Raparperi-banaanihillo

Raparperien tuhoaminen jatkuu.. Huomasin Kotilieden nettisivuilla mielenkiintoisen raparperihillo-ohjeen, johon oli käytetty banaania. Ohje löytyi kuin tilauksesta, sillä olinkin juuri miettinyt kahden pöydällä notkuneen banaanin hukkaamista johonkin leivonnaiseen, mutten osannut ajatella niiden sopivan raparperien kanssa yhteen.

Alla minun versioni tästä hillosta. Banaanin maku oli hillossa yllättävän voimakas. Banaani taittoi raparperin kirpeyden ja hillo oli melko makea. Hillo sopii taatusti todella hyvin kakun väliin (vaikka mansikoiden kera), rahkan kaveriksi, paahtoleivän tai pannarin päälle tai lettujen ja kermavaahdon kanssa… Eli kaikkeen, johon voisi kuvitella käyttävänsä banaaniakin.

Aineet:
700 g = n. 1.4 l raparperin paloja
3.5 dl hillosokeria
2 banaania
2 rkl sitruunan mehua

Ohje:

Leikkaa huuhdellut raparperinvarret
pieniksi paloiksi. Kuumenna miedolla
lämmöllä kattilassa, kunnes neste
irtoaa. Sekoita joukkoon sokeri ja muussatut banaanit sekä sitruunan mehu. Keitä seosta n. 15 minuuttia, kunnes raparperit soseutuvat. Tölkitä, umpioi ja säilytä jääkaapissa.

Kommentit (2)

Kiitos tästä ohjeesta! Mietin mitä täytettä laittaisin sunnuntaisiin rippijuhliin gluteenittoman täytekakun väliin, ja tämä ohje sopii täydellisesti. Lähdenpä samantien hillonkeittoon 🙂

Ole hyvä 😀 Hienoa, että löysit kaipaamasi täytteen kakulle. Tämä sopii sinne taatusti todella hyvin.

Kommentoi juttua: Raparperi-banaanihillo

Vastaa käyttäjälle Suklaapossu Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X