Puolukka-mascarpone Whoopies-leivokset

Whoopies-leivokset ovat uusimpia villityksiä Macaronien jälkeen. Pirkan lehdessä oli ohje puolukkaisista Whoopies-leivoksista ja resepti kuullosti sen verran hyvältä, että oli pakko testata. Muunsin ohjetta hieman ja laiton vähän alkuperäisohjetta enemmän maitoa, koska halusin leivoksista littanempia ja mehevämpiä. Lisäksi lisäsin täytteeseen hieman valkosuklaata kiinteyttämään sitä. Olivat todella hyviä!

Whoopies-taikina:

100 g             Pirkka
meijerivoita

1 dl                sokeria

1/2 dl             fariinisokeria

1                    kananmuna

2 1/2 dl          vehnäjauhoja

1 dl                Pirkka
mantelijauhetta

1 tl                 leivinjauhetta

1 tl                 vanilliinisokeria

1.25 dl (alk.per. 3/4 dl) maitoa

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna hyvin
vatkaten.Yhdistä vehnäjauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri
keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Pursota
taikinasta pieniä nokareita leivinpaperin päälle pellille (noin 40 kappaletta).
Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12
minuuttia. Anna jäähtyä.

 

 

Täyte:

125 g Lidlin mascarponejuustoa

n. 1 dl kohmeisia pakastepuolukoita

1 rkl fariinisokeria

0.5 tl vanilliinisokeria
25 g valkosuklaata

 

Sekoita juuston joukkoon sulatettu valkosuklaa nopeasti
vatkaten sekä kohmeiset puolukat, fariini- ja vanilliinisokeri. Levitä täyte
puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna leivonnaisten mehevöityä
jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa.
Voit myös pakastaa ne.

Avainsanat

Kommentit

Kommentoi juttua: Puolukka-mascarpone Whoopies-leivokset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X