Suklaapossu

Sitruunainen valkosuklaamutakakku

Koska testaamani valkosuklaabrownies ei ollut täydellinen, halusin koittaa tehdä valkosuklaasta jotain muuta; tahmaista ja kosteaa mutakakkua. Jonkinlainen ajatus reseptistä olikin, mutta Suklaapandan sivuilta löytyi aivan ihanan kuuloinen ohje, jossa oli mukana liiallista makeutta taittamassa myös sitruunaa. Tämä oli mahdottoman hyvää! Ihanan kosteaa, pehmeää ja juuri sopivan sitruunaista. Kiitos Suklaapanda reseptistä! Tätä tulen tekemään toistekin!

Alkuperäinen ohje löytyy täältä (ohje myös alla). Aivan ohjeen mukaan en tehnyt (tämän äidin pää oli ilmeisesti äitienpäivästä sekaisin) sillä pidin kakkua 180 asteisessa uunissa ja ihmettelin kun reunat ei ruskistu eikä kakku näytä kypsyvän tarpeeksi ohjeessa mainitussa ajassa… Pidin kakkua uunissa sitten yhteensä 22 minuuttia. Aika ilmeisesti oli passeli, sillä kakku tosiaan jäi keskeltä tahmeaksi. Nams!

Kakku 24 cm vuokaan.

Aineet:

100g valkosuklaata paloina

100g voita + vuoan voiteluun

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

ripaus suolaa

2 kananmunaa

2-3 rkl sitruunamehua (laitoin 2.5 rkl)

1 tl raastettua sitruunankuorta

2½ dl vehnäjauhoja + hieman vuoan jauhotukseen

Pinnalle:

Tomusokeria kakun koristeluun

Ohje:
1. Lämmitä uuni 200C. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka, laita sivuun. Raasta sitruunankuori hienoksi (käytä vain keltainen osa kuoresta!) purista myös sitruunasta mehu.
2. Paloittele suklaa ja leikkaa voi pienemmiksi paloiksi. Sulata mikrossa lämmönkestävässä kulhossa, sekoita n. 20 sekunnin välein. Voit myös sulattaa voin ensin kattilassa ja sitten sekoittaa karkeasti rouhitun suklaan sekaan.
3. Sekoita sokeri, vaniljasokeri ja suola lusikalla voi-suklaaseokseen. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää myös raastettu sitruunankuori ja mehu. Sekoita nopeasti vielä vehnäjauhot sekaan, vältä liikaa sekoittamista.
4. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes reunat saavat hieman väriä ja pinta on pysähtynyt. Kakun pitää olla tahmea keskeltä! Anna jäähtyä hetken ja siivilöi sitten päälle tomusokeria.


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sitruunainen valkosuklaamutakakku

Kakkumonsteri

Kiva kun vierailit blogissani. Toki minut saa linkittää =) Sinulla on myös kaikkea ihanaa täällä. Linkitän sinut omaan blogiini 😉

Vastaa käyttäjälle KakkumonsteriPeruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *