Ryhmä Hau -kakku kakkukuvalla ja pari sanaa vuodesta 2016

 

Vuoden viimeiset päivät menossa ja tässä samalla myös tämän vuoden viimeinen tekemäni synttärikakku. Tämä vuosi oli kakkujen osalta melko hiljainen, mutta ehkä ensi vuonna tilanne korjaantuu, jos vauva-arjen väsymys hieman väistyy. Mutta ihana oli taas tämäkin vuosi eli 2016! On tullut leivottua paljon kaikkea hyvää ja opittua samalla enemmän itsestään niin leipurina kuin äitinä ja minuna itsenäni. Vuoden aikana olen myös saanut haastaa itseäni Blogiringin, ja nykyään Foodloverin mielenkiintoisissa kamppiksissa. Innolla jo odotan ensi vuotta ja sen tuomia hauskuuksia ja kaikkia kujeita 🙂 Yksi juttu tosin tältäkin vuodelta näyttää siirtyvän eteenpäin ja se on kuvakollaasin tekeminen vuoden herkullisimmista jutuista. Mutta ehtii sen vuoden päästäkin 😉

Huomasin muuten joulukuun alkupuolella, että blogin käyntilaskurissa pyörähti 3 000 000 käynnin raja rikki! Vautsi! Suurkiitos teille kaikille lukijoille ja blogin seurassa viihtyneille!!!

 

IHANAA JA HERKULLISTA TULEVAA VUOTTA KAIKILLE!

Ja sitten vielä pari sanaa tästä kakusta. Sain entiseltä naapuriltani pyynnön tehdä hänen poikansa 5-vuotissynttäreille Ryhmä Hau -aiheisen kakun noin kuukausi sitten. Kakun suhteen sain muuten vapaat kädet, mutta toiveena oli vaalea kakkupohja, vadelmat ja kerma. Tykkään tehdä kaikenlaisia moussetäytteitä, joten tälläkin kertaa kakku sai sellaisen sisuksiinsa. Tosin en kaivanut vanhoja muosseohjeitani esille, vaan halusin kokeilla jotain uutta ja tällä kertaa täyte syntyi liivatteettomana.

 

Tuo testimielessä väsäämäni vadelmainen täyte teki tehtävänsä ja kakku kuulemma upposi juhlijoihin kuin häkä! Koko kakku oli kuulemma mennyt sen siliäntien. Sain samalla pyynnön tehdä kakun samalla täytteellä ja samanlaisella reunapursotuksella myös pojan pikkuveljen, tulevan kummipoikamme ristiäisiin. Ihanaa 🙂

Kakku sain pintaansa valmiin Ryhmä Hau -aiheisen kakkukuvan. Helppo ja nopea koristelu. Ja synttärisankarikin oli kaikesta päätellen ollut kakkuun tyytyväinen. Onnea vielä kerran E! 😀

 

Ryhmä Hau -kakku kakkukuvalla

Pohja:

6 munan sokerikakkupohja 24 cm vuokaan

Täyte:

4 dl laktoositonta vispikermaa

400 g laktoositonta vanilja-tuorejuustoa

n. 1.5 dl + n.1.25 dl vadelmasosetta (ennen keittämistä yht. 300g)

Kostutukseen:

n. 1.5 dl vadelmamehua

Kuorrutus:

n. 4 dl vispikermaa
hieman (maun mukaan) vaniljasokeria

Ohje:

Tee sokerikakkupohja valmiiksi päivää ennen täyttämistä, niin se on helpompi leikata.

Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia, keitä niitä ensin kahden minuutin ajan. Jäähdytä vaikkapa pitämällä kattilaa kylmää vettä sisältävässä altaassa.

Tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto hieman paksenee. Lisää 1.5 dl vadelmasosetta ja vatkaa, kunnes seos on jämäkkää.

Ennen täyttämistä leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi osa tarjoilulautaselle, kevyesti voidellun irtoreunavuoan sisäpuolelle. Kostuta erittäin kevyesti (n. 1 rkl mehulla). Lusikoita puolet jäljelle jääneestä vadelmasoseesta (eli puolet n. 1.25 dl:sta alimman kakkupohjan päälle) ja tasoita. Levitä päälle puolet vadelmamoussesta.

Nosta päälle toinen kakkupohja, kostuta myös se kevyesti (n. 2 rkl mehulla), ja lisää loput vadelmasoseesta ja -moussesta. Nosta päälle ylin kakkupohja ja kostuta sitä eniten, n. 1 dl mehua. Laita kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta täyteväli asettuu paikoilleen ennen kakun viimeistelyä.

Vatkaa kuorruttamista varten kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Levitä ohut kerros kermavaahtoa kakun päälle reunoilla murukerrokseksi. Paina kakun päälle kakkukuva. Laita loppu kermavaahto pursotuspussiin, jossa on suora ruusutylla (kuva tyllasta alla).

Pursottele kermat kakun reunoille pitämällä tyllaa pystyasennossa, niin että tyllan leveä pää on kakun reunaa vasten ja kapeampi pää osoittaa viistosti kattoon. Vedän ensimmäinen pursotus kakun yläreunaan pitämällä tyllaa koko ajan kiinni kakussa ja samalla pyörittämällä kakkua. Tee seuraava nauha pursottamalla samanlainen ”laskos” edellisen alapuolelle. Tästä vaiheesta en valitettavasti saanut kuvaa, mutta josko selityksestä jotain selviäisi. Tarvittaessa voin toki ottaa kuvat seuraavalla kerralla, kun pursottelen 🙂

Kommentit (6)

Ihana kakku 🙂 Wau, onneksi olkoon hurjasta kävijämäärästä! Ei ole kyllä ihmekkään, sillä blogisi on upea <3 Ihanaa Uutta Vuotta Suklaapossu <3

Voi kiitos Maiju, ihana kuulla! 😀 Oikein ihanaa ja leivontatäyteistä vuotta sinulle <3

Upea kakku! Ja kiitos tästä kakkuohjeesta! Tämä pelasti ensi kuukauden 3v synttärit pojalleni <3.

Ollapa hyvä vaan 🙂 Ryhmä hau tuntuu olevan monen pienen lempparihahmo tällä hetkellä. Kannattaa muuten ajoissa hankkia tuo kakkukuva, jotta taatusti saa omansa. Kivoja leivontahetkiä kakun parissa ja ihana alkanutta vuotta Red Dragon! 🙂

Kommentoi juttua: Ryhmä Hau -kakku kakkukuvalla ja pari sanaa vuodesta 2016

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Omareista syntyy ihanan pehmeä ja herkullinen juustokakku. Ripottelin tuon makeahkon täytteen sisälle myös vadelmia ja voi kuinka ihanasti ne sopivatkaan tähän. Kakku toimi vanhimman tytön synttärikakkuna sukulaissynttäreillä ja paljon kehuja myös muilta syöjiltä. Kurkkaa koko ohje blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/omar-juustokakku-vadelmilla/⁠
⁠
#omar⁠
#juustokakku⁠
#omarjuustokakku⁠
#vadelmia⁠
#ihanitsetehty⁠
#⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Arki alkaa pikkuhiljaa ja ainakin meidän perheessä se tarkoittaa töiden lisäksi kiireisiä iltapäiviä ja iltoja mm. lasten harrastusten parissa. Ruokien pitäisi valmistua nopeasti ja mieluusti olla myös maukkaita. Vähän aikaa sitten teimme tämän ihanan vesimeloni-halloumisalaatin, johon ihastuimme lasten kanssa. Tämä onkin ihanan raikas ja nopea vaihtoehto arkiruokailuun, eikä tämän tekeminen ole jäänyt yhteen kertaan. Maistuisiko tämä myös sulle? Kurkkaa tarkempi ohje blogista⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/vesimeloni-halloumisalaatti/⁠
⁠
#arkiruoka⁠
#halloum⁠
#salaatti⁠
#helppojanopea⁠
#vesimeloni⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Kuopuksemme täytti alkukesästä jo 3 vuotta! Hurjaa miten kovaa vauhtia aika kulkee ja lapset kasvavat. Yksi pojan lempparihahmoista on Palomies Sami, jota hän toivoi myös kakkuunsa. Vaikkei kaikki mennyt aivan putkeen kakun teossa, poika oli kakkuun enemmän kuin tyytyväinen :)⁠
Blogista löytyy kakusta enempi juttua⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/palomies-sami-kakku-3-vuotiaalle/⁠
⁠
#palomiessami
#täytekakku⁠
#synttärikakku⁠
#3vuotias
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Mä niin tykkään punaherukoista. Erilaisia ohjeista onkin tullut testattua vuosien saatossa aika monta. Kun kävin ohjeita läpi, keräsin samalla yhteen postaukseen Suklaapossun parhaimmat TOP11 -punaherukkaohjeet. Extrana on myös yksi ihana joululahjaidea! Kurkkaa tuo vinkki sekä muut ohjeet blogin puolelta.⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/parhaat-punaherukkaleivonnaiset-top-10/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#parhaatohjeet⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#summerbaking⁠
#bestrecipes⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog
  • Tämä ihana punaherukkacurd syntyi lukijan antamasta vinkistä. Vinkki olikin todella herkullinen ja curdista tuli ihanan makeankirpeä ja sileä. Curdia eli tahnaa voi käyttää miltei mihin tahansa makeaan leivontaan mm. kakkuihin, eton mess tyyppisiin herkkuihin tai vaikka macaronien täytteiksi. Kurkkaa helppo ja herkullinen ohje blogista ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/punaherukkacurd-eli-punaherukkatahna-munaton/⁠
⁠
#punaherukka⁠
#punaherukkacurd⁠
#kesä⁠
#kesäleivonta⁠
#munatonleivonta⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#redcurrant⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#summer⁠
#bakingblog
  • Lasten synttärijuhlissa oli tarjolla helppo ja maukas kinkku-juustopiirakka, jonka tein poikamme allergian takia munattomana. Piirakkasta tuli todella herkullinen, eikä juhlien jälkeen koko pellillisestä ollut jäljellä muruakaan. Piirakassa oli testinä myös hieman erilainen sekoitettava piirakanpohja, johon tuli mm. kaurahiutaleita. Katso munattoman suolaisen piirakan ohje blogin puolelta⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kinkku-juustopiirakka-munaton/⁠
⁠
#munaton⁠
#suolainenpiirakka⁠
#arkiruoka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesä⁠
⁠
  • Kirsikat ovat, ainakin täällä meidän pihassa, juuri nyt parhaimmillaan. Ison sadon kunniaksi päätin tehdä Maisemakahvilan piirakan tyyppisen, munattoman piirakan kirsikasta, mutta pienin muutoksin. Mm. osan vehnäjauhoista korvasin kaurahiutaleilla ja täytteeseen laitoin rahkan lisäksi vaniljakastiketta. Kurkkaa koko piirakan helppo ohje blogin puolelta. ⁠
⁠
https://kotiliesi.fi/suklaapossu/kirsikka-rahkamurupiirakka-munaton/⁠
⁠
#kirsikka⁠
#makeapiirakka⁠
#suklaapossu⁠
#kotiliesiblogit⁠
#kotiliesi⁠
#leivonta⁠
#leivontablogi⁠
#instabake⁠
#baking⁠
#bakingblog⁠
#kesäleivonta⁠
#kesä

suklaapossu

X