Suklaapossu

Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

Punoffee eli herkullinen punaherukka-kinuskipiirakka

Remontin keskellä meille oli tulossa pari vierasta, joten piti saada äkkiä jotain tarjottavaa. Pensaat notkuivat vieläkin punaherukoista, joten oli selvää, että käyttäisin niitä. Muistin pari kesää sitten tekemäni herkullisen Punoffee-piirakan, joka valmistui varttissa. Kaapista löytyikin sopivasti vielä yksi valmiiksi kinuskiksi keitetty kondensoitu maito, joten eipä muuta kuin tyttöin kanssa marjoja hakemaan ja piirakkaa leipomaan.

Ohje on liki samanlainen kuin aiempi ohje. Koska aina pitää muokata jotain, lisäsin tällä kertaa pohjamurun joukkoon koemielessä hieman kardemummaa sekä vaihdoin kuohukerman vispikermaan. Pohjan osalta tein toisenkin muutoksen, eli painelin sen vain pohjalle, eikä lainkaan reunoille kuten tein edellisessä piirakkaversiossa.

Ja voi mitä herkkua! Taas tekee mieli sanoa, että täydellistä tuli 🙂 Jopa tuo kardemumma sopi piirakkaa mainiosti. Sen maku tuli hieman jälkijunassa, mutta sopi tosi kivalla tavalla muuten tähän kirpeän makeaan piirakkaan 🙂

Piirakan tekeminen oli jälleen nopeaa ja helppoa. Tytär murskasi keksit isossa pakastepussissa läiskimällä pussia pöydälle ja minä sulatin rasvan. Yhdessä maustettiin kardemummalla ja maisteltiin. Sitten päälle kinuski, marjoja pensaasta, kermavaahtoa ja hieman vielä lisää marjoja. Valmis! 🙂

Punaherukkainen kinuskipiirakka eli punoffee

noin 24 cm (irtoreuna- tai piirakka)vuokaan

Pohja:

200g Digestive -keksejä

80 g leivinmargariini

0.75 tl kardemummaa

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa, keitetty 2.5 h

n. 2.5 dl punaherukoita

2 dl vispikermaa

1 rkl vaniljasokeria

Pinnalle:

n.1 dl punaherukoita 

mintun lehtiä

Ohje:

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi ja kardemumma. Laita irtopohjavuoan reunat tarjoilulautasella ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin. Vatkaa sillä aikaa kerma ja mausta vaahto sokereilla. Levitä pohjan päälle kondensoitu maito. Ripottele päälle punaherukoita. Levitä kermavaahto marjojen päälle ja ripottele pinnalle lisää punaherukoita.

Vinkki:

*Kokeile punaherukoiden sijasta piirakkaan muita kirpeitä marjoja, tai vaikkapa mansikoita.

 


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punaherukka-kinuskipiirakka eli punoffee

happystarhome

Herkulliselta näyttää, täytyypä ehdottomasti kirjoittaa ohje muistiin 🙂 Hyvää viikonloppua 🙂

Suklaapossu

Kiitos happystarhome! 🙂 Kiva, että otit ohjeen muistiin. Testailepas ihmeessä, tämä on niiiin herkkua 😛 Kiitos ja oikein ihanaa viikonlopun jatkoa sekä alkavaa viikkoa sinulle 🙂

Kesäpäivä

Herkullista! Minä teen myös just näitä pikaherkkuja kesällä. 'Pohjaksi' välillä olen vain paahtanut kaurahiutaleita pannulla,jäähdyttänyt ja päälle jos jonkinlaista kermasössöä marjojen kera. Hetki vain ja kaikki häviää 😉

Suklaapossu

No niimpä, päälliselläkin on vaikutusta. Helppo säätää sokerin määrää, kun tekee itse. Erilaisista sokereista saakin helposti vaihtelua makuihin 🙂 Testiin menee! Lämpöistä kesänjatkoa Kesäpäivä! 🙂

Kesäpäivä

Kiitos itsellesi todella hyvistä resepteistä!

Sokeria laitan vaihtelevasti,riippuu päällisestä. Koitan välttää sokeria jos pystyy ja monesti sokeriksi käytän ruokosokeria…

Suklaapossu

Onpa hyvä idea paahtaa kaurahiutaleita pohjaksi! Toimii hienosti tilanteissa, joissa on saatava nopeasti jotain pöytään, mutta keksit ovat jääneet kaupanhyllyille. Laitatko "pohjan" joukkoon myös sokeria, vai paahdatko ihan vain sellaisenaan? Pitääkin testailla itsekin jossain välissä. Kiitos Kesäpäivä hyvästä vinkistä 🙂

Anonyymi

Voin kuvitellla, että makea kinuski ja kirpeä punaherukka sopivat hyvin yhteen.

Suklaapossu

Kyllä vain, ne ovat todella mainio pari! 😛

Miia/Pullantuoksuinen koti

Oi mikä herkku ja niin upeita kuvia! Ihanan raikkaita! Ja ihana idea tuo kardemumma! Kyllä tosiaan vähän on samanoloinen kakku kun se oma piirakkani =).

Suklaapossu

Kiitos Miia! 🙂 Tuo maalaamani kuvausalusta on pelastanut raikkaudellaan jo monet kuvat 🙂 Kardemumma oli yllättävän hyvä mauste tässä, tuli hieman pullanmakuinen.. Eräs syöjistä toki kertoi maun muistuttavan Joulusta 🙂 Mutta herkkua oli! Eihän kinuskista ja kirpeistä marjoista voi huonoa saadakaan 🙂

Suklaapossu

Vastaukseni nimettömältä lukijalta saamaani kommenttiin. ”On tosi ihana pari, kannattaa ihmeessä kokeilla! 🙂 Onpa mukava kuulla, että blogini on inspiroinut sinua 😀 Toivottavasti viihdyt täällä jatkossakin ja löydät lisää kokeiltavia juttuja 🙂 ”

Donja

Tämä on niin hyvää!! Ja kardemumma sopii pohjaan hyvin.

Suklaapossu

Eikös olekin! Kirpeää ja makeaa samassa paketissa, ja myös tosi helppo ja nopea tehdä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *