Suklaapossu

Raparperi-myslipaistos

Omena-kaurapaistos on lempiherkkujani, eikä tämä raparperi-mysliversiokaan yhtään hassumpi ollut 🙂

Paistos syntyi hävikkiherkkuna. Meille eksyi suht mauttomasta myslipussi viime vuoden puolella. Se pyöriskeli siitä asti kaapissa ilman käyttöä, mutta nyt kauramurupaistos-nälän iskiessä kaivoin pussin esiin. Tein iiiison satsin omppupaistosta muistuttavaa herkkua. Käytin kaurahiutaleiden sijasta tuota mysliä ja omppujen puutteessa kaivoin pakkasesta esiin raparperia. Tuli aikas kivanmakuinen, hieman erilainen paistos.

Koska pakastetuista raparpereista irtoaa sulaessaan melkoisesti nestettä, sekoitin niiden joukkoon pottujauhoja. Niitä tumpsahti hieman liikaa, mutta korjailin määrän ohjeeseen sopivammaksi.

Raparperi-myslipaistos

Isoon murupaistosnälkään

Raparperit:

500 g raparperinpaloja pakasteesta

n. 2-2.5 rkl perunajauhoja

0.75 dl fariinisokeria

Myslimuruseos:

6 dl (melko sokeritonta ja suolatonta) mysliä

0.5 dl vehnäjauhoja

150 g voita

1.5 dl (vähemmän, jos mysli itsessään makeaa) tummaa ruokosokeria

0.5 tl suolaa

Lisäksi:
Vatkattavaa vaniljakastiketta/vaniljajäätelö tms.

Ohje:

Sekoita perunajauhot ja fariinisokeri kohmeisiin raparperin paloihin. Kaada vuokaan ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Tee tällä välin mysliseos sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Maista sokerin ja suolan määrä sopivaksi. Kaada myslimuru esipaistuneiden raparperin palojen päälle ja jatka paistamista n. 20 minuuttia tai kunnes paistos alkaa saamaan väriä pintaansa. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista. Tarjoile esim. kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperi-myslipaistos

Nanne – Elämää Koivurannassa

Näyttää niiiiiiin herkulliselta *slurps* ☺

Suklaapossu

Kiitos Nanne 🙂 Kirpeä raparperi, makea+rapea päällinen ja kylmä vaniljakastike on kyllä aikas toimiva yhdistelmä 😛

Raisa P

Oi, omppupaistos on minunkin herkkua. Harmi, etten laittanut raparpereja ollenkaan pakkaseen vaan keitin kaikki hilloksi.. Mutta kohtahan niitä taas saadaan! 🙂

Suklaapossu

Itselläni kävi vähän päinvastoin. Suurin osa päätyi pilkottuina pakkaseen ja vain osasta ehdin tekemään hilloa. Ensi kesänä sitten taas toisin päin 🙂 Ja sehän onkin jo melko pian! 😀 Ihana päästä tekemään taas herkkua tuoreista marjoista ja raparperista 😛

Laura/NauravaNappi

Minkä merkin mysli ois semmoista vähäsokerista?? Niissä ei koskaan ilmoiteta lisätyn sokerin määrää ja mulla menee hermo vertaillessa sataa merkkiä 😀

Suklaapossu

Tuo oli X-tra:n mysliä. Sokeria näytti olevan vain n.8g/100g. Lisätyn sokerin määrään ei tuossakaan tainnut lukea, mutta mausta päätellen sitä ei ollut lainkaan, vaan liki kaikki tuli kuivatuista hedelmistä. Ja niitähän olikin sitten tooosi vähän, ainakin verrattuna muihin, makeamman makuisiin mysleihin. Lisähedelmillä sitten taidetaankin olla sokeripitoisuuksia laskiessa melko lähellä muita kaupan myslejä.. Hmm, en tiedä mahtoiko tästä olla apua, kun tuosta lisätystä sokerista ei tosiaan mullakaan ole tietoa.

Vastaa käyttäjälle Nanne - Elämää KoivurannassaPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *