Suklaapossu

Pullataikina

Tämä on peruspullataikina pienin muutoksin; rasvaa on hieman vähemmän ja sokeria on enemmän kuin yleensä. Resepti toimii minulla erittäin hyvin ja olen saanut tehtyä tällä parhaimmat pullani (esim. taikina nousee tavallista paremmin).

 

Testasin nyt monitoimikoneen voimaa pullataikinan teossa. Hyvin toimi! Tuli niin hyvä sitko, että oli hankala putsata välineitä 🙂

Taikina:

2.5 dl vettä + 0.5 dl maitojauhetta (tai 2.75 dl maitoa)

25 g hiivaa

2 tl kardemummaa

1.25 dl sokeria

0.8 tl suolaa

n. 6-7 dl vehnäjauhoj

75 g margariinia huoneenlämpöisenä

Ohje:

Sekoita maitojauhe veteen. Lämmitä maitoseos kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola, kananmunat ja sekoita monitoimikoneen hiljaisimmalla teholla tasaiseksi. Lisäile vehnäjauhoja taikinan sekaan ja alusta taikina lisäten tehoja pikku hiljaa. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan noin tunnin ajaksi.

Kaada taikina leivonta-alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse osat levyiksi. Levitä täytteet. Leikkaa paloiksi/saksi pitkoksi. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle, uunipelti altaan päälle jossa on kuumaa vettä  ja anna nousta leivinliinan alla vielä kaksinkertaiseksi. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pikkupullia 225 asteessa noin 5-10 minuutin ajan ja pitkoja 200 asteessa 15-20min..

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pullataikina

Anonyymi

paljonko kananmunia pitää lisätä??

Suklaapossu

Oho, katsos. Painovirhepaholainen eksynyt tekstiin ja munien määrä jäänyt ohjeesta pois. Munia ei siis välttämättä tarvitse ollenkaan, mutta jos haluaa, niin mukaan voi laittaa yhden kananmunan. Sen ansiosta taikinaa on hieman helpompi käsitellä. Ilman munaa pullista sitten taas tulee hieman pehmoisempia.. Eli ihan miten itse haluaa 🙂

Vastaa käyttäjälle AnonyymiPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.