Tyttäremme 8-vuotissynttäreitä juhlittiin tytön kaveriporukalla toukokuun loppupuolella. Tytön kakkutoiveena oli melkein vuoden ajan ollut My Little Pony, mutta toive muuttui hieman ennen juhlia. Juhliin tyttö halusikin vain värejä. Eräs My Litte Ponyn aikainen toive oli sateenkaari, joten nappasin idean siitä ja koristelin kakun sateenkaarenvärein. Tällainen siitä sitten tuli 🙂

Kakussa oli pohjana samantapainen mehevä pohja, kuin aiemmassa vadelmaisessa nakukakussa. Tällä kertaa muokkasin ohjetta hieman ja heitin joukkoon myös ruisjauhoja. Ne kuivattivat pohjaa hieman enemmän kuin osasin arvatakaan. Ja vähensinpäs myös sokerin määrää ja fiksasin pottujauhojen määrää suuremmaksi. Aiempi versio tästä pohjasta oli niin mehevä, etten kostuttanut tälläkään kertaa pohjaa erikseen, sillä luulin pohjan oman kosteuden riittävän. Eipä se kuitenkaan aivan riittänyt. Onneksi pohja ei kuitenkaan rutikuiva ollut ja mehevyyttäkin löytyi kuitenkin sen verran, ettei tuo hienoinen kuivuus haitannut pahasti. Ensi kerralla pitääkin hieman fiksata ohjetta lisää, sillä ruisjauhot toivat kakkuun kuitenkin kivaa ruokaisuutta ja hienoisesti erilaista makuakin.

Kakun kuorrute oli kevennettyä marenkivoikreemiä. Kokeilin marenkivoikreemin tekemistä elämäni ensimmäistä kertaa tässä kevään aikana ja tykästyin siihen. Se ei ollut lainkaan niin rasvainen ja täyteläinen kuin pelkkä voikreemi.

Täytteenä oli liivatteeton vadelmamousse. Laktoositon kerma käyttäytyy ainakin omissa näpeissäni eri tavalla kuin tavalliset tai vähälaktoosiset. Se kun tuppaa menemään tintuksi melko helposti. Nyt kun kakun piti olla täysin laktoositon ja myös kasvissyöjälle sopiva eli liivatteeton, oli tuosta paksummasta rakenteesta myös hyötyä. Pääsin vihdoinkin testaamaan Ryhmä Hau –tilauskakun täytettä, joka oli saanut paljon kehuja. Täyte oli minustakin hyvän makuinen. Olisin kaivannutkin sitä väleihin hieman paksummat kerrokset. Ensi kerralla sitten 🙂

Ennen kuin kerron ohjeen, näytän vielä pikaisesti miltä juhlapöytä näytti. Juhlijoita oli sen verran reilusti, että yhdistimme kaksi isoa ruokapöytää keskenään ja saimme näin kaikki tytön kaverit samaan tilaan. Kakun lisäksi pöydästä löytyi reilusti mm. eri värisiä tomaatteja, viinirypäleitä, vesimelonia, poppareita sekä keksejä. Vesimelonit tekivät kauppasta todella hyvin, ja kaivoinkin niitä jääkaapista lisää pariinkin otteeseen, kunnes melkein koko vesimeloni oli tuhottu. Lisäksi tarjolla oli suolaisia pikkupaloja sekä todelliset menestyjät eli muffinssit sateenkaaren väreissä! Kahden jälkimmäisen ohjeet tulossa blogiin lähipäivinä 🙂

Ja tässä vihdoinkin tämän kakun ohje. Hieman vaatisi vielä fiksaamista ollakseen täydellinen, vaikka tulihan se nytkin syötyä 🙂

Sateenkaari-kakku
Kahteen n. 20 cm vuokaan ohuemmat pohjat, joista kootaan yksi kakku
Aineet:
4 munaa
2.75 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl ruisjauhoja
0.75 dl perunajauhoja
2.5 tl leivinjauhetta
0.75 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

0.75 dl juoksevaa rasvaa

1.25 dl mehua/vettä (laitoin 0.5 dl ananasmehua ja loput vettä)

Kostutus (tämä jäi minulta väliin ajatuskatkon takia):
Kostuta pohjan palat kevyesti esim. vadelmamehulla

Täyte:
4 dl laktoositonta vispikermaa
400 g laktoositonta vanilja-tuorejuustoa
n. 1.5 dl + n.1.25 dl vadelmasosetta (ennen keittämistä yht. 300g)
Kuorrutus:
1/2 annosta kevennettyä marenkivoikreemiä
värjäys pastaväreillä (violetti, sininne, lehden vihreä, keltainen, punainen)

Ohje:
Tee kakku pohja mielellään päivää ennen täyttämistä. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon noin kolmannes jauhoista varovasti käännellen. Sekoita joukkoon seuraavaksi rasvan ja maidon seos varovasti käännellen. Lisää loput kuivat aineet varovasti nuolijalla käännellen. Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-35 minuuttia hieman keskitasoa alemmalla tasolla, kunnes kypsiä. Anna jäähtyä pari minuuttia ja poista vuoan reunaosat. Anna jäähtyä kokonaan leivinliinan alla ja peitä kelmulla. 
Jos käytät ulkomaalaisia vadelmia, keitä niitä ensin kahden minuutin ajan. Jäähdytä vaikkapa pitämällä kattilaa kylmää vettä sisältävässä altaassa. 
Tee täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto hieman paksenee. Lisää 1.5 dl vadelmasosetta ja vatkaa, kunnes seos on jämäkkää.
Ennen täyttämistä leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita yksi osa tarjoilulautaselle, kevyesti voidellun irtoreunavuoan sisäpuolelle. Kostuta kevyesti mehulla. Lusikoita puolet jäljelle jääneestä vadelmasoseesta (eli puolet n. 1.25 dl:sta alimman kakkupohjan päälle) ja tasoita. Levitä päälle puolet vadelmamoussesta. Nosta päälle toinen kakkupohja ja lisää loput vadelmasoseesta ja -moussesta. Nosta päälle ylin kakkupohja. Laita kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta täyteväli asettuu paikoilleen ennen kakun viimeistelyä.

Tee puolikas annos kevennettyä marenkivoikreemiä. Sivele kakun pintaan ensin ohut murukerros. Laita kakku jääkaappiin. Jaa loppu kreemi 5 eri kippoon ja värjää pastaväreillä erivärisiksi. Levitä kutakin väriä kakun pinnalle aloittaen alhaalta liilalla ja jatkaen sinisella jne..