta kaksi, noin 35 cm pituista pötköä ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa jähmettyneet pötköt n. 0.5 cm kokoisiksi kiekoiksi.

Sulata candy  melts (tai suklaa) mikrossa välillä sekoitellen. Dippaa minttukiekot seokseen.

Nosta makeiset leivinpaperin päälle jähmettymään.

Säilytä valmiita makeisia jääkaapissa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparminttu-suklaamakeiset

pirhon

Mikäköhän itsellä meni vikaan, kun tankoja pyöritellessä ja leikatessa massa mureni?

Suklaapossu

Hmmm. Muistan, että itselläni lämpimän massan muotoilu onnistui hyvin, mutta kun massa oli kylmää ja niitä piti leikata, ne tuppasivat murentumaan. Tästä voisin päätellä, että suklaa on ehkä ehtinyt jäähtyä liikaa. Toisaalta, kun tanko alkoi murentua jo pyörittelyvaiheessa, se voisi viitata myös siihen, että joukossa on ollut liikaa tomusokeria. Tai sitten tosiaan suklaa on ollut jo tuossa vaiheessa liian kylmää. Täysin varmaksi en valitettavasti osaa sanoa. Saakohan massaa vielä puristeltua yhteen, jos ottaa kämmeneen ja puristaa?

pirhon

Massaa oli kyllä helpompi leikata, kun sen antoi tosiaan hiukan lämmetä. Ja lopputulos oli ennen kaikkea loistava! Lahjaksi menivät useaan pukin konttiin, ja saajat olivat todella myytyjä näille. 🙂 Olen löytänyt todella monta suosikkia näistä sinun resepteistä!

Suklaapossu

Voi että, tätä viestiäsi oli ihana lukea, kiitos pirhon! 😀 Ja tosi mahtava kuulla, että namut lopulta onnistuivat ja myös maistuivat. Maukasta talvenjatkoa!

M

Kuulostaa ihanalta reseptiltä ja kokeiluun menee! Kysymys piparminttuöljystä.. onko kyseessä eteerinen öljy jostain erikoiskaupasta vai mistä tällaista öljyä voisi saada? Uusi tuote minulle eikä pikaisella haulla eteen tule kuin lähinnä piparminttuaromi, köykö se?

Suklaapossu

Hei M! En juuri nyt muista mistä olen tuon öljyn tilannut (siitä jo vuosi aikaa ja jostain netistä löytyi leivontaan sopiva versio), mutta uskoisin, että sen voisi korvata piparminttuaromilla. Aromi on huomattavasti miedompaa kuin öljy, joten sitä tarvitaan aika paljon enemmän. Maistele seosta ja lisää piparminttuaromia tarvittaessa lisää vähän kerrallaan, kunnes olet saavuttanut sopivan minttuisen maun 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.