Suklaapossu

Ristiäisten tarjottavat

Tässä vielä yhteenveto poikamme ristiäisten tarjottavista 🙂 Juhlissa oli paikalla 14 aikuista ja 9+1 lasta, ja pöydästä löytyi sekä suolaista että makeaa koko poppoolle. Alunperin ajatukseni oli tehdä vain muutama leivonnainen, mutta kuten yleensä, leipominen hieman pääsi käsistä ja pöydästä löytyi pari kakkua suunniteltua enemmän 😉 Tällä kertaa tosin syynä suurempaan määrää tarjottavia oli leipomisinnostuksen sijasta jatkuvat epäonnistumiset ja ulkonäöllisesti täydellisen (ja kuitenkin pakastettavan) kakun metsästys. Mutta eipä siinä mitään, nyt päästiin maistelemaan paljon erilaisia juttuja, nams!

Suolaisia tarjottavia oli herkullinen ja voimakkaan makuinen savulohijuustokakku sekä tuulihatut savuporo- ja aura-kalkkuna -täytteillä.

Makeita leivonnaisia löytyikin sitten enemmän…:

Yllä olevassa kuvassa keskellä näkyy raikas mansikkamoussekakku.

”Pääkakuksi”, jonka päälle lenkkarit nostettiin, päätyi lopulta liivatteeton sitruunajuustokakku.

Yllä olevan kuvan keskellä on Kinuskimoussekakku punaherukoilla ja suklaakakkupohjalla, aivan ihanaa herkkua! Kakun vasemmalla puolella piilossa vilkkuu lakritsi-suolapähkinä-suklaafudget. (Oho! Olen tehnyt näitä fudgeja varmaan tsiljoona kertaa, mutta niistä ei tälläkään kertaa tullut kunnon kuvaa! Ohje on kuitenkin hyvin samantapainen kuin suolattu suklaafudge paahdetuilla manteleilla, vain mantelit korvattu suolapähkinöillä.).

Sydämen mallinen mustaherukkakakku oli mielettömän hyvää! Sen täyte maistui ihanasti mustaherukalle ja oli mielettömän suussasulavan pehmeä ja ilmava. Myös sen takana olevat mokka-lakritsifudget maistuivat todella ihanille. Ja pakko kehua myös kuvassa oikeassa reunassa näkyviä Lemon Curd lusikkaleipiä, niiden popsimisesta nautin paljon.

Kaikesta leivontahäsellyksestä, ja kakuista stressaamisesta huolimatta juhlat olivat herkulliset. Ja tietenkin muutenkin todella ihanat 😀 Ja vaikka pääkakku ei nytkään ollut sellainen kuin kuvittelin sen olevan, ei se haittaa. Juhlien pieni päivänsankari oli kuitenkin se juhlien tärkein ja ihanin osanen!!! 😀


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ristiäisten tarjottavat

Satu / Sadunhohteinen

Aivan ihanat tarjottavat. Kuinka ihmeessä olet saanut nuo kaikki tehtyä sen pienen ihanuuden hoitamisen ohessa… huh! 🙂

Suklaapossu

Kiitos Satu 🙂 Nukkuihan se vauva aina välillä pieniä pätkiä.. 😉

Cakeaus – Nina

Vau! Miten oletkaan ehtinyt ristiäisiin leipoa näin mahtavan paljon?! Upea saavutus 🙂

Suklaapossu

Kiitos paljon Nina! 😀 Pari kakkua ja tuulihattujen kuoret pyörähtivät pakkasen kautta, auttoi hieman 🙂

Raisa P

Onhan siinä monenmoista herkkua! Nams! 🙂

Suklaapossu

Kiitos Raisa P 🙂 Paljon eri makuja, jokaiselle jotakin 🙂

Anonyymi

Sinulla on tosiaan ollut todella upeita tarjottavia juhlapäivänä! Olen jo testannut tuota liivatteetonta sitruunajuustokakkua ja todennut, että sen täytyy päästä myös meidän tyttären ristiäisjuhlapöytään 🙂 Kysyisinkin vain, että miten päällystit kakun, onko siinä joku kuorrute vai miten sait siitä noin kauniin? 🙂

Suklaapossu

Kiitos 😀 Laitoin suoraan kakun päälle tennarit ja muutaman tähden eli kakkua ei ole päällystetty mitenkään sen enempää 🙂 Voi olla, että osa kuvista (ja päälle laitetut koristeet) hieman huijaa silmää, sillä pinta ei ollut täydellisen sileä. Kun tarkkaan katsoo, niin pinnassa näkyy hieman "vekkejä" ja ilmakuplia. Kun vuokaa koputteli pöytää vasten heti täytteen kaatamisen jälkeen, niin suurimmat kuplat hävisivät, mutta eivät aivan kaikki..

Jos kaipaat täysin sileää pintaa, niin tuohon sitruunakakkuun saattaa olla hankala saada sellainen, mutta jos tuollainen pieni reikäisyys ei haittaa, niin sitten kakku on oikea valinta 🙂 Ja vielä vinkkinä: Sitruunajuustokakun reunoille ei kannata pistää koristeita. Itsellänikin ne valuivat pikkuhiljaa tarjoilun aikana kakun reunaa alaspäin..

Vastaa käyttäjälle SuklaapossuPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *