Raparperi-mustikkahillo

Innostuin vadelma-raparperihillosta niin paljon, että halusin kokeilla raparperin yhdistämistä myös mustikkaan. Kaivoin pakkasesta rasian mustikoita ja keittelin niistä raparperin kanssa hilloa. Yllätyin jälleen, sillä yhdistelmä toimi todella hyvin! Raparperi on todella monipuolinen vihannes, sillä se näyttää sopivan yhteen todella monen marjan kanssa. Ehkä
salaisuus on siinä, että raparperin happamuus taittaa hillon
ylimääräistä makeutta, mutta muutoin miedon makunsa takia ei tallo
toisen marjan makumaailman päälle. Tämä hillo oli juuri sopivan makeaa. Päämakuna maistui mustikka ja raparperi löytyi taustalta mietona.

Kokeilin hilloa samantein vaniljajäätelön kanssa ja oli kyllä tosi ihanaa! Hillo sopisi varmaan tosi kivasti myös kakun väliin runsaana kerroksena kermavaahdon alle tai  moussena. Tai lettujen kanssa tai vaikka pannarin päälle jäätelön kera. Mmmm!

Raparperi-mustikkahillo

reilu 6 dl

Aineet:

250 g (n. 5 dl) raparperin paloja
1 rkl vettä

250 g (n. 5 dl) mustikoita

250 g (hieman vajaa 3 dl) hillosokeria

Ohje:

Laita raparperin palat ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keittele miedolla lämmöllä kunnes raparperin palat ovat pehmeitä. Jos vesi haihtuu kattilasta ennen kuin raparpereista alkaa irrota nestettä, lisää toinen tilkka vettä. Lisää pehmeiden raparperien joukkoon mustikat ja hillosokeri. Keitä n. 10 minuuttia. Kaada hillo puhtaisiin, pestyihin purkkeihin kuumata. Sulje kannet. Säilytä viileässä. Purkit voi myös umpioida. Tarkemmat umpiointiohjeet löytyy esimerkiksi täältä.

Vinkki:
* Raparperin ja mustikan suhdetta voi muutella oman makunsa mukaan. Ohjeessa olevilla määrillä hillo oli helposti tunnistettavissa mustikkahilloksi. Mutta jos kaipaa voimakkaampaa mustikan makua, laittaa raperperia vähemmän ja mustikkaa saman verran enemmän. Ja päinvastoin.
* Jos haluat, voi kokeilla maustaa hilloa vaniljasokerilla tai hienonnetulla sitruunan kuorella.



Avainsanat

Kommentit (4)

Ihana! Asun italiassa ja täällä ei löydy raparperia mistään 🙁

Kiva juttu! Mukava kuulla, että viihdyt blogini ääressä 🙂

Kiitos Leena 🙂 Harmi, ettei Italiassa ole raparperia, mutta siellä on taatusti paljon sellaisia ihania makuja ja leivonnaisia joita ei täällä Suomessa ole! 😉 Jos käyt Suomessa, sun pitää ihan selvästi salakuljettaa raparperinalku sinne ja istuttaa oma raparperipensas sinne ;D

Kommentoi juttua: Raparperi-mustikkahillo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X