Suklaapossu

Riisimuro-suklaapohjainen kinuskijälkkäri

Tämä löysähkön kinuskitäyteen sisältävä rapeapohjainen suklaa”kakku” ei ole ehkä paras tarjottava virallisiin juhlahetkiin, vaan sopii parhaiten tilanteisiin, joissa voi leikata veitsellä pienen, suttaavan siivun lautaselleen ja nauttia sen sormilla syöden.

Tämä karkin, piirakan, kakun ja moussejälkiruoan risteytys sai alkunsa, kun riisimuropaketti eksyi meille taas kerran kirjoitettuani sen kauppalistaan. Mikä kumma siinäkin on, että niitä pitää löytyä aina kaapista, vaikka meillä ei syödä niitä sellaisenaan lainkaan, vaan upotan niitä pelkästään leivonnaisiin, ja sinnekin tosi harvoin.. No mutta tällä kertaa halusin kokeilla, miten suklaa-riisimuronamit toimisivat leivonnaisen pohjana. Laitoin tekemäni ”kakun” päälle kondensoidusta maidosta tehdyn kinuskimoussen sekä pieniä suklaa-riisimuronamipaloja.

Ja pakko todeta, ettei tuo pohja toimi ainakaan tällaisenaan! Siis hyvänmakuinenhan se oli, sitä en voi kieltää, mutta leikattavuus oli äärimmäisen huono. Jotenkin kuvittelin, että pohja olisi edes vähän samansuuntainen, kuin Järisyttävän hyvässä sitruunajuustokakussa käyttämäni sikahyvä keksi+valkosuklaapohja. Mutta ei. Ehkä suklaata oli liikaa riisimuroihin nähden..? Mutta jos suklaan määrää tiputtaisi, maku kärsisi liikaa? Ehkä pohjasta pitäisikin tehdä ohuempi? Tai vieläkin suklaisempi, ja murustella se ennen pohjalle laittamista? Tai sitten vain unohtaa muokkausajatukset kokonaan..? Laitan ohjeen kuitenkin tänne talteen sekä itselleni ja myös siksi, jotta jos joskus sattumalta jolle kulle tulee vaikka mieleen kokeilla samaa, niin tietää, mikä ainakaan ei toimi. Tai jos joku on jo kokeillut riisimurojen ja suklaan taipumista tällaiseksi pohjaksi hyvällä menestyksellä, olisi kiva kuulla siitä enemmän 🙂

Tällaista ajatuksenjuoksua tällä kertaa. Jälkkäri tuli kuitenkin tuhottua melko nopsaankin. Rouhimme jälkkäristä paloja järeällä veitsellä, otimme palan käteemme, mussutimme sitä järsien riisimurosuklaata ja koitimme saada suurimman osan kinuskisesta vaahdosta osumaan suuhumme.

Riisimuro-suklaapohjainen kinuskijälkkäri n. 16 irtopohjavuokaan

Pohja + pintamuru: 50 g maitosuklaata 50 g tummaa suklaata 6 dl riisimuroja

Täyte: 2 dl vispikermaa n. 1/3 purkillista karamellisoitua kondensoitua maitoa 50 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle: hieman kondensoitua maitoa

Ohje: Sulata suklaat mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita joukkoon riisimurot. Nostele leivinpaperin päälle pieniä riisimuronokareita osasta (n. 1/3) riisimuromassaa ja nosta jääkaappiin kovettumaan. Näistä tulee pintaan koristemurut. Painele loput suklaiset riisimurot voidellun, n. 16 cm irtoreunavuoan pohjalle ja hieman reunoille. Laita jääkaappiin kovettumaan. Tee täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitua maito sekä tuorejuusto. Vatkaa hyvin sekaisin. Ota kovettunut kakkupohja pois vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Kauho täyte pohjan päälle. Koristele irtonaisilla riisimuronokareilla.

Vinkki: * Loput kondensoidun maidon voi joko pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten tai tehdä siitä samantein vaikkapa jäätelöä.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riisimuro-suklaapohjainen kinuskijälkkäri

Tita

Tämä kyllä näyttää ja kuulostaa ihan huikean hyvältä! Pakko varmaan testata 😀

Suklaapossu

Kiitos Tita 🙂 Pientä hiomista vaan vaaditaan, jotta saa helpommin leikattavan. Mutta kyllä se näinkin tuli tuhottua 🙂

Jack Bauer

Äärettömän hyvältä kylllä näyttää! Joskus on tingitävä rakenteesta maun vuoksi. 😉 Tuli vaan mieleen, miten toimisi kookosrasva+tomusokeri+kaakaojauhe tyyppinen ratkaisu, niin kuin perinteisissä riisimuromakeisissa? 🙂

Suklaapossu

Kiitos Jack 🙂 Hei, tuo kookosrasva-sötkötys olikin loistoidea! Laittaa vaan tarpeeksi ohuen kerroksen, jotta pystyy leikkaamaan hyvin. Se on voimakkaamman makuinenkin kuin tämä suklaa-riisimuro-juttu, niin sitä riittää pienempikin määrä. Saas nähdä koska saan aikaiseksi testailla. Kiitos 🙂

Sorbetti

Anoppikokelas käyttää tällaista pohjaa – kysyin reseptiä kun hän kävi kahvilla, ja hän neuvoi lisäämään tilkan kermaa, niin pohjasta tulee leikattavampi. 🙂

Suklaapossu

Hei, mahtavaa, suurkiitos! Tuleeko pohjasta kerman kanssa myös rapeaa? Kuvittelin, että kermatilkka tekisi pohjasta pehmeän, mutta jos kerran toimii, niin pitääkin kokeilla. Kiitos vinkistä 🙂

Hukkaemo

Jos tekis leivostyyppisesti vaikka paperivuokiin, ei tarttis leikata paloiksi. Näyttää kyllä herkulliselle tuo tekemäsi kakku.

Suklaapossu

Hyvä vinkki Hukkaemo 😀 Tätäkin voisi kokeilla. Kiitos!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *