Suklaapossu

Punoffee-piirakka

Tänä vuonna punaherukkapensaani kunnostautui ja sain niistä peräti 2.5 litraa punaherukoita! Viime vuoden saldo oli tasan 6 marjaa, joten parannus on suuri. Osa meni samantein pakkaseen, mutta jääkaappiin jäi yksi vajaa puolen litran purkillinen odottamaan piirakkaan pääsyä. Yllättäen päätimmekin lähteä mökille, enkä raaskinut jättää punaherukoita käyttämättä. Toki ne maistuvat pelkiltäänkin, mutta halusin tehdä pienen jälkiruoan. Koska aikaa oli vähän, enkä ehtinyt lämmittelemään uunia, päädyin tekemään niistä banoffee-tyyppisen piirakan. Ja siitähän tuli ihan mielettömän hyvä!!! Makea kinuski yhdistettynä kirpeään punaherukkaan, aivan täydellistä (kuvat alempana)! Piirakkaa maistelleista 3 oli aikuista ja 1 lapsi, eikä piirakasta ei ollut jäljellä muruakaan enää muutaman tunnin päästä. Tätä tulen tekemään ehdottomasti vielä uudestaan!

Päiv. 13.7.2013. Tein tosiaan punoffeen uudestaan samantein kotiin tultuani tulevia vieraita varten. Koska mustaherukkapensaassa notkui herkullisen näköisiä kypsiä marjoja, käytin tällä kertaa myös niitä koristeeksi (kuvat yllä). Ne sopivat mielestäni oikein hyvin punaherukan rinnalle tähän herkulliseen piirakkaan. Ensi kerralla en kylläkään enää käytä kokonaisia terttuja koristeeksi; marjojen nyppiminen tertuista kesken syömisen häiritsi makunautintoa..

Tätä parempaa (ja nopeampaa) piirakkaa saa hakea! Eikä tämän tekemistä voi välttää edes syyttämällä ajanpuutetta! Katsoin kellosta aikaa ja piirakka oli valmis varttitunnissa (olisi ollut vielä nopeampaakin, ellen olisi tehnyt samalla lapsille aamiaista..). NAMS!

N. 22 cm vuokaan.

Pohja:

200g Digestive -keksejä

75 g voita 

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa, keitetty 2.5 h

n.2.5 dl punaherukoita
2.5 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
n.1.5 dl punaherukoita 

Ohje:
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja kovettumaan jääkaappiin. Vatkaa sillä aikaa kerma ja mausta vaahto sokereilla. Levitä pohjan päälle kondensoitu maito. Ripottele päälle punaherukoita. Levitä kermavaahto marjojen päälle ja ripottele pinnalle lisää punaherukoita.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Punoffee-piirakka

Taru

On varmasti hyvää ja tertut on kyllä kauniita koristeita 🙂

Suklaapossu

Kiitos Taru ja Unelmaa leipomassa! Tertut on tosiaankin kauniita, vaikka syödessä niitä joutuukin hieman nyppimään. Ja tämä oli kyllä herkkua! Samalla sekä sopivan makea mutta kuitenkin hieman kirpeä!

Melody

Tämä on kyllä varmasti ihanaa, on niin kauniskin!:) Olen sellainen punaherukka-fani. Tällainen herukkaversio banoffeesta on ollut ainakin viime kesästä saakka kokeilulistalla..

Suklaapossu

Kiitos Melody! Kannattaa tosiaan kokeilla, tämä oli todella hyvää! Tulepas sitten kertomaan mitä mieltä olit! 🙂

Vastaa käyttäjälle TaruPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *