Omena-kaurapaistos on lempiherkkujani, eikä tämä raparperi-mysliversiokaan yhtään hassumpi ollut 🙂

Paistos syntyi hävikkiherkkuna. Meille eksyi suht mauttomasta myslipussi viime vuoden puolella.
Se pyöriskeli siitä asti kaapissa ilman käyttöä, mutta nyt
kauramurupaistos-nälän iskiessä kaivoin pussin esiin. Tein iiiison satsin omppupaistosta muistuttavaa herkkua. Käytin kaurahiutaleiden sijasta
tuota mysliä ja omppujen puutteessa kaivoin pakkasesta esiin
raparperia. Tuli aikas kivanmakuinen, hieman erilainen paistos.

Koska pakastetuista raparpereista irtoaa sulaessaan melkoisesti nestettä, sekoitin niiden joukkoon pottujauhoja. Niitä tumpsahti hieman liikaa, mutta korjailin määrän ohjeeseen sopivammaksi.

Raparperi-myslipaistos

Isoon murupaistosnälkään

Raparperit:
500 g raparperinpaloja pakasteesta
n. 2-2.5 rkl perunajauhoja

0.75 dl fariinisokeria

Myslimuruseos:
6 dl (melko sokeritonta ja suolatonta) mysliä
0.5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1.5 dl (vähemmän, jos mysli itsessään makeaa) tummaa ruokosokeria
0.5 tl suolaa

Lisäksi:
Vatkattavaa vaniljakastiketta/vaniljajäätelö tms.
Ohje:
Sekoita perunajauhot ja fariinisokeri kohmeisiin raparperin paloihin. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Tee tällä välin mysliseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista sokerin ja suolan määrä sopivaksi. Kaada myslimuru esipaistuneiden raparperin palojen päälle ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes paistos alkaa saamaan väriä pintaansa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoile esim. kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.