Raparperi-myslipaistos

Omena-kaurapaistos on lempiherkkujani, eikä tämä raparperi-mysliversiokaan yhtään hassumpi ollut 🙂

Paistos syntyi hävikkiherkkuna. Meille eksyi suht mauttomasta myslipussi viime vuoden puolella.
Se pyöriskeli siitä asti kaapissa ilman käyttöä, mutta nyt
kauramurupaistos-nälän iskiessä kaivoin pussin esiin. Tein iiiison satsin omppupaistosta muistuttavaa herkkua. Käytin kaurahiutaleiden sijasta
tuota mysliä ja omppujen puutteessa kaivoin pakkasesta esiin
raparperia. Tuli aikas kivanmakuinen, hieman erilainen paistos.

Koska pakastetuista raparpereista irtoaa sulaessaan melkoisesti nestettä, sekoitin niiden joukkoon pottujauhoja. Niitä tumpsahti hieman liikaa, mutta korjailin määrän ohjeeseen sopivammaksi.

Raparperi-myslipaistos


Isoon murupaistosnälkään

Raparperit:

500 g raparperinpaloja pakasteesta

n. 2-2.5 rkl perunajauhoja

0.75 dl fariinisokeria

Myslimuruseos:

6 dl (melko sokeritonta ja suolatonta) mysliä

0.5 dl vehnäjauhoja

150 g voita

1.5 dl (vähemmän, jos mysli itsessään makeaa) tummaa ruokosokeria

0.5 tl suolaa


Lisäksi:
Vatkattavaa vaniljakastiketta/vaniljajäätelö tms.

Ohje:

Sekoita perunajauhot ja fariinisokeri kohmeisiin raparperin paloihin. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Tee tällä välin mysliseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista sokerin ja suolan määrä sopivaksi. Kaada myslimuru esipaistuneiden raparperin palojen päälle ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes paistos alkaa saamaan väriä pintaansa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoile esim. kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (6)

Näyttää niiiiiiin herkulliselta *slurps* ☺

Kiitos Nanne 🙂 Kirpeä raparperi, makea+rapea päällinen ja kylmä vaniljakastike on kyllä aikas toimiva yhdistelmä 😛

Oi, omppupaistos on minunkin herkkua. Harmi, etten laittanut raparpereja ollenkaan pakkaseen vaan keitin kaikki hilloksi.. Mutta kohtahan niitä taas saadaan! 🙂

Itselläni kävi vähän päinvastoin. Suurin osa päätyi pilkottuina pakkaseen ja vain osasta ehdin tekemään hilloa. Ensi kesänä sitten taas toisin päin 🙂 Ja sehän onkin jo melko pian! 😀 Ihana päästä tekemään taas herkkua tuoreista marjoista ja raparperista 😛

Minkä merkin mysli ois semmoista vähäsokerista?? Niissä ei koskaan ilmoiteta lisätyn sokerin määrää ja mulla menee hermo vertaillessa sataa merkkiä 😀

Tuo oli X-tra:n mysliä. Sokeria näytti olevan vain n.8g/100g. Lisätyn sokerin määrään ei tuossakaan tainnut lukea, mutta mausta päätellen sitä ei ollut lainkaan, vaan liki kaikki tuli kuivatuista hedelmistä. Ja niitähän olikin sitten tooosi vähän, ainakin verrattuna muihin, makeamman makuisiin mysleihin. Lisähedelmillä sitten taidetaankin olla sokeripitoisuuksia laskiessa melko lähellä muita kaupan myslejä.. Hmm, en tiedä mahtoiko tästä olla apua, kun tuosta lisätystä sokerista ei tosiaan mullakaan ole tietoa.

Kommentoi juttua: Raparperi-myslipaistos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Tein tytön synttäreille suolaiseksi tarjottavaksi tuulihattukakun. Tuulihattulevyjen sisältä oli superherkullinen savulohitäyte ❤️ Kakku maistui myös tytöille, ja seuraavana päivänä ne tappelivatkin kakun jämistä. Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/suolainen-tuulihattukakku-savulohitaytteella/
#tuulihattu #kakku #herkullinen #savulohi #yummu #profiteroles #salmon #cake #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Nämä helpot ja nopeat, hieman sitkeät kaura-suklaapalat päätyivät tyttömme 6-vuotisjuhlapöytään. Juhlien jälkeen tarjoilukiposta löytyi onneksi vielä pari keksiä seuraavan päivän jälkkäriksi.
Kurkkaa ohje blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-sitkeat-kaura-suklaapalat/ #tytönsynttärit #suklaa #kaurakeksi #yummy #chocolate #oatmeal #cookies #suklaapossu #kotiliesiblogit
  • Elämäni ensimmäinen prinsessakakku! Onkohan ikä tehnyt tehtävänsä, mutta tässä myös marsipaani maistui ihmeen hyvältä. Vai olikohan kakku vaan niin älyttömän hyvää muuten.. Kakku päätyi mein pikkuprinsessan synttärikakuksi. Ohje löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/prinsessakakku-suklaapossun-tyyliin-nro-1/ #suklaapossu #prinsessakakku #vadelma #vaniljakiisseli #kakku #6vuotias #tyttö #synttärit #birthday #cake #girl #6yearsold #suklaapossublogit
  • Tällaiset tohtorinhatun malliset suklaafudge-lakupalat pääsivät tuttavani väitöksen jälkeiseen kahvipöytään ja katosivat sieltä aika haipakkaa. Näitä oli tosi kiva tehdä, ja syödä 😋 Kurkkaa kuvalliset ohjeet blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/tohtorinhattu-suklaafudget-lakritsilla/ #suklaapossu #väitös #pikkumakea #suklaafudge #kick #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Nämä kahden aineet suklaafudget on mun lemppariohje kiireisiin leipomistilanteisiin. Ja kyllähän nämä fudget myös maistuvat ihan älyn hyville. Niitä on myös helppo muuttaa lisäämällä joukkoon esim. pähkinöitä ja lakun paloja, nams! Kurkkaa ohje blogista ja tee vimeistään joululahjaksi (ensin pitää tietty harjoitella ja maistella eri variaatioita 😉 ) ! https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-nopeat-kahden-aineen-suklaafudget/ #suklaapossu #suklaafudget #helppojanopea #easy #chocolate #fudge #kotiliesiblogit
  • Vieläkö teillä on omenoita jäljellä? Tämä supermehevä omenapiirakka on helppo ja nopea tehdä, ja niin mehevä, että!!! Jos kaipaat vielä omppuohjetta, niin kurkkaa ohje blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/supermeheva-omenapiirakka-kauramurulla-munaton/
#suklaapossu #omena #piirakka #munaton #omenapiirakka #mehevä #moist #yummy #applepie #kotiliesiblogit
  • Testailin vegaanisia pullia kookosmaitopohjaisina, ja voi että kun niistä tuli pehmoisia. Ja ihanan makuisia, varsinkin kanelilla ja fariinisokerilla täytetyt versiot, nams! 😋 Ohjeen löydät blogista https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vegaaniset-eli-maidottomat-ja-munattomat-pullat/ #suklaapossu #vegaaninen #pulla #kotiliesiblogit #vegan #bun

suklaapossu

X