Puolukkamousse kakun väliin
Tämä kakun täyte on lempeän puolukkainen ja sopii mielestäni erittäin hyvin valkosuklaamassalla kuorrutettuun kakkuun. Tuo valkosuklaa-massan ja puolukkamoussen yhdistelmä maistuu samantapaiselta kuin kinuski-puolukkatäyte. Tämä kuuluu joukkoon ”ei liian makea”-täyte. Eli mielestäni hyvää on 🙂 Käytin tätä täytettä kuopuksemme 1-vuotiskakussa. Puolukkamousse on kuvassa ylempi, vaaleanpunainen täyte. Alemmassa välissä on ihana puolukka-kinuskitäyte.
Tein puolukkamoussen jääkaapistani löytyneistä aineista, mutta laitan ohjeeseen sulkeisiin korvaavia aineita, joita voi myös halutessaan käyttää ilman, että lopputulos pahemmin muuttuu.
Ohje löytyy miltei tällaisenaan jo kuopuksen kakkupostauksen yhteydestä. Tein ohjeeseen pienen muutoksen lisäämällä kokonaisia puolukoita täytteeseen antamaan lisärakennetta ja raikkautta. Jossei pidä kokonaisista puolukoita, ne voi jättää hyvin poiskin. Jos kaipaa vielä hieman kirpsakampaa lopputulosta, voi liivatteen liuottaa sitruunanmehuun veden sijasta. Puolukoiden määrä on ohjeessa mainittu grammoina, 50 g = n. 1 dl. Tässä tämä moussen ohje:
Puolukkamousse kakun väliin
Aineista riittää n. 22 cm kakun kahteen väliin
Aineet:
3 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia (tai ranskankermaa tai maitorahkaa)
300 g + 50 g puolukoita
n. 1.5 dl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
3.5 tl liivatejauhetta (tai 7 liivatelehteä)
3.5 rkl vettä (tai sitruunan mehua)
Ohje:
Hurauta sauvasekoittimella 300 g puolukoita soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, puolukkasose ja sokerit. Sekoita liivatejauhe veteen, annan turvota hetki. Lämmitä seosta mikrossa muutama (n. 15-20) sekunti, kunnes liivate on sulanut veteen. Kaada liivate ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää moussen joukkoon vielä loput puolukat. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkamousse kakun väliin
Hei!
Tämä puolukka täyte oli todella hyvää!!
Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi ja monia reseptejä on jo lähtenyt testaukseen 🙂
Kiitos hyvistä resepteistä ja mukavaa loppu syksyä!"
t.Hanna
Heippa Hanna! Mukava kuulla, että täyte maistui 🙂 On aina hienoa lukea kokemuksia, kun ohjeitani kokeillaan. Tulethan taas kertomaan kun saat muitakin juttuja testattua 🙂 Oikein mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle! 🙂
Olen leipomassa tällä viikolla kakkua ja välissä pitää ehdottomasti olla kinuskia…eipä tarvinnut kauaa miettiä minkä täytteen sen kaveriksi teen. Tämä sinun puolukkamousse menee ehdottomasti kokeiluun makean kinuskitäytteen kaveriksi.
Nam, tuo kinuski+puolukkamousse yhdistelmä kuullostaa todella herkulliselta 😛 Siitä tulee varmaan erittäin maukas kakku 🙂
Tämä kuulostaa todella herkulta! Osaatkohan arvioida, onnistuisiko mousse-täyte ilman liivatetta? Jos sitä yrittäisi jämäköittää esim. vaniljakreemijauheen avulla?
Vaniljakreemijauheella saattaisi onnistuakin. En ole kokeillut juuri tämän täytteen kanssa, mutta testailin jokunen vuosi sitten samantapaista liivatteetonta täytettä vadelmasta (https://suklaapossu.blogspot.fi/2013/10/liivatteeton-raikas-vadelmatayte.html) ja se hyytyi hyvin. Tuolloin huomasin myös, että eri merkkiset vaniljakreemijauheet hyydyttävät täytettä eri volyymilla, vaikka kreemijauhetta olisikin sama määrä. Esim. Millerin kreemijauhetta tarvitaan enemmän kuin Sallisen. Tämän takia määrä on hankala sanoa ilman testausta. Tuolta vadelmatäytteen ohjeesta saatat saada jotain vinkkiä mahdollisista määristä? Uskallatko kokeilla? 🙂
Hei mikä sopisi kakun päälle ,kerma vai ,laitanko puoliksi mousset ,jos tulee yhteen väliin
Hei Kaarina! 🙂 Löysin vasta kommenttisi. Pahoitteluni, että vastaus tulee vasta nyt. Kakun päälle voi laittaa oman maun mukaan miltei mitä tahansa. Täyte on kirpeähkö, joten ei haittaa, vaikka päällisestä löytyy makeutta. Kerma, valkosuklaamassa, marenki-voikreemi yms. eli oman maun mukaan 🙂 Jos kakku on noin 22 cm kokoinen, niin puolikas annos riittää yhteen väliin.
Hei!
Mitä arvelet , sopiiko täytteet suklaa kakkupohjan väliin?
Eli, oletko itse testannut? 😊
Hei Maria! 🙂 En ole kokeillut tätä suklaakakkupohjan kanssa, mutta suklaa ja puolukat ovat herkullinen pari, joten uskoisin, että sopisivat yhteen tosi hyvin 🙂
Tykkään tehdä mousseja, vaahtoja, hyydykkeitä kakkujen väliin ja päälle, mutta ilman liivatetta! Resepisi vaikuttavat herkullisilta, mutta niissä on paljon liivatetta. Kyseinen tuote saattaa sisältäö esim vasikan luuydintä, jota en halua leipomuksiini.
Hei Irma. Blogista löytyy reilusti myös liivatteettomia juustokakkuja. Mm. täältä löytyy kootusti muutamat parhaat ohjeet https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-juustokakut-ilman-liivatetta/
Siis onko tuossa kakussa sekä puolukkamousse täyte että kinuski puolukka täyte?
Taidan olla vähän yksinkertainen 🙈😂
Hei Helkky 🙂 Kuvassa olevassa kakussa on alempana kinuski-puolukkatäyte ja ylempänä puolukkamoussetäyte. Itse puolukkamoussen ohje on kuitenkin mitoitettu niin, että siitä riittää 22 cm vuokaan tehdyn kakun kahteen väliin. Toivottavasti tämä selkeytti 🙂