Puolukkapitko ja lime-valkosuklaa-perhospullat

Pullapäivänä jokunen aika sitten tuli taiteiltua hieman erilaisia pullia. Puolukkainen pitko sisälsi kinuskimaisen maun antavaa fariinisokeria ja perhospulliin täytteeksi laitoin valkosuklaata ja limeä. Laitoin puolukkaversiosta muutaman palan myös muffinivuokiin paistumaan. Puolukkaversio oli tosi maukas! Erityisesti pieniin muffinivuokiin tehdyt pikkupullat, joiden pohjalta löytyi ihanaa kinuskista fariinisokeria.

 

Pullia tehdessä huomasin, ettei fariinisokeria kannata
käyttää tämänlaisissa ”avoimissa” pitkoissa, sillä fariinisokeri
valuu helposti ulos. Sen sijaan se sopii mainiosti esim. mainitsemiini
muffinivuoassa paistettaviin rullattuihin pikkupulliin. Vaikka sokeri valui
noistakin ulos, niin se jäi vuoan pohjalle ihanaksi kinuskimaiseksi soseeksi,
nam!

Puolukkapitko ja lime-valkosuklaa-perhospullat

 1 pitko ja n. 15 pientä perhospullaa

Taikina:

2.5 dl maitoa
25 g hiivaa

3/4 rkl kardemummaa

1 dl sokeria
0.75 tl suolaa
1/2 munaa

n. 7 dl jauhoja

 100 g voita huoneenlämpöisinä palasina

Lime-valkosuklaatäyte:

1 limen kuori hienoksi raastettuna

75 g valkosuklaata hienoksi pilkottuna

n. 2 rkl sulaa rasvaa

Puolukka-fariinisokeritäyte:

n.2 rkl sulaa rasvaa

1.5 dl puolukoita

2 tl perunajauhoja

4 rkl fariinisokeria

Ohje:
Tee pullataikina. Kohota. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kaulitse molemmat osat levyksi ja ripottele täytteet päälle. Rullaa kuten käätetorttu.

Leikkaa limepitko vinottain, kuten korvapuustin palat (toinen sivu n. 1.5 cm, toinen n. 4 cm). Leikkaa vielä leveämpään päähän viillot niin, että palat jäävät kiinni kapeammasta reunasta. Taitaleikatut osat sivuille perhosen siiviksi.. Saksi myös puolukkapitkoa kuten korvapuustia, mutta jätä palaset kiinni toisiinsa. Kääntele saksitut osat sivuille.

Kohota. Paista  pitkoa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Paista pieniä perhospullia
225 asteessa n. 5-10 minuuttia.

Vinkki:

* Pese limen kuori kunnolla ennen raastamista. Raasta vain kuoren vihreä osa, älä valkoista osaa.

 

 

 

Avainsanat

Kommentit (6)

Todella kauniita pullia olet taas tehnyt. Tuo pitko on erityisen kaunis puolukan ansiosta 🙂
Joka puolelta tulee aivan ihania pullaohjeita! Sen takia ei meinaa mennä tämä "pullatus" ohi lainkaan… mutta tarvitseeko sen silti edes mennä? ;D

Kiitos Taru 🙂 Tuo pitko oli tosi ihanan värinen puolukan takia. Tuohon "letittämiseen" vain tarvitsisin hieman lisää harjoitusta. Noista kuvista ei näykään, että pitko ei ollut yhtään symmetrinen, vaan toisesta laidasta leveät ja toisesta kapea. Mutta eipä tuo haitannut, kun se tuli pelkästään kotiväelle 🙂

Pullatukseen ei taida auttaa muu kuin leipominen, eli antaa mennä vain 😉 Mulla tuntuu ainakin olevan leivontakausia, jolloin olen kiinnostunut tietynlaisista jutuista ja leivon enimmäkseen niitä. Tällä hetkellä näen joka paikassa suklaaherkkuja. Niitä on jo tullut tehtyä sen verran, että hetken tauko olisi paikallaan, mutta leivontasormet vaan syyhyävät jatkuvasti.. 😉

Ihanan mehevän ja herkullisen näköinen pullapitko! 🙂

Ihanan näköisiä pullia! En olekaan koskaan kokeillut puolukkaista täytettä pulliin, mutta taidan ens kerralla kokeilla. Ovat tosi kauniita pitkoja. Tuo kinuskimainen seos pullavuoan pohjalla kuulostaa herkulta…nam.

Kiitos Tita 🙂 Puolukka oli tosi kivaa vaihtelua normipullille. Ja kannattaa ehdottomasti koittaa fariinisokeria vaikka ihan kanelipullienkin täytteeksi. Se antoi niin ihanan kinuskisen maun, että sitä tulee taatusti käytettyä jatkossakin 🙂

Kommentoi juttua: Puolukkapitko ja lime-valkosuklaa-perhospullat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Blogini yhden suosituimman ohjeen eli Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun sisar on tämä herkullinen limejuustokakku 💕 Ihanan pehmoista, silkkisen sileää, samaan aikaan sekä raikasta että sopivan makeaa, ja älyttömän helppotekoista herkkua. Tämän syömistä oli vaikea jättää yhteen palaan. Enkä jättänyt. Kakku oli mielestäni vähintään yhtä hyvää kuin sitruunainen versio. Kurkkaa koko ohje blogista.⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/taivaallinen-limejuustokakku-liivatteeton/⁣
⁣
HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#ilmanliivatetta⁣
#limejuustokakku⁣
#lime
#juustokakku
#pääsiäinen⁣
#ihanitseleivottu
#cheesecake 
#yummy 
#foodphotography 
#bakinblogger 
#baking
  • Erään etäpäivän lounasajan nopeana ja helppona pelastuksena toimi tämä tomaatti-feta-uunimunakas, joka syntyi vain muutamasta aineesta. Munakasta on tosi helppo muokata omaan makuun sopivaksi ja siihen voi hukata juuri niitä aineksia, joita sattuu jääkaapissa milloinkin olemaan. ⁣
Katso tämän frittatan ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/uunimunakas-eli-frittata-feta-tomaattitaytteella/⁣
⁣
#munakas⁣
#frittata⁣
#arkiruoka⁣
#tomaatti⁣
#feta⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Mämmi+vaniljakastike=helppo mämmimousse=💕 Tekiskö sinunkin mieli? Jos vastasit kyllä, niin kurkkaapas helppo ja nopea ohje blogin puolelta⁣ 😋
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/paasiaisen-superhelppo-mammijalkiruoka/⁣
#mämmi⁣
#pääsiäinen⁣
#helppojanopea⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontablogi⁣
#leivonta
  • Erään kakun yhteydessä kokeilin gluteenitonta kakkupohjaa gluteenittoman jauhoseoksen ja pottujauhojen seoksesta. Hienosti onnistui. Kokosin blogiin myös vinkkejä kakkupohjan onnistuneeseen paistamiseen: Katso vinkit ja ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/gluteeniton-kakkupohja-ja-vinkit-onnistumiseen/⁣
⁣
#Gluteeniton⁣
#kakkupohja⁣
#maidoton⁣
#gluteenittomatjauhot⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Suklaapossun blogi laajenee hieman ja leivonnaisten lisäksi sinne sinne pöllähtää aina välillä helppoja arkiruokavinkkejä. Ensimmäisenä vinkkiä ihana puolilämmin tomaatti-vuohenjuustosalaatti, josta löytyy mm. lyömätön makuyhdistelmä eli vuohenjuusto+tomaatti+rukola+hunaja. Katso koko ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tomaatti-vuohenjuustosalaatti/⁣
⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#vuohenjuusto⁣
#pinjansiemen⁣
#rukola⁣
#salaatti⁣
#lounas⁣
#leivontabloggaaja⁣
#arkiruokavinkki
  • Kinuskimousse puolukoilla on yksi parhaista täytekakun täytteistä minkä tiedän. Tuo kirpeän makea täyte päätyi myös tämän kakun sisälle. Päällä sveitsiläinen marenki, joka valmistuu näppärästi ilman lämpömittaria (ja maistuu ihan erilaiselta kuin normimarenki). Kakku sai tosi paljon kehuja, eikä yhtään ihme. Kurkkaa ohje koko kakkuun blogista ⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinuski-puolukkakakku-marenkipaallisella/⁣
⁣
#kinuskimousse⁣
#puolukka⁣
#täytekakku⁣
#juhlakakku⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#leivontabloggaaja⁣
#cake⁣
#caramel⁣
#mousse⁣
#lingonberry⁣
#yummy
  • Yksi parhaista tekemistäni jälkiruoista on tässä! Creme Brulee, voi mahoton mitä herkkua tämä olikaan 😋 Rapsakan pinnan alla vaniljainen, kermainen, silkkisen sileä vanukasmainen herkku. Ja ihanan helppo tehdäkin. Katso ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/creme-brulee-kermainen-herkku/⁣
⁣
#cremebrulee⁣
#parasjälkiruoka⁣
#helppojanopea⁣
#leivontablogi⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bestever

suklaapossu

X