Suklaapossu

Raparperilikööri

Joulukuun puolivälissä vietin muutaman päivän liköörien siivilöinnin parissa, mutta kaikkia liköörejä ei siinä kiireessä tullut pistettyä blogiin. Yksi likööreistä oli tämä raparperilikööri. Tätä on tullut maisteltua muutamaan otteeseen ja aina se vain paranee. Uuden vuoden raketteja katsellessa testailin vissyllä laimennettuna ja maistui myös niin. 

Raparperiliköörille kävi samalla tavalla kuin monelle muullekin loppukesästä tehdylle juomalle, sillä myös tämä sai maustua rauhassa. Sain ongittua raparit viinasta vasta 5 kuukauden päästä. Siivilöintivaiheessa juomassa maistui viina aika reippaanlaisesti ja luulinkin jo liemen menneen ylikäymisen puolelle. Maku kuitenkin tasoittui jo parissa viikossa. Tämä on samalla tavalla tehty kuin muutkin eli suunnilleen saman verran kaikkea ja sekaisin. Tässä ohje vielä hieman tarkemmin.

Rapaperilikööri

Aineet:
n. 8 dl pieneksi pilkottuja raparperinpaloja
8-9 dl sokeria
7.5 dl kirkasta viinaa (38%)

Ohje:
Pilko raparperit pieneksi paloiksi. Kaada pullon tai tölkin pohjalle sokeria, päälle suunnilleen saman verran raparperin paloja ja päälle vielä saman verran kirkasta. Sulje pullo/tölkki tiiviisti. Ravistele tölkkiä/pulloa muutaman kerran päivässä, kunnes sokeri liukenee. Laita tölkki pimeään paikkaan maustumaan. Ravistele silloin tällöin, kun muistat. Anna seistä vähintään 1 kk, mielellään 3 kk.

Siivilöi raparperin/punaherukan palat pois esim. erittäin tiheän siivilän läpi tai vaikka kahvin suodatuspussin läpi. Pullota ja anna seistä edelleen pimeässä paikassa kuukausi, pari. Maista, tarkista sokerin määrä ja lisää tarvittaessa. Jos lisäät sokeria, ravista pulloa jotta sokeri liukenee ja anna liköörin makustua vähintään viikko ennen nauttimista.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Raparperilikööri

Anu Lahti

Jos lisäät sokeria vielä myöhemmin, niin kokeileppa joskus keittää siitä väkevä sokeriliemi ja lisätä se liköörin joukkoon. Liukenee paljon paremmin.

Suklaapossu

Kiitti vinkistä! Pitääkin seuraavaksi koittaa sitä, niin ei tarvitse pulloja hölskytellä koko päivää liukenemisen toivossa 🙂

Taru

Ihanaa namia tämä 😀
Joko kokeilit shottina kermavaahtohatun ja kanelin kanssa??? Niin hyvää! ;D

Suklaapossu

Ihanaa on 🙂 Vielä en oo tehnyt shotteja, mutta seuraavaksi pitää koittaa sillattis 😛

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *