Riisimuro-suklaa -tikkarit

Vaahtokarkeista ja riisimuroista syntyvä riisimuromassa on kätevä apu mm. isompia kakunkoristeita tehdessä, mutta se sopii hyvin myös herkutteluun, vaikkapa tikkareiden muodossa! Tein nämä riisimuro-suklaatikkarit tytön tarhan myyjäisiin jouluisen kahvikakun ja mielettömän mehevän piparminttu-suklaakakun lisäksi. Tekeminen oli helppoa, eikä aineitakaan tarvittu kuin muutama hassu. Maisteltiin tyttöjen kanssa tikkari per naama ennen kuin laitettiin loput eteenpäin. Tytöt olisivat mieluusti menneet myyjäisiin ostamaan nämä takaisin meille, niin hyviä olivat 😉

Testailin samalla miten silikoninen kuusimuottini toimii riisimuromassan muotoilussa. Kuten etukäteenkin hieman epäilin, ei kuusen muoto pysynyt kovin selkeänä. Olisikin ollut helpompi, jos massan olisi painellut laakeaan vuokaan ja leikannut siitä kolmion mallisia (=kuusen mallisia) palasia. Tosin tuo kuorrutus osaltaan peitti herkkujen tarkan muodon, ja lopputulos muistutti kuin muistuttikin hieman joulukuusta.

Kuorrutteeseen käytin ”muka suklaata ” eli tumman suklaan makuisia Candy Melts -nappeja. Vaikka niiden maku vain muistuttaa aitoa suklaata, olivat ne näissä riisimuroherkuissa tarpeeksi suklaisia. Lisäksi niiden koostumus muistuttaa jähmettymisen jälkeen temperoitua suklaata, joka on tällaisissa pussiin laitettavissa tikkareissa tosi hyvä. Ilman temperointiahan suklaa saattaa sulaa sormii tai lähmääntyä kiinni pusseihin tms. Jos kuitenkin haluaa suklaisemman, aidomman lopputuloksen, kannattaa kuorruttamiseen käyttää aitoa suklaata.

Meillä ei edes syödä riisimuroja (muuta kuin näin herkkujen muodossa), mutta jostain kumman syystä niitä eksyy kaappeihin aina silloin tällöin. Tällaiset vaahtokarkki-riisimuronamipalat ovat hyvä hukkausherkku tuollaisissa tilanteissa, joissa kaapeissa pyörii ylimääräisiä riisimuroja. Vaahtokarkkien maku vaikuttaa näihin paljon, joten kannattaa käyttää maukkaan makuisia vaahtiksia. Mukaan voi toki heittää myös hieman vaikkapa vaniljasokeria, tai mikä ettei muitakin mausteita.

Tässä tulee ohje 🙂

Riisimuro-suklaa -tikkarit myyjäisiin

n. 20 kpl

Aineet:

n. 150 g vaahtokarkkeja

40 g voita

n. 9 dl riisimuroja

Kuorrutteeseen (riitti n. 10 tikkarin päälle + 10 tikkarin kokokuorrutukseen:

250 g tumman suklaan makuisia Candy Melts -nappeja

100 g maitosuklaan makuisia Candy Melts -nappeja

strösseleitä

Ohje:

Laita vaahtokarkit ja pienemmäksi pilkottu huoneenlämpöinen voi mikron kestävään kulhoon. Lämmitä mikrossa välillä sekoitellen, kunnes vaahtokarkit ja voi ovat kokonaan sulaneet. Sekoita joukkoon riisimurot.

Voitele yksittäiset silikonivuoan reiät (tai isompi vuoka) hyvin. Painele hyvin koloihin ja anna jähmettyä hetki.

Kun riisimuromassa on jähmettynyt, painele ne ulos muoteista (tai jos teit muroherkut isompaan vuokaan, leikkaa sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi).

Sulata Candy Meltsit (tai suklaat) varovasti mikrossa muutama sekunti kerrallaan välillä sekoitellen. Kasta tikkaritikun toinen pää sulaan massaan ja tökkää se riisimuromassa-kuusien sisään. Näin tikku pysyy paremmin paikoillaan. Dippaa sen jälkeen koko riisimuromassaosa sulaan candy meltsiin. Laita kovettumaan leivinpaperin päälle. Koristele samantein vaikkapa strösseleillä.

Anna kovettua. Valmista!

Vinkki:
* Riisimuromassa tarttuu käsiin helposti. Voit estää tämän öljyämällä kädet ennen riisimuromassan käsittelyä.

Kommentit (4)

Voi miten ihania! Tuollaiset menee (meni ;D) kyllä ihan varmasti kuin kuumille kiville! 😀

Herkullisen näköisiä tikkareita : )
Pitää kokeilla joku kerta!!

Suosittelen testailemaan 🙂 Tuota vaahtokarkki-riisimuroyhdistelmää söisi vaikka pelkiltäänkin 😛

Kommentoi juttua: Riisimuro-suklaa -tikkarit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Sveitsiläinen marenki ❤️ Tosi helppo valmistaa ja lopputulos on ihanan paksu, mutta pehmoinen ja suussasulava. Tiesitkö, että sveitsiläisestä marengista pystyy tekemään myös kovia marenkeja ilman uunia! Ja vitsit kun ne ovat hyviä, ihan eri luokkaa kuin perusmarengit, nams! Sveitsiläisestä marenki on monikäyttöistä sillä siitä myös mm. kakkuun tai piirakan pintaan kauniin kuorrutteen. Kurkkaa ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/sveitsilainen-marenki-ja-marengit-ilman-uunia/⁣
⁣
#sveitsiläinen marenki⁣
#marengit⁣
#ilmanuunia⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#meringues⁣
#foodphotography
  • Näiden ihanien, ilman vaivaamista valmistuvien sämpylöiden testaamisen myötä sämpyläinnostukseni on noussut huippuunsa! Testailin tätä "sekoita aineet keskenään, laita kulho jääkaappiin, paista seuraavana päivänä"-tyylistä sämpyläohjetta jokunen viikko sitten ja rakastuin! En ole koskaan ennen välittänyt sämpylöiden tekemisestä, sillä lopputulos on ollut mitä on. Nykyään oikein odotan pääseväni tekemään näitä rapeakuorisia, sisältä pehmeitä sämpylöitä. Ihan parhaita! Katso ohje blogin puolelta ⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-rapeakuoriset-sampylat-ilman-vaivaamista/⁣
⁣
#sämpylät⁣
#helppojanopeasämpylä⁣
#sämpylätilmanvaivaamista⁣
#parassämpylä⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit
  • Tuli piiiiitkästä aikaa tehtyä hiivattomia pikapullia, tällä kertaa erilaisella ohjeella. Näistä tuli muuten tosi ihania korvikkeita tavallisille pullille, vaikka yllätysvieraille tai muuten vaan pullanhimoon. Eräs syöjistäkin mietti ääneen, että mitä sitä enää pullataikinaa tehdä, kun ilman hiivaakin valmistuu näin hyviä pullia :) Kurkkaa ohje blogista ja testaa nopeat pullat vaikka heti⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/helpot-ja-nopeat-pikapullat/⁣
⁣
Ps. Pullien väri jäi kalvakaksi, koska jätin munalla voitelun väliin poikamme muna-allergian takia ja paistoin pullat varmuudeksi alhaisella lämmöllä. Ulkonäöstä huolimatta ovat siis kypsiä :)⁣
⁣
#pikapulla⁣
#pullailmanhiivaa⁣
#nopeajahelppoleivonnainen⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit⁣
#bun⁣
#bunwithouteast
  • Tiesitkö, että pannukakun tekeminen onnistuu myös munattomana? Tässä munattomassa pannarissa on hieman maitorahkaa tuomassa sekä proteiinia että parempaa koostumusta. Meillä tätä on syöty jo vuoden verran pojan allergian takia, ja aina yhtä hyvää, erityisesti jos lapsilta kysytään. Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/munaton-pannukakku-ja-vielapa-todella/⁣
⁣
#suklaapossu ⁣
#kotiliesiblogit⁣
#munaton⁣
#pannukakku⁣
#pannari⁣
#eggless⁣
#pancake
  • Tänä vuonna päädyin tekemään laskiaispullat kahdella täytevälillä. Näitä oli ihana syödä, kun sai joka haukkauksella sopivassa suhteessa sekä pullaa, kermavaahtoa että hilloa :P Syöminen tapahtui kuten muutenkin eli lakki ensin ja sen jälkeen kumpikin kerros erikseen. Tästä tuli mun suosikkilaskiaispulla :)⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/laskiaispullat-tuplataytteella-kerrospullana/⁣
⁣
#laskiainen2019⁣
#laskiaispulla⁣
#tuunattupulla⁣
#suklaapossu⁣
#kotiliesiblogit
  • Kaupallinen yhteistyö #mrmuscle

Meillä meni yksi viikonloppu näiden mehevien mokkapalamuffissien kanssa herkutellessa. Ennen herkuttelua testailin keittiön aukaisemista MrMusclen rasvaa poistavalla viemärirakeella, ja ohoh, se toimi todella hienosti. Tästä on aikaa jo sen verran, että normaalisti viemärit olisivat jälleen tukossa, mutta nyt ne vetävät hienosti edelleenkin! Nyt on kiva leipoa vaikka uusi satsi näitä herkkumuffinseja, kuten lapset sanoivat 😋 Kurkkaa muffinssien ohje blogista ja lue samalla helppo vinkki keittiön huoltoon.

https://kotiliesi.fi/suklaapossu/mokkapalamuffinssit-ja-keittion-huoltohommia/

#mokkapalat
#muffinssi
#suklaapossu
#kotiliesiblogit
#kaupallinenyhteistyö
  • Tämä kakku päätyi kummipoikamme synttäripöytään viime vuoden loppupuolella. Täytteenä oli reilusti mansikoita ja tuorejuustolla vahvistettua kermaa. Oi kuinka hyvää! Katso ohje blogin puolelta⁣
⁣
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/pokemon-kakku-mansikkataytteella/⁣
⁣
#pojansynttärit #pokemon #kakku #synttärikakku⁣
#mansikkakakku #mansikoita #kermakakku⁣
#suklaapossu #kotiliesiblogit⁣
#birthday #cake

suklaapossu

X