Rapeat piparit (munaton)

Testasin munatonta pipariohjetta jokin aika sitten leipoessani tyttären kanssa vuoden ensimmäisen piparit. Yllätyin munattoman taikinan erittäin hyvästä käsiteltävyydestä. Se käyttäytyi kaulimen alla liki kuin normaali, munaa sisältävä taikina. Taikina ei kaulitessa tarttunut alustaan kiinni ja muotilla otetut palaset oli helppo siirtää pellille. Taikina piti todella hyvin mallinsa uunissa, eikä se levinnyt juurikaan (kuten jotkut itsetehdyt taikinat tuppaavat tekemään). Myös valmiiden piparkakkujen rakenne ja maku oli todella kohdillaan. Normaalisti en pahemmin pidä rapeista pipareista, mutta näihin tuli melkein pienoinen himo! Myös mies, jolle tällaiset keksit eivät yleensä maistu, kävi yhden maistettuun piparipurkilla illan mittaan niin tiuhaan, että seuraavana päivänä näistä ei ollut montaakaan jäljellä..

Netistä löytyi paljon erilaisia munattomia pipariohjeita, mutta otin käyttööni Hellapoliisin sivuilta löytyneen ohjeen. Muuttelin hieman mausteita, mutta muuten tein aikalailla ohjeen mukaan. Alkuperäisohjeessa seos piti vatkata kuohkeaksi. Vatkailinkin seosta aikani, mutten huomannut vatkaamisen aikana syntyvän erityistä kuohkeutta. En uskalla kuitenkaan jättää tuota kohtaa ohjeesta pois, jos se kuitenkin jollain salamyhkäisellä tavalla vaikutti taikinan käsiteltävyyteen tai pipareiden rakenteeseen. Tässä ohje miten itse tein nämä herkkupiparit.

EDIT. 20.12.2014: Tein taikinan uudestaan viikko sitten. Tällä kertaa käytin kermana kuohukermaa. Taikina vaahtoutui ja vaaleni selvästi, kun sitä vatkasi yleiskoneella muutaman minuutin. Kekseistä tuli rapeita ja ihania! Korjaan nyt ohjetta lisäämällä kerman eteen sulkeisiin sanan ”kuohu”, sillä pipareita voi selkeästi tehdä myös siitä.

Rapeat munattomat maustepiparit
Aineet:
200 g leivontamargariinia
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl siirappia
1 dl (kuohu)kermaa
0.5-1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl neilikkaa
1 rkl kanelia
0.5 tl inkivääriä
0.5 tl suolaa
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Ohje:
Sulata rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, kerma ja mausteet, sekoita, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos taikinakulhoon ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa seosta vatkaimella voimakkaasti (kuohkeaksi). Sekoita sooda jauhoihin ja lisää taikinaan, sekoita hyvin. Anna taikina kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohuehkoksi, ota muotilla pipareita ja kypsennä
leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteisessa uunissa noin 5
minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Vinkki:
* Ole tarkkana paistoajan kanssa. Piparit palavat helposti. Kypsymisaika riippuu piparin koosta.  
* Jos haluat koristella pipareita, anna niiden jäähtyä kunnolla. Koristeluun voi käyttää esim. vesi-sitruuna-tomusokeriseosta. Muista, ettet koristele munaa sisältävällä pikeerillä, jos haluat pitää piparit munattomina.

Instagram

  • Testailin alkukesästä maidotonta marjamoussea kakun väliin ja voi jehna kun siitä tuli hyvää! Tämä vadelmaa ja mansikka sisältävä mousse oli niin herkkua, etten kakkua syödessä edes muistanut siinä olevan mitään erilaista. Nams! Ohje tähän marjamousseen löytyy blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/maidoton-marjamousse-tayte-kakkuun/
#marjamousse #mansikka #vadelma #kakuntäyte #suklaapossu #maidoton #nomilk #strawberry #rasberry #cakefilling #yummy
  • Kolmesta pienestä mustikkapiirakasta syntyy helposti pikainen kakku. Piirakoihin voi hukata myös muitakin pakkasen kätköistä löytyviä marjoja ☺️ Ohje kakkuun blogissa 
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sitruunainen-mustikkapiirakka-kakku/
#suklaapossu #mustikkapiirakka #kakku #cake #blueberry #pie #cake #kotiliesiblogit
  • Oletko jo osallistunut blogissani olevaan arvontaan, jossa voi voittaa kaksi lippua Taste of Helsinki -tapahtumaan parin viikon päästä? Jollet ole, niin kipin kapin osallistumaan, sillä osallistumisaika päättyy jo huomenna! Ohjeet osallistumiseen löytyy tämän postauksen loppupuolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vinkit-taydellisen-juustokakun-paistamiseen/ Onnea arvontaan jo etukäteen! Pst! Olen myös itse paikalla tuossa tapahtumassa kokkaamassa huippukokin kanssa toista bloggaaja+huippukokki-paria vastaan. Huih, jänskättää jo ihan älysti, mutta hitsit kun on ihana päästä mukaan! #suklaapossu #arvonta #tasteofhelsinki
  • Tarhatädeille lähti tällä kertaa kiitoksena kuluneesta vuodesta suht perinteinen, mutta herkullinen raparperipiirakka. #suklaapossu #munaton #maidoton #raparperipiirakka #rhubarb #pie
  • Näitä Cookie popseja tarjoiltiin tänään väitönswn jälkeisessä juhlassa. Ihana kiiltävä kulta teki lime-popseista erityisen juhlavia. Maistuivat myös tosi hyviltä, raikkailta 😘 #väitös #pikkumakeat #suklaapossu #cookiepops
  • Ihanaa äitienpäivää! 🌺🎂💕 Mein tytöt leipoivat mulle isänsä avustuksella Suklaapossun blogista etsimänsä kahden suklaan juustokakun. Isompi tytär harjotteli samalla marmorointia ja odotti jännityksellä miten se onnistui. Hyvä tuli, niin ulkoisesti kuin maullisesti. Koko kakku tuhoutui perheen kesken, hupsis. Ihanaa olla juuri näiden tyttöjen sekä pikkumiehen äiti 💖 #suklaapossu #kahdensuklaankakku #liivatteeton #äitienpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäivä2018 #mother #mothersday #äiti
  • Ihanaa kun aurinko hellii ja pian meillä aletaan grillaamaan. Vinkkaan vielä ennen ulos menemistä, että kokosin blogiin muutamia herkullisia makeita ja suolaisia ohjeita kesän juhliin ja äitienpäiväksi 💖 Jos haluat tehdä vielä jotain herkkua huomiseksi, niin vilkaise vinkit blogin puolelta https://kotiliesi.fi/suklaapossu/aitienpaivan-makeat-ja-suolaiset-leivonnaiset/
#vinkki #äitienpäivä #suolaiset #makeat #leivonnaiset #suklaa #savulohi #kahvikakunmuotoinenkakku #suklaapossu #kotiliesi

suklaapossu

Keskustelu

Kauniita pipareita, ihana tuo muotti!

Kiitos 🙂 Itsekin pidän kovin tuosta muotista 🙂

Pitääkö se taas kokeilla. Monet munattomat pipariohjeet olen testannut ja todennut ettei ole Annan pipareiden voittanutta (kaupan valmiita munattomia ja maidottomia).

Kannattaa ihmeessä kokeilla 🙂 Noista Annan pipareista mulla ei ole muistikuvaa, joten niihin en näitä pysty vertailemaan. Makujakin on monia, mutta meillä näistä tykättiin. Nyt kun oikein mietin mahdollisia muutoksia, niin ehkä laittaisin ensi kerralla suolaa ripauksen enemmän ja myös maustepippuria tai neilikkaa hieman lisää. Mutta koostumus oli todella rapea ja maku ihanan siirappinen ja mausteinen 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.