Porkkanapiirakka

Porkkanapiirakka on ihanaa! Jääkaapista löytyvä sulatejuustopaketti ja porkkanapussi suorastaan huusivat tekemään sitä. Tällä ohjeella tulee todella muhkea ja kostean mehevä. Paras maistamani porkkanapiirakka! Päälliseen käytän Lidlistä löytyvää levitettävää sulatejuustoa
(paketissa 400g, juustot pienissä kääreissä), sillä tulee mielestäni
paras kuorrute.

Ohjeesta tulee pellillinen.

Pohja:

6 munaa

5.5 dl
sokeria

6 dl
vehnäjauhoja

1.5 tl soodaa

3 tl leivinjauhetta

4 tl vaniljasokua

4 tl kanelia 

9 dl
hienoksi raastettua porkkanaraastetta

3 dl
öljyä

Vaahdota munat ja sokeri, lisätä muut aineet. Paista
175 asteessa kunnes kypsä, n. 35-45 min.

Päällys:

200 g sulatejuustoa

6.5 dl
(= n.400g ) tomusokeria

90 g
voita

4 tl vaniljasokeria

2 dl mantelirouhetta (tai maun mukaan)

Laita sulatejuusto ja voi mikroon ja lämmitä kunnes voi sulaa. Sekoita  voimakkaasti vatkaten (vaikka vatkaimella) ja lisää sokerit. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mantelirouhe päälle.


Avainsanat

Kommentit (4)

No voi juutas sentää, innoissani alakoin näitä tekemään, mutta eihä mulla onnistunu. Siis maku aivan loistava, mutta ku mulla ei ollu nuita muffarivuokia ni tein silikonisesa muffinssimatosa ja en ollu uskua silimiäni, ku niitä ei kertakaikkiaa saanu siitä irti?!?? Mitä ihimettä tapahtu, ylleensä siitä suorastaan plopsahtaa tuotokset ulos, mutta ei lähteny nämä. Mulla lyö oikiasti ihan tyhyjää, ku mietin, että miksihä nuin tapahtu, keksikkös selitystä??! No ei sillä, nämä tuli ommaan käyttöön, ni maistu se murusinaki 😀

No voi köhnä sentäs! Kuis siinä niin kävikään.. Voitelitko silikonialustaa yhtään? Varmistan vielä, että käytit juuri piirakkaohjetta, etkä muffiniohjetta (http://suklaapossu.blogspot.fi/2014/10/helpot-ja-mehevat-porkkanamuffinit.html)? Ja arvuuttelenkin samantein syitä molempiin 😉 Tämän piirakan olen tehnyt vain pellille leivinpaprun päälle ja se on irronnut siitä jäähtymisen jälkeen hienosti. Nuo muffarit sit taas sen vain niissä pahvisissa vuoissa ja nekin irtos, kun antos olla seuraavaan päivään. Annoitko jäähtyä kunnolla ennen irrottelua? Kuuma leivonnainen on vielä aika höttönen ja lämpimänä voi olla sen verran kiinni, että hajoaa silloin helpommin. Irtoaa siis paremmin jäähtyneenä.. En nyt osaa muuta syytä keksiä tähän hätään.. Pittää testailla itsekin vielä enempi. Hienoa kuiteski, että maistuivat, vaikka menivät vähän murusiksi 😀 Toivottavasti ens kerralla irtoais paremmin, jos siis vielä uskallat kokeilla 😉

Hei, mahtaako tämä säilyä hyvänä jos pakastaa ilman kuorrutetta? Tai kauanko säilyy pakastamatta hyvänä?

Heippa Leipuri! Ja pahoittelen, että sairasteluiden takia jaksan naputella vastauksen vasta nyt. Uskon, että tämä kestää mainiosti pakastamisen ja ehkä jopa mehevöityy entisestään. Pakastamatta tämä säilynee muutaman päivän, ehkä 3-4 päivää. Meillä tämä ei ole kerennyt vanheta kuin pari päivää, joten tuohon en osaa sanoa varmaa vastausta. Jos vähänkään aiemmin pitää leipoa, suosittelisin pakastamaan välissä 🙂

Kommentoi juttua: Porkkanapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X